Tiikerit teki tempun Sastamalassa

17.02.2021

VaLePa Sastamala Tampere joutui taipumaan kotikentällän keskiviikkona edellisen kerran kotikentällään lähes vuoteen, kun piristysruiskeen saannut Kokkolan Tiikerit vei pisteet mukanaan 1-3 (25-15, 24-26, 30-32, 22-25)

Kokkolan Tiikerit oli 2010-luvun puolenvälin aikoihin kova kilpakumppani mestaruustaistoissa. Tiikerit haki voittoja ilmiömäisellä puolustuspelillä, joka nosti joukkueen taistelutahdon huippuunsa. Keskiviikkona Vexve Areenalla nähtiin tuota vanhaa tiikerihenkeä, kun VaLePa joutui taipumaan Tiikereiden tulituksessa. VaLePa on yhtä peliä lukuunottamatta edennyt voitosta voittoon. Tappio on pukkipaidoille tässä vaiheessa sarjaa hyvä opetus, sillä ei tyyni meri tee hyvää merimiestä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Tiikerit: Välimaa, Rekomaa, Leppälä, Mäkinen, Hänninen, O. Keskinen, libero Lahti

Ensimmäinen erä eteni alkuun tasatahtia, mutta sen jälkeen VaLePa eteni helppoon erävoittoon. VaLePan 11 ensimmäisestä pisteestä David Pettersson teki neljä ja loppuerässä Sakari Mäkinen hyökkäsi tehokkaasti.

Antti Ropponen tuli toiseen erään Tiikereiden hakkuriksi. Erää edettiin tasaisesti kalkkiviivoille, mutta sitten Ropponen otti ohjat käsiinsä. Hän hyökkäsi kahdesti tasoihin, hankki eräpallon verkonkautta ponnahtaneella ässäsyötöllä ja erävoiton puhtaalla ässällä. Liekö ensimmäinen erä tullut liian helpolla, sillä VaLePan suorituksiin hiipi pehmeys. Se näkyi hyökkäysvoimassa ja peippipallojen haussa.

Kolmas erä jatkui tasaisena jatkopalloille asti, kunnes omat koirat purivat. Rami Rekomaa torjui eräpallossa tylysti Aaro Nikulan hyökkäyksen.

Neljännessä erässä Tiikerit intoutui kovaan taisteluun puolustuspelissä eikä VaLePa onnistunut päättämään hyökkäyksiä pisteeksi helpolla. Valepalaisista tehokkain oli David Pettersson. Tiikereiden laitahyökkääjät Jiri Hänninen ja Antti Ropponen pelasivat kovilla tehoilla. Erä ja ottelu Tiikereille.

Janne Kangaskokko VaLePa:

- Vaikea peli, yli viikko edellisestä. Ei saatu oikeaa tunnetilaa peliin, pieni vaisuus omaan peliin. Ensimmäinen erä tuli hieman helposti ja ruvettiin odottelemaan. Tiikerit heräsi pelaamaan ja puolusti meidät kumoon tänään

Mikko Keski-Sipilä Tiikerit:

- Hyvä tasonnosto. Vuode vaihteen jälkeiset pelit ovat olleet mollivoittoisia. Tänään palattiin perusasioihin, halutaan auttaa kavereita ja emme voi olla yksilöitä kentällä, sillä me emme pärjää tässä sarjassa. Olen tosi tyytyväinen, että saatiin vanha henki palaamaan joukkueeseen ja olen iloinen poikien puolesta.

Ottelun tilastonostoja
* VaLePa oli voittanut 12 edellistä ottelua, edellinen tappio ennen tätä oli 18.10.2020 Savo Volleylle vieraissa
* VaLePa oli voittanut 10 edellistä kotiottelua, edellinen tappio ennen tätä oli 11.3.2020 Akaa-Volleylle
* VaLePa johtaa keskinäisiä 29-18, Sastamalassa 15-7
* VaLePan Sakari Mäkinen on vastaanotto% 3. (60%) ja David Petterson hyökkäys% 4. (62%) sekä Mikko Karjarinta 5. (61%)
* Tiikereiden Jiri Hänninen on pistetilaston 4. (269) ja ässätilaston 1. (37) sekä vastaanotto% 5. (57%)
* VaLePan Mikko Esko johtaa Mestaruusliigan pistekilpailua (27) ja Sakari Mäkinen on kolmantena (18), Tiikereiden Jiri Hänninen nousi toiseksi (19)

VaLePa - Tiikerit
1-3 (25-15, 24-26, 30-32, 22-25)
VaLePa: Mäkinen 20/+11, Nikula 15/+7, Pettersson 14/+11
Tiikerit: Ropponen 26/+17, Hänninen 19/+12, Leppälä 9/+7, Rekomaa 9/+7
Ässät 3-5, syöttövirheet 10-3, torjunnat 6-8, hyökkäys% 44-43, vastaanotto% 53-51