Seuraa meitä somessa:

Tiikerit riemastutti suurta kotiyleisöään toisella finaalivoitolla

18.04.2014


Olli-Pekka Ojansivu (oik.) ja muut Tiikereiden pelaajat pääsivät taas juhlimaan kotivoittoa.

Peräti 3380 katsojaa näki Kokkolan jäähallissa pitkäperjantaina, kun kotijoukkue Tiikerit otti toisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigan finaalisarjassa. Tiikerit löi Vammalan Lentopallon 3-1 (25-21, 25-20, 17-25, 25-17) ja johtaa finaaleja 2-1.

Tiikerit ei ole Kokkolan jäähallissa vielä koskaan hävinnyt ja nytkin tuli tappio vain huonossa kolmannessa erässä kuten edellisessäkin finaaliottelussa torstaina.

Tiikerien valmentaja Tommi Tiilikainen oli tyytyväinen joukkueeseensa ja kiitteli myös kotiyleisöä.
- Me annettiin kaikkemme ja takki on taas tyhjä. Itsetunto oli pelaajilla kohdallaan ja onneakin oli matkassa. Saimme otetta Mikko Oivasesta ja se oli hyvä juttu meille, Tiilikainen totesi.

- Olli Kunnari piti välillä yksin VaLePan peliä pystyssä. Omista pelaajistamme Antti Leppälä oli kovassa hyökkäysvireessä. Olli-Pekka Ojansivu otti isoja pinnoja. Pitää jatkaa näin, koska tavoitteena on mestaruus. Kiitokset myös yleisölle. Kansa sai mitä halusi ja me saimme sieltä sen tuen mitä tarvitsimme, Tiilikainen kiitti.

VaLePan valmentaja Ugis Krastins totesi, että tämä oli vain yksi peli muiden joukossa.

- Nyt lataamme pattereitamme. Kotihallissamme on taas uudet pelit. Kolmannessa erässä pelasimme hyvin, mutta neljännessä pelimme hajosi.

Tiikerit oli hyökkäyspelissä vastustajaansa kovempi ja myös aloituksilla se sai VaLePan peliä rikki.

Tiikerien pelaajista hakkuri Ojansivu tykitti 20 pistettä (+12) ja yleispelaaja Romans Sauss säesti hyvin 15 pisteellä (+11). VaLePan paras oli taas yleispelaaja Olli Kunnari 23 (+14). Hakkuri Mikko Oivanen teki 14 pistettä, mutta plusmiinus-tilastossa hän jäi vaatimattomasti kahteen pluspisteeseen.

- Nyt on totta kai hymy herkässä. On harvinaista herkkua päästä pelaamaan yli 3000 hengen yleisölle kotikaupungissa, Ojansivu totesi.

- Meillä on kaksi hyvää peliä alla ja pidetään vaan itsemme terveinä seuraaviin peleihin Tampereelle. Oma pelini on paranemaan päin.

Kunnari puolestaan harmitteli, että hyvän kolmannen erän jälkeen neljäs erä oli taas samanlaista kuraa kuin edellisessäkin pelissä.

- Seuraavissa otteluissa pitää vastata Tiikerien peliin hyvällä syötöllä ja hyvällä vastaanotolla, Kunnari sanoi.

Tiikerit aloitti pitkäperjantain ottelun vahvasti ja pahoilla aloitussyötöillä otti ensimmäisen erän hallinnan johtaen 14-5 ja vielä 19-11. Mikko Oivasen syöttövuorolla VaLePa nousi 23-20-tilanteeseen, mutta viimeiset pisteet kääntyivät taas kotijoukkueelle.

Toinen erä oli aika lailla ensimmäisen toisinto. Tiikerien aloitussyötöt ja vastaanotot toimivat paremmin kuin VaLePalla. Olli Kunnari yritti taistella ja pitää VaLePaa pelissä mukana, mutta muilla joukkueen pelaajilla jäi paljon toivottavaa esitykseen.

Kolmanteen erään VaLePa paransi selvästi peliään ja hallitsi erää alusta loppuun. Kunnarin lisäksi myös Mikko Oivanen ja Elviss Krastins nostivat tasoaan.

Tiikerit löysi taas neljänteen erään hyvän vireensä ja näytti VaLePalle kaapin paikan. Syöttö kulki ja vastustaja ei saanut enää otetta pelistä.

Finaalit jatkuvat Tampereella pääsiäisen jälkeen tiistaina ja keskiviikkona. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Tiikerit johtaa nyt voitoin 2-1.

  Takaisin