Seuraa meitä somessa:

Tiisaar ja Tuchashvili Mestaruusliigan lokakuun pelaajiksi

03.11.2014

Lokakuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu kuopiolaisen liigatulokkaan LEKA Volleyn virolaishakkuri Mart Tiisaar ja salolaisen LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili. Molemmat johtivat joukkueensa lentävään lähtöön tämän kauden liigassa.

Keskiviikkona 23 vuotta täyttävä hakkuri Mart Tiisaar pelaa ensimmäistä kauttaan kotimaansa Viron ulkopuolella. Viime kaudella Schenker-liigan pistepörssin voittanut Tiisaar oli miesten Mestaruusliigan paras pistemies marraskuun koittaessa. Pistekeskiarvo oli 22,8 ja heikommassakin ottelussaan hän teki 19 pistettä. LEKA Volley voitti peräti kuusi seitsemästä pelaamastaan ottelusta Tiisaaren johdolla.

- Mart on määrätietoinen ja analyyttinen pelaaja. Hän on tottunut kantamaan vastuuta ja näkyvästä roolista huolimatta. Hän on vaatimaton joukkuetoveri. Lokakuu oli häneltä totta kai hyvä, mutta uskon miehen potentiaalin olevan vielä jossain paljon ylempänä, kuvailee kukauden pelaajaa LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala.

Naisten kuukauden pelaaja Viktoriia Tuchashvili saa kunnian nyt toisen kerran. Toista kauttaa LP Viestissä pelaava 32-vuotias ukrainalaispassari (os. Polishchuk) valittiin viime helmikuussa ensimmäisen kerran kuukauden pelaajaksi. Tuchashvilin johdolla LP Viesti voitti kaikki viisi liigapeliään ja johtaa Mestaruusliigaa.

Tähdistöissä viisi suomalaisnimeä

Lokakuun (mukaan laskettiin myös muutamat syyskuun aikana pelatut ottelut) miesten ja naisten liigatähdistöihin kelpuutettiin lopulta viisi suomalaispelaajaa ja yhdeksän ulkolaisvahvistusta.

Miesten tähdistössä liigakärki VaLePa Sastamala sai ainoana kaksi pelaajaa: yleispelaaja Olli Kunnarin ja keskitorjuja Eduard Venskin. Erityisesti Kunnarin sarja kuukauden tähdistöissä hakee vertaistaan: valinta oli hänelle neljän viime kauden aikana jo 15.

Tähdistön passariksi valittiin 41-vuotias Korson Vedon lentävään lähtöön alkukaudesta saanut Arto Hanni, toiseksi yleispelaajaksi Kokkolan Tiikereiden latvialainen Romans Sauss, toiseksi keskitorjujaksi Rantaperkiön Isku Sauli Sinkkonen ja liberoksi liigatulokas, Team Lakkapään australialaispelaaja Luke Perry. Sinkkoselle ja Perrylle valinnan olivat uran ensimmäiset.

Naisten tähdistössä kuukauden pelaaja Viktoriia Tuchashvilin lisäksi liigakärki LP Viestistä mukaan valittiin ukrainalaishakkuri Lena Lymareva ja serbialainen keskitorjuja Dubravka Rakic. Toinen keskitorjuja on HPK:n Michaela Madsen ja libero tähdistön toinen suomalaispelaaja, LP-Vampulan Hillaelina Hämäläinen. Yleispelaajan paikat menivät Unkariin ja Yhdysvaltoihin, OrPon Agnes Pallagille ja LiigaPlokin Hillary Hurleylle. Ensikertalaisia valinnan suhteen olivat Lymareva, Madsen ja Hurley.

Naisten lokakuun tähdistö 2014

P Viktoria Tuchashvili LP Viesti
H Lena Lymareva LP Viesti
YP Agnes Pallaq Oriveden Ponnistus
YP Hillary Hurley LiigaPloki
KT Dubravka Rakic LP Viesti
KT Michaela Madsen HPK
L Hillaelina Hämäläinen LP-Vampula

Miesten lokakuun tähdistö 2014

P Arto Hanni Korson Veto
H Mart Tiisaar LEKA Volley
YP Romans Sauss Kokkolan Tiikerit
YP Olli Kunnari VaLePa Sastamala
KT Sauli Sinkkonen Rantaperkiön Isku
KT Eduard Venski VaLePa Sastamala
L Luke Perry Team Lakkapää

  Takaisin