Seuraa meitä somessa:

Tiikerit tasoitti miesten finaalit

17.04.2014


Tiikerit juhli kotipelissään. Kuvat: Tommy Lågland

Kokkolan Tiikerit tasoitti miesten Mestaruusliigan finaalit kukistamalla kotonaan Vammalan Lentopallon 3-1 (25-19, 25-18, 21-25, 25-21) toisessa loppuottelussa. Kolmas finaali on heti pitkäperjantaina myös Kokkolan jäähallissa. Yleisöä oli torstain ottelussa hienosti 2320 henkeä.

VaLePa oli vaisumpi kuin avausottelussa Tampereella ja Tiikerit puolestaan löysi hyvän vireen peliin. Ensimmäisen finaalin sivussa ollut passari Steven Kehoe oli toipunut nilkkavammastaan ja toi Tiikerien peliin lisäpotkua.

Yleispelaaja Niklas Seppänen oli isossa roolissa varsinkin ottelun alkupuolella ja teki Tiikereille peräti 17 pistettä. Maajoukkuehakkurien taistelu kääntyi Tiikerien Olli-Pekka Ojansivulle. Hän teki 20 pistettä, kun VaLePan Mikko Oivanen ylsi 16 pisteeseen. Olli Kunnari oli VaLePan toinen tehomies 15 pisteellä.

- Aika iso harppaus tämä oli meille Tampereen pelistä, Seppänen arvioi Tiikerien hienoa suoritusta.

- Totta kai siitä saatiin virtaa kun oli hyvin porukkaa katsomossa. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen.

- Huomenna tulee varmasti olemaan tiukkaa vääntöä. Joukkueen täytyy pelata samalla lailla kun tänään. On ihan eri tilanne lähteä nyt peliin kun tilanne on tasan 1-1 kuin että se olisi VaLePalle 2-0.

Tiikerien valmentaja Tommi Tiilikainen totesi, että takki on nyt aika tyhjä tiukan pelin jälkeen.

- Nyt mennään nukkumaan. Huomenna on uusi peli. Tänään oli peilikuva Tampereen pelistä. Ajoittain päästiin hyökkäämään tosi hyvin, Tiilikainen totesi.

- Me pelattiin erittäin hyvää lentopalloa. Yleisölle tämä varmaan oli viihdyttävä matsi. Tänään oltiin ylpeitä ja pelattiin itseluottamuksella. On sanottava, että Lauri Kerminen jaksaa yllättää aina vain.

VaLePan valmentaja Ugis Krastins kehui ottelua, vaikka tappio tulikin.

- Hyvä ottelu, jossa oli kova intensiteetti. Taktinen, fyysinen ja henkinen taistelu, Krastins sanoi.

- Mikään ei tule helposti näissä finaaleissa. Alussa meillä oli pieniä vaikeuksia vastaanotossa, etenkin leijasyöttöjen osalta. Ne olivat aggressiivisia. Kolmannessa erässä asia korjaantui ja saimme itseluottamusta voitettuamme erän.

- Neljännessä erässä oli hyviä palloralleja. Tällä kertaa niissä ei onnistuttu tarpeeksi monta kertaa. Peli oli finaalien arvoista, Krastins kehui.

Tiikerit aloitti pelin hurjasti ja repäisi ensimmäisessä erässä heti 5-0-johdon. VaLePa kavensi eron parhaimmillaan kahteen pisteeseen, mutta ei päässyt sen lähemmäksi. Erän loppu oli taas Tiikereiden hallintaa. Niklas Seppänen pelasi hyvän erän ja teki Tiikereille seitsemän pistettä.

Toisessa erässä VaLePa otti alussa muutaman pisteen johdon, mutta Tiikerit tasoitti tilanteessa 13-13 ja meni sen jälkeen menojaan. Lopussa Tiikerit repi peräti seitsemän pisteen eron. VaLePan aloitusten vastaanotto oli erässä kovissa vaikeuksissa.

VaLePa tiivisti otettaan kolmannessa erässä ja lähti viemään peliä. Vastaanotto parani ja hyökkäys toimi paremmin kuin aiemmissa erissä. Olli Kunnarin tehokkaat esitykset toivat ryhtiä VaLePan peliin.

Viimeisessä erässä kotijoukkue lähti 9-9-tilanteesta karkuteille. VaLePa ei antautunut helpolla vaan yritti loppuun asti. Tiikerit kuitenkin vei erän varmalla otteella.

Tilasto

  Takaisin