Seuraa meitä somessa:

Tiikerit varmisti ainoana välieräpaikan

25.03.2014


Kokkolan Tiikerit odottaa vastustajaa välieriin. (Kuva: Tommy Lågland)

Kokkolan Tiikerit sai ainoana miesten Mestaruusliigan joukkueena puolivälieräsarjan poikki tiistaina. Kaikki muut kolme ottelusarjaa jatkuvat keskiviikkona.

Tiikerit löi Savonlinnassa Saimaa Volleyn 0-3 (21-25, 21-25, 13-25) ja voitti puolivälieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa.

Lelu Ojansivu hyökkäsi vieraista 68% tehoilla 19/+11. Saimaalta vain Joni Mikkonen (13/+6) ja Byron Ferguson (8/+6) saivat palloa kuolemaan.

- Tämä oli meille opettavainen sarja, Saimaa pani meidät koville kahdessa ensimmäisessä pelissä. Positiivista oli, että valmistauduimme tähän peliin hyvin ja otimme opiksi monista asioista kahdessa ensimmäisessä pelissä. Viimeistelimme pikkuisen paremmin tilanteita, Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen paketoi puolivälierät.

Oulussa Etta voitti Hurrikaanin 3-1 (25-21, 19-25, 25-15, 25-21) ja kavensi ottelusarjan 1-2:een.

- Onnistuimme tänään vastaanotossa suhteellisen hyvin, mutta hyökkäysten päättäminen oli ongelmamme, sanoi Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko.

- Nuori pellavapää Ville Sorvoja nousi kolmen heikommin pelatun ottelun jälkeen joukkueemme hahmoksi, totesi puolestaan Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Raision Loimu nousi puolestaan kotonaan Pielaveden Sampoa vastaan 0-2- tappiolta 3-2 (23-25, 17-25, 25-18, 25-23, 19-17)- voittoon huikeiden vaiheiden jälkeen. Ottelusarja on 1-2 Sammolle.

Ossi Rumpunen (26/+18) oli oranssien sankari saaden voittoerissä hyvää tukea hakkuriksi palanneelta Shawn Sangreylta (14/+7). Sammosta Enderwin Herrera sekä Timo Leikas tekivät molemmat 25 pistettä.

- Ei kannata liikaa analysoida menneitä. Loimu antoi alussa köyttä. Pitkällä erätauolla Loimu sai kuusikkonsa kuntoon ja alettiin pelata pudotuspelilentistä. Teimme kolmessa viimeisessä erässä virheitä, ja kärsivällisyytemme häipyi. Olen tyytyväinen koko joukkueen esitykseen. Loimu on yhä selkä seinää vasten. Huomenna jatketaan, Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Loimun Henri Tuomi herätteli joukkueensa pitkällä erätauolla.

- Kaksi eka erää oltiin vielä huonompia kuin Pielavedellä. Ei tehty kentällä mitä sovittiin. Pitkällä erätauolla päätettiin alkaa pelaamaan. Sangrey sai tilaisuutensa ja löysi itseluottamuksensa. Hieno nousu jätkiltä. Homma jatkuu huomenna. Olemme yhä selkä seinää vasten, mutta siten Loimu näyttää olevan parhaimmillaan.

Team Lakkapää otti kotonaan avausvoiton runkosarjan voittajaa VaLePaa vastaan 3-2 (21-25, 25-23, 30-32, 26-24, 15-13).

Lakkapään keskitorjuja Matthew Pollock kirjasi huimat 20/+19 ja nappasi peräti yhdeksän torjuntaa. Brasilialaishakkuri Thiago kunnostatui komealla 31 pisteen esityksellä. VaLePasta Mikko Oivanen 31/+18 ja Olli Kunnari 23/+15.

Mikko Oivanen, ValePa:

- Vastustaja pelasi paremmin kuin Vammalassa, Pollock ja Thiago hyvä kaksikko. (Oivasen) Ympärillä vellonut kohu ei ole vaikuttanut keskittymiseen, ulkomailla pelatessa siihen on jo tottunut.

Ugis Krastins, ValePa:

- Aiempaa parempaa peliä Lakkapäältä, ehkä kauden parasta pelaamista. ValePan puolustus ei ollut niin vahvaa kuin haluaisin sen olevan.

Mathew Pollock, Team Lakkapää:

- 5. erän tilanteessa 10-10 sanoin joukkuekavereilleni: "Yhdessä on oltu elokuusta saakka, nyt tsempataan! Jaossa on vielä 5 pistettä, otetaan ne!"

Ismo Tuominen, Team Lakkapää:

- Kumpi on enemmän joukkue ja kumpi enemmän haluaa voittoa, voittaa. Ja meiltä ei ainakaan enää halua puutu! Joukkueena kestettiin kahta maailmaluokan pelaajaa vastaan (Kunnari, Oivanen). Huikeaa hakkuripeliä molemmilta.

Etta - Hurrikaani ottelun kuvat Teemu Hassiselta

Loimu - Sampo ottelun kuvat Tuomo Peltolta

  Takaisin