Tiikerit revanssihengessä Loimua parempi

19.12.2019

Kolmen päivän tauko ja Raision Loimu sekä Tiikerit kohtasivat uudelleen. Tällä kertaa Kokkolassa. Raisiossa mentiin viiteen erään ja Loimu vei viimeisen erän. Tänään Kokkolassa Tiikerit oli liikkeellä revanssihengessä. Voitto puhtaasti 3-0 (25-21, 25-21, 25-22).

Otteluun oli vapaa pääsy. Paikalla oli lisäksi joulupukki ja Lucia-neito.

Loimu aloitti ensimmäisen erän parin pisteen johdolla, mutta Tiikerit nousi Oskari Keskisen syöttövuorolla saman tien johtoon. Tiikeritorjunta oli tylynä ja Loimu teki virheitä. Kun Tiikerit pääsi johtoon, se ei luovuttanut otettaan enää Loimulle. Erä sitä myöten Tiikereille.

Toisen erän alku oli pitkään tasainen. Loimu otti kuskin paikan, kun pisteissä päästiin toiselle kymmenelle. Ero ei ollut suurimmillaan kuin kolme pistettä, mutta Rami Rekomaan tullessa syöttämään Tiikerit kavensi eron ja meni jopa neljän pisteen johtoon. Loimu oli pakotettu peräkkäisiin aikalisiin. Anton Välimaa voitti em. syöttövuoron aikana muun muassa painopallon ja iski vastapallosta. Erän loppu oli selkeästi Tiikereiden.

Kolmannessa erässä Tiikerit otti heti kuskin paikan. Jere Mäkinen torjui yksin Windson Ferreiran. Heti perään Anton Välimaa ja Rami Rekomaa tekivät kaksi paritorjuntaa, joihin Väinö Rahkon iskut kilpistyivät. Erän loppuvaiheessa, Oskari keskisen syöttövuorolla Loimulaiset tekivät pari peräkkäistä virhettä, joiden jälkeen luultiin, että erä ja ottelu on taputeltu. Väinö Rahko ei kuitenkaan antanut periksi, vaan syötti kolme peräkkäistä ässää. Se hiljensi kotiyleisönkin, mutta Tiikerit poimi sen viimeisenkin pisteen ja voitti ottelun.

Kasper Vuorinen, Raision Loimu:

- Meiltä heikko esitys. Vastaanotossa hävittiin ja erityisesti hyökkäyksissä. Hyvän vastaanoton jälkeen oli vaikeuksia. Tiikereillä
hyvää vastaanottopeliä. Tiikerit pelasi muutenkin fiksusti. Syöttö-/vastaanottoon kaaduttiin. Meidän joukkue meni uusiksi viime
kauteen verrattuna. Myöhään päästiin pelaamaan yhdessä. Ollaan vielä alkutaipaleella. Keväällä peli ei ole tällaista. Tänään olen hyvin pettynyt suoritukseemme. Muutokset vievät aikaa, mutta toivottavasti ehditään ennen kevättä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Ihan hyvä esitys. Peruspeli kasassa. Syöttö-/vastaanotto oli hyvä. Voitettiin se. Ilonaiheena hyökkäyspeli. Annettiin kättä, kun tilaisuus oli. Saatiin viime vuoden runko pidettyä samans. Jo viime vuoden lopulla saatiin peli kuosiin. Nyt on ollut paljon helpompi tehdä peliä. Ylimääräiseen ei tarvitse keskittyä, vaan edetään siitä mihin viime vuonna jäätiin. Torjuntapuolustus on kehittynyt hyvin. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri.

T 8-4, Ä 4-4, SV 7-8, H% 54-45, VO% 46-46

Tiikerit: Keskinen 14/+6, Hänninen 12/+6, Mäkinen 10/+5,
Raision Loimu: Hershko 16/+12, Windson 13/+7, Leeson 8/+8