Tiikerit taistelivat välieriin

13.03.2021

Tiikerit kairasi pitemmän kaavan kautta voiton lauantaina 2. puolivälierässä Akaa-Volleysta: 3-2 (22-25, 22-25, 25-23, 25-14, 15-10). Näin Tiikerit ovat välierissä ensimmäisen kerran sitten mestaruuskevään 2016 ja kohtaavat välierissä VaLePan.

Akaan Urpo Sivula aloitti vahvasti. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä vahvemmin Tiikereiden Jiri Hänninen nousi esiin ja nosti omalta osaltaan Tiikerit voittoon ja välieräpaikkaan.

Ensimmäisen erän alku oli Akaa-Volleyn hallintaa. Tiikerit tasoitti tilanteiksi 11-11 ja 13-13, mutta sen jälkeen Akaa otti pelin
hallintaansa mm. Urpo Sivulan iskuilla ja torjunnoilla. Tiikerit pääsi vielä rinnalle tilanteissa18-18 ja 19-19. Eetu Pennasen ässä ja Tiikerivirheet toivat Akaalle taas etumatkan, josta he eivät enää luopuneet.

Toinenkin erä meni kokonaisuudessaan Akaan nimissä. Tiikerit pyristeli perässä ja hävisi taas erän minimierolla.

Kolmas erä näytti aiempien toisinnolta, Akaa vei ja Tiikerit hilautui muutaman pisteen perässä. Tilanteessa 19-22 Tiikerit kuitenkin
”heräsivät kuolleista”, kuten eräs toimittaja sanoi ottelun jälkeen. Tiikerit torjuivat ja Akaa teki virheitä. Erän kruunasi Antti Ropposen ässä sivurajalle, jolla Tiikerit meni 24-23 johtoon. Jere Mäkisen ja Rami Rekomaan yhteistorjunta pysäytti sitten Sivulan ja erä Tiikereille.

Neljäs erä oli Tiikereiden riemujuhlaa: kaikki onnistui ja Akaa oli henkisesti lyöty. Erä selkeästi Tiikereille.

Viideskin erä alkoi Tiikereiden näytöksellä, kun se meni heti 3-0 johtoon. Erä pysyi Tiikereiden otteessa ja sitä myöten Tiikereille
välieräpaikka.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley:

- Hullua lentopalloa. Olimme niin lähellä voittoa. Pelasimme kaksi ja puoli erää hyvää lentopalloa. Sitten sorruimme virheisiin. Antti
Ropposen onnekas ässä sivurajalle vei meidän energiamme. Lopun pelasimme hermostuneesti. Tiikereiden jatkopallopelaaminen oli hyvää.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Kolme ensimmäistä erää Akaa paransi edellisestä pelistä. He olivat kiinni meidän hyökkäyspelissä ja meillä oli vaikeuksia löytää ratkaisua hyökkäyksiimme. Oltiin todella onnekkaita että päästiin kolmannen erän voittoon Olen ylpeä pojista. Täytyy pitää huoli, että ollaan erittäin nälkäisiä, kun kerran päästiin mitalipeleihin.

Palkitut
Mikko Kuusela Akaa-Volley
Antti Leppälä Tiikerit

Ottelun tilastonostoja

* Runkosarjan kohtaamiset 29.10. Akaassa 3-1 ja 8.11. Kokkolassa 3-0. 1. puolivälierä Akaassa 0-3.
* Tiikerit on voittanut 6 edellistä otteluaan, 3 edellistä kotonaan
* Akaa on voittanut 1/6 edellistä vierasotteluaan
* Akaa on voittanut 6/9 joukkueiden edellistä kohtaamista, kaikkien aikojen kohtaamiset 8-7 Akaalle, Kokkolassa 4-3 Tiikereille
* Ottelussa tehtiin 43 syöttövirhettä ja vain kuusi ässää. Akaalle 26 syöttövirhettä.

Akaa: Sivula 24/+8, Mikkonen 13/+3, Pennanen 11/0
Ässät 1-5, syöttövirheet 17-26, torjunnat 12-11, hyökkäys% 48-40, vastaanotto% 62-53