Tiikerit räjäytti pudotuspelit käyntiin voitolla VaLePasta

06.03.2019

Miesten Mestaruusliigan pudotuspeleissä nähtiin heti avauspäivänä kaksi haastajan vierasvoittoa. Runkosarjan seiska Kokkolan Tiikerit selätti Tampereella runkosarjan kakkosen VaLePa Sastamala Tampereen ja viitonen Loimu nelosen Ettan Oulussa. Hurrikaani-Loimaa sen sijaan otti vaikeuksitta aavausvoiton Team Lakkapäästä.

Ylen/STT:n juttu löytyy täältä

Hurrikaani aloitti vakuuttavasti

Runkosarjan ykkönen Hurrikaani-Loimaa ei antanut Team Lakkapään yllättää puolivälierien avauspelissä. Loimaalaiset löivät taululle 3-0 (25-16, 25-17, 25-20).

Lakkapään rivit harvenivat entisestään avauserässä, kun hakkuri Olli Saarenmaa loukkasi nilkkansa. Janne Marttila korvasi Saarenmaan ja Martttilan yleispelaajana Matias Korhonen. Joukkueen ykköspyssy Peetu Mäkinen teki 12 pistettä, mutta jäi tehotilastossa miinukselle. Lakkapää teki koko ottelussa vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja sen tappokin oli ok 45%.

Hurrikaanista Antti Ropponen teki 15/+8 ja Tapio Toiviainen mainiot 11/+10. Torjunnat menivät 9-4 isännille ja ässät 9-1.

Matti Oivanen otti ottelussa liigauransa 1000. torjunnan ja oli pisteen päässä myös tehdä 1000. pudotuspelipisteensä. Oivanen oli hyökkäyksessä pienellä vastuulla (2/4), mutta syötti neljä ässää ja otti kolme torjuntaa. Henrik Porkalle ottelu oli 100. liigauralla. Antti Ropponen (15/+8) oli isäntien paras pistemies.

Jussi Heino, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Meidän ei tarvitse huomiseksi parantaa yhtään. Jatkoimme siitä, mihin runkosarjassa jäimme. Oli oikein mukava seurata pelaamista penkiltä. Joukkue oli rauhallinen ja teki fiksuja ratkaisuja. Pelasimme vähillä virheillä.

Henri Tuomi, Team Lakkapään päävalmentaja:

- Tähän on totuttu tämän kauden aikana. Koskaan ei tiedä, kuka pelaa. Nyt Olli Saarenmaan loukkaantumine tuli pahaan paikkaan. Katsotaan huomenna, pystyykö mies pelaamaan. Alussa pelättiin pelata, vasta kolmannessa saatiin peli- ilme kohdilleen ja pystyimme edes haastamaan Hurrikaania.

Tarvittaessa
Ma 11.3. 18:30 Team Lakkapää - Hurrikaani, Team Lakkapää - Hurrikaani, Lapin urheiluopisto
To 14.3. 18:30 Hurrikaani - Team Lakkapää, Loimaan liikuntahalli

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

VOITTO 🖤💛 Sarja siis 1-0! Hommat jatkuu huomenna!

Henkilön Hurrikaani (@hurrikaaniloimaa) jakama julkaisu Maalis 6, 2019 kello 10.06 PST

Tiikerit syötti VaLePan shokkitappioon

Kokkolan Tiikerit avasi puolivälieräsarjan melkoisella paukulla Tampereella kaatamalla VaLePan 3-1 (27-29, 26-24, 25-15, 25-22).

Runkosarjassa VaLePa vei kaikki neljä keskinäsitä, mutta kaksi viimeistä vasta viidennen erän myötä. Tiikereille voitto vieraskentällä oli vasta kauden kolmas (nyt 3-14) ja VaLePalle kotonaan kolmas tappio (nyt 3-14).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Seppänen, Buvids, Breilin L

Aina ensimmäinen puolivälierä tuo oman jännityksensä peliin. Miten lähtee kotijoukkueen peli käyntiin, millaisella sykkeellä haastaja tulee peliin. Pukkipaitojen peli hieman yskähteli hieman runsaiden loukkaantumisten vuoksi ennen pudotuspelien alkua. Toisaalta Tiikereiden nousukunto ja Niklas Seppäsen liittyminen joukkueeseen tuo oman mielenkiintonsa.

Ensimmäisessä erässä oli lähellä, ettei oma koira puraissut. Rami Rekomaa syötti erässä peräti 9 kertaa, VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa. Tuloksena huonoja nostoja ja 2 ässää. Rekomaa tuli syöttämään 23-24 ja Tiikerit tasoitti. Niko Suihkosen loistavan syötön jälkeen Tiikerit nosti pallon suoraan VaLePan puolelle ja Urpo Sivula päätti 2-paikalta 27-26. Sivula vei toistamiseen 2-paikalta eräpalloon 28-27 ja erä päättyi Niklas Seppäsen hyökkättyä antenniin.

Toinen erä oli pukkipaitojen hallintaa vielä 20-16. Sen jälkeen syöttövirhe, hyökkäysvirhe ja Jiri Hännisen kaksi onnistunutta 4-paikan hyökkäystä, peli tasan 20-20. Tämän jälkeen oli tasaista. VaLePalla oli eräpallo, mutta harmillisesti Sivula hyökkäsi hyvästä paikasta leveäksi. Sen jälkeen Seppäsen kahdella 4-paikan hyökkäyksellä erä Tiikereille. Tiikerit innostui tässä erässä puolustamaan uhrautuvasti. VaLePan kaikilla vastaanottajilla oli erän loppupuolella vaikeuksia eikä hyökkäyksiin löytynyt riittäviä tehoja.

Hävityn erän jälkeen VaLePan peliote katosi. Edellisen erän vastaanottovaikeudet jatkuivat ja Tiikerit eteni kymmenen pisteen johdossa 18-8 tilanteesta 25-15. Huonojen vastaanottojen jälkeen VaLePan hyökkäykset jäivät heppoisiksi. Tiikeripelurit ottivat runsaasti vaimennuksia ja hoitivat jatkopallot itselleen.

Neljättä erää edettiin sitten tasaisesti, joskin Tiikereiden hallinnassa. Olli Kunnarin tulo kentälle toi varmuutta vastaanottoon. Myös Erik Sundberg tuli tuomaan ryhtiä vastaanottoon. Tiikereiden 24-20 johtoa VaLePa sai kavennettua Siirilän ja Sundbergin hyökkäyksillä, VaLePa pääsi 22-24 tilanteeseen, mutta Seppäsen hyökkäys otti pukkipaitojen torjuntaan ja voitto Kokkolaan 3-1.

Tiikerit ansaitsi voittonsa. Niklas Breilin palkittiin joukkueen parhaana, varmoja vastaanottoja ja hienoja puolustuksia. Jiri Hänninen vastaanotti hyvin ja oli varma sekä tehokas hyökkäyksissä. Edvarts Buivids teki virheitäkin, mutta oli vastaavasti tehokas tärkeillä hetkillä.

VaLePan laitahyökkäyksissä Urpo Sivula joutui yksin vastaamaan hyökkäystehoista. Hän pystyi päättämään myös hankalia palloja. Kun muut laiturit eivät päässeet plussalle joutui Mikko Esko käyttämään paljon keskihyökkäyksiä. Tommi Siirilä sai 20 passia ja teki niistä 14 pistettä ja otti 4 torjuntaa.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Kokkolassa ja sitten sunnuntaina Sastamalassa Vexve Areenalla.

Otteluisäntä Vexve palkitsi parhaana VaLePan Tommi Siirilän ja Tiikereiden Niklas Breilin.

Tommi Siirilä, VaLePa:

- Tiikerit pelasivat tänään hyvin, vähillä virheillä. Itse pelasimme isolla määrällä virheitä. Paljon pitää muuttua. Ehkä voi olla jotakin puristusta, nyt on pleijarit ja pitäisi pelata parasta lentopalloa.

Niklas Breilin, Tiikerit:

- Aika hyvään paikkaan tuli kauden paras ottelu. Perjantaina on uusi peli. Syöttö oli hyvä ja saatiin murrettua vastaanottoa. Hakkuri syttyi hyvin pelaamaan.

Mikko Keski-Sipilä, Tiikereiden päävalmentaja:

- Oli meiltä ehjä esitys. Syöttö oli hyvä ja saatiin VaLePan vastaanottoa rikottua. Oltiin henkisesti vahvoja. Tämä on kuitenkin pitkä sarja. Otetaan hyvät asiat ja palataan perjantaina jatkamaan.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Sekä Tiikerit että me itse teimme illasta vaikean. Teimme paljon omia virheitä. Olimme vaikeuksissa vastaanoton kanssa.

Loimu voittoon puolivälieräavauksessa viisieräisen trillerin jälkeen

Pudostuspelit alkoivat puolivälierillä Raision Loimua vastaan. Tiukan viisieräisen taiston jälkeen Loimu ryösti kotiedun 2-3 (25-18, 22-25, 22-25, 25-18, 11-15)-lukemin.

Ettan avaus: L. Jylhä, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Kaksonen, Väisänen. Liberona Hakala.
Valepan avaus: K. Vuorinen, Rumpunen, Lindberg, Marquez, Guzman, Koppanen. Liberona E. Vuorinen.

Loimun Tomi Saariselle liigapeli oli uran 100.

Ensimmäiseen erään Etta tuli hyvästi latautuneena ja näytti, että jokainen paikallaolija nautti pelaamisesta. Vieraat käyttivät jo ensimmäisen aikalisän 4-0 Ettan johtaessa. Etta oli ensimmäisessä erässä tyly isäntä ja otti selkeän erävoiton itselleen.

Toisessa ja kolmannessa erässä Loimu sai rivejään kasaan paremmin, joskin oululaiset hiukan yskivät aika ajoin. Loimun peli-ilo ja rohkeus oli korkeammalla tasolla ja näin ollen ansaitut kaksi erää raisiolaisille.

Neljännessä erässä Etta teki rohkeita ratkaisuja ja erän puolivälin jälkeen saivat kurottua etumatkaa mukavasti vierailijoihin, jolloin Achten pisti vaihtoruletin pyörimään ja sai lepuutettua avainpelaajia ennen häämöttävää viidettä erää.

Viides erä eteni tasaisissa merkeissä 9-9-tilanteeseen asti, jolloin syöttämässä oli Kasper Vuorinen. Etta teki pari pahaa virhettä, josta Loimu kiitti ja käytti omat tilaisuutensa vieden koko ottelun ja ottaen ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Oulun Urheilutalolla klo 18, joka on varmasti mukava vedenjakaja tässä tapauksessa: Ettan voitolla ottelusarja on 1-1 ja Raisiossa varmuudella pelataan sunnuntaina ja maanantaina, kun taas Loimun voittaessa raisiolaiset pääsevät kotisaliin hakemaan ratkaisevaa kolmatta voittoa.

Lasse Jylhä, Etta:

- Tultiin peliin erinomaisen hvyin. Loimu sai toisesta erästä lähtien pelinjuonesta kiinni ja pelasin hyvin. Tehtiin erän ratkaisuhetkillä välillä hölmöjä ratkaisuja, jolloin vieraat käytti tilaisuutensa hyvin. Onneksi huomenna päästään jo jatkamaan pelaamista. Mahtava ottelusarja tulossa.

Kasper Vuorinen, Loimu:

- Oltiin tänään joukkue. Nautittin pelaamisesta ja tämä on se syy, miksi itse vielä pelaan. Oltiin ratkaisuhetkillä hyviä ja otettiin arvokas voitto. Marquz on kokenut legenda, joka halusi tulla auttamaan meitä tämän kauden loppuun. Hyvin kaveri alkoi pelaamaan kun pleijarit alkoi.

Etta - Loimu 2-3
25-18, 22-25, 22-25, 25-18, 11-15
Etta: Ronkainen 26/+18, Jokela 20/+6, Väisänen 9/+6
Loimu: Marquez 19/+8, Lindberg 13/+3, Guzman 10/+10