Seuraa meitä somessa:

Tiikerit rutiinilla voittoon - Loimu ja Sampo myös parempia

28.02.2015

Kärkiryhmä Tiikerit kasvatti eroaan VaLePan napatessaan kaksi pistettä sastamalaisia enemmän lauantain otteluista. Myös Loimu nappasi täyden potin kotikentällään.

Tiikerit murisi tarvittavan verran

Peli, jossa Team Lakkapäällä ei ollut panosta. Se näkyi heidän pelistään rentoutena. Tiikerit näyttivät olettavan että ”tämä hoituu rutiinilla”. Nahkeasta pelistä huolimatta Tiikerit onnistuivat ottamaan voiton 3-1 (25-21, 25-21, 22-25, 26-24). Historiallisinta pelissä oli se, että Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu teki Mestaruusliigan ässäennätyksen.

Tiikereiden riveistä oli pois vakiokokoonpanon libero Pasi Hyvärinen ja yleispelaaja Romans Sauss. Molemmat poissa loukkaantumisten vuoksi. Keskitorjuja Tommi Siirilä oli kentällä vain puolitoista erää. Liberona pelasi Teppo Heikkilä, yleispelaajana Lauri Jylhä ja Siirilän tilalle tuli Markus Väisänen.

Team Lakkapää kirjasi pöytäkirjaan vain 8 miestä. Hakkuri Joseph Smalzer on selkävaivainen ja hänen roolinsa otti Raphael Möllers. Nuoret Team Lakkapään pelaajat pelasivat ennakkoluulottomasti.

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista, jossa lopussa tullut Lauri Jylhän syöttöputki (joukossa yksi ässä ja Tommi Siirilän sekä Steven Kehoen torjunnat) ratkaisi erän Tiikereille.

Toiseen erään Tiikerit repivät tarvittavan eron alun Steven Kehoen ja Antti Leppälän syöttövuoroilla. Parhaimmillaan ero oli 14-7. Katkossa Team Lakkapää kiri kiinni, vaan ei riittävästi, joten erä Tiikereille. Erän aikana Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu teki Mestaruusliigan ässäennätyksen. Ässien kokonaismääräksi tuli koko pelin aikana 6. Kauden aikana yhteensä 81 ässää tähän mennessä.

Kolmannen erän vei Team Lakkapää. Tasaisen erän lopussa Peetu Mäkisen ja Markus Kaurton syöttöputket ratkaisivat erän.

Neljännessä erässä Tiikerit ryhdistäytyivät ja ottivat pelin haltuun. Parhaimmillaan piste-ero oli 19-14. Team Lakkapää kuitenkin kuroi eron kiinni ja Tiikerit saivat erän vasta jatkopisteillä 26-24.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Viihdyttävää peliä. Hyvää hyökkäyspeliä sekä hyvistä että huonoista paikoista. Lelu on omaa luokkaansa pystyen ratkaisemaan kaikista paikoista. Rennolla mielellä mentiin peliin. Ei tehty vaihtoja. Arashin passien laatu vaihteli, mutta pelaajat kannustivat ja hänen otteensa parani. Pudotuspeleissä ei olla, koska pelimme on kauden aikana ollut epätasaista. meillä on nuori joukkue, joka kasvaa suoritusten myötä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Lakkapää pelasi pirteästi. Heidän vastaanottonsa pelasi, emmekä saaneet vastaanottoa rikki. Emme suoriutuneet kuten halusin. Silloin kotiyleisön tuki on meille äärimmäisen tärkeää.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit Ojansivu 30/+20, Hietanen 18/+11, Leppälä 8/+8
Lakkapää Möllers 20/+13, Mäkinen 16/+5, Kaurto 14/+12

LähiTapiolan pisteet
3 Kehoe Tiikerit
2 Ojansivu Tiikerit
1 Perry Lakkapää

Ottelutilasto

Loimulle kauden avausvoitto Ettasta

Loimu ja Etta kohtasivat Kerttulassa hyvätasoisessa lentisottelussa. Vakuuttavan rutiinitason löytäneet isännät onnistuivat selättämään oululaiset suoraan kolmessa erässä lukemin 3 - 0 (25-22, 25-15, 25-22).

Kauden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista kuitannut Etta oli tällä kertaa vailla mahdollisuuksia. Seitsemännen peräkkäisen voittonsa kuitannut Loimu oli joka tasolla vieraita parempi. Paremmuuden siemen kylvettiin erityisesti torjuntapelaamissa, jossa isännät ottivat selkeän niskalenkin (11-3).

Kirsikkana kakun päällä oli oranssimustien kolmannen erän nousu 13-18-tappioasemasta otteluvoiton varmistaneeseen erävoittoon. Takaa-ajon avainroolissa olivat jälleen kerran vaihdosta sisään tulleet Kaius Peltonen (1/0, 1 ässä), Kirill Borichev (3 syöttöpistettä) ja Karri Sihvonen (4 syöttöpistettä), joiden ennakkoluuloton vastuunotto ja matemaattisen täydelliset täsmäonnistumiset palauttivat isännät vallankahvaan.

Loimun voiton takuumiehet tulittavat laidoilta. Kapteeni Ossi Rumpunen (17/+11) ja maajoukkuehakkuri Urpo Sivula (23/+19, 2 ässää, 3 torjuntaa) takoivat palloa parkettiin raikkaalla kädellä. Libero Florian Ringseis pelasi jälleen jäätävän ottelun.

Ettan ykkösmiehinä häärivät jenkkivahvistukset. Joshua Walker (17/+10, 3 ässää, 1 torjunta) ja Rusty Lavaja (10/+9, 2 torjuntaa) olivat tehokkaita pallontappajia. Kokenut Anssi Hakala (9/+4, 4 ässää) säesti totutun luotettavasti.

Jani Sippola, Etta:

- Oli jälleen kiva palata vanhalle kotiparketille. Pientä jännitystä oli ennen matsin alkua. Kahden eka erän aikana jäätiin jalkoihin. Ei saatu omaa peliä rullaamaan, ja samalla Loimu pelasi tosi vahvasti. Kolmannessa erässä oltiin hyvin mukana, ja erävoittokin jo siinteli horisontissa, mutta Loimun vaihdot käänsivät pelin suunnan. Luottamus omaan tekemiseen on edelleen kova, ja odotukset kevään otteluihin ovat korkealla. Mitalipeleihin pääsyä tavoitellaan.

Urpo Sivula, Loimu:

- Lähdettiin vahvasti peliin. Saatiin onnistumisia ja tehtiin hyvin peliä. Etta oli alussa vaisuhko. Vaikutti, ettei vastustajan tahtotila ollut ihan kohdallaan. Kolmannessa erässä oli omat vaikeutensa, mutta hienosti klaarattiin ne ja napattiin voitto. Kevät lähestyy, ja on aika ruveta pelaamaan. Omassa tekemisessä näkyy hyviä merkkejä. Luottavaisena jatketaan ja seuraavaksi päästään hakemaan voittoa Tiikereistä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Loimu tuli kovaa alussa. Eka erä oli raikasta hyökkäyspelaamista, Meille tuli kaksi hyökkäysvirhettä, ja Loimu teki yhden. Toisessa erässä puolustuspelimme epäonnistui pahasti. Kolmanteen saatiin nostetta parantuneen joukkuepelaamisen kylkiäisenä. Täysillä pelataan runkosarja loppuun. Sijoitukset kiinnostavat, ja omat pistetavoitteet ovat mielessä. Toivevastustaja pudotuspeleissä on Koijärven Kunto, mutta Mestaruusliigajoukkueista puhuttaessa sillä ei ole väliä.

Henri Tuomi, Loimu:

- Kaksi eka erää oli hyvää kokonaisvaltaista pelaamista. Saatiin onnistumisia, jotka ruokkivat pelaamista eteenpäin. Syöttökokeilut onnistuivat ja saatiin Ettan vastaanottoa rikki. Kuten epäilimme, Etta tuli kovaa kolmanteen erään. Saatiin homma käännettyä vaihdoilla, joita tehdäänkin juuri tämän takia. Kovaa on tehty töitä, ja tulosta alkaa tulla. Luotto omaan tekemiseen on kova. Paketti on mennyt selvästi eteenpäin. Jäljellä on kova rypistys - neljä matsia yhdeksässä päivässä.

Parhaat pistemiehet
Loimu Sivula 23/+19, O.Rumpunen 17/+11, T.Rumpunen 6/+4
Etta Walker 17/+10, Lavaja 10/+9, Hakala 9/+4

Parhaat pelaajat:
Loimu: Florian Ringseis
Etta: Joshua Walker

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä: Urpo Sivula, Loimu
2 pistettä: Ossi Rumpunen, Loimu
1 piste: Rusty Lavaja, Etta

Tuomas Pelton kuvat

Ottelutilasto

Sampon hyvä vire jatkuu

Sampo jatkoi hyvien otteluiden sarjaansa kaatamalla hallitsevan mestarin, Vammalan Lentopallon värikkäästä ottelussa lukemin 3-2.

Avauserässä Sammon tahtotila ei ollut huippujoukkueen kukistamiseen vaadittavalla tasolla, mutta pelin edetessä oikea mielentila löytyi ja joukkue paransi peliään loppua kohden.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Alku oli meiltä hyvää peliä mutta jossain vaiheessa se loppui ja vastaavasti Sampo paransi peliään. Pelattiin vähän on/off-peliä, oli monta tärkeää palloa, joita emme olleet valmiit voittamaan.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Kaksi pistettä maistuu. En ollut tyytyväinen lataukseen jolla peliin tultiin. Sen jälkeen positiivista, pystyttiin pelin aikana tekemään ryhtilike. Hyökkäyspeli ei aina toiminut hyvästäkään vastaanotosta siten, kuin kärkijoukkuetta vastaan pitää toimia. Torjuntapeli on parantunut koko ajan kevättä kohti. Alkaa olla playoffien aika.

Parhaat pistemiehet
Sampo Herrera 22/+11, Leikas 20/+7, Väliaho 10/+7
VaLePa Hoogendoorn 20/+9, Kunnari 20/+7, Pollock 10/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Krause Sampo
2 Väliaho Sampo
1 Esko VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland, Kokkola
Tuomas Pelto, Raisio

  Takaisin