Seuraa meitä somessa:

Trotter ja Mäkinen Kauden liigapelaajat

10.08.2022

Mestaruusjoukkueiden Jalissa Trotter (Pölkky Kuusamo) ja Sakari Mäkinen (VaLePa) palkittiin keskiviikkona Tampereella liigakauden 2022-2023 parhaina pelaajina. Valinnan suorittivat liigapelaajat. Samalla julkaistiin myös liigatähdistöt.

Kauden liigapelaaja, miehet
Sakari Mäkinen, VaLePa Sastamala

Sakari Mäkinen oli miesten Suomen mestarin VaLePa Sastamalan pelin kulmakivi. Erinomainen hyökkääjä ja vastaanottaja on juuri sitä mitä hänen peliroolinimikkeensä yleispelaaja kertoo. Seuran oma kasvatti voitti jo kolmannen Suomen mestaruuden ja on 27-vuotiaaksi todella kokenut pelaaja. Seurajoukkueensa lisäksi Mäkinen on kuulunut jo useita vuosia myös maajoukkueen runkopelaajiiin.

Kauden miesliigapelaaja on valittu vuodesta 1996 lähtien. Valinnan tekevät liigapelaajat äänestämällä. Mäkiselle palkinto on ensimmäinen ja VaLePaan se meni nyt viidennen kerran perättäin (Mikko Esko 2018-2021). Normunds Veinbergs on voittanut palkinnon useimmiten, viidesti. Sakari Mäkisen isä Arto, valittiin vuoden lentopalloilijaksi 1975 ja 1976.

Kauden liigapelaaja, naiset
Jalissa Trotter, Pölkky Kuusamo

Toisella Suomen kaudellaan Jalissa Trotter johti passarina ja kokemuksellaan Pölkky Kuusamon Suomen mestaruuteen. Trotter valittiin kolmasti kauden aikana kuukauden tähdistöön Pelikentillä ei Jalissaan enää nähdä, hän toimii kotimaassaan Butlerin yliopiston apuvalmentajana.

Kauden naisliigapelaaja on valittu vuodesta 1996 lähtien. Valinnan tekevät liigapelaajat äänestämällä. Palkinto on mennyt eri pelaajalle joka kerta sitten vuoden 2007, kun Hanna-Kaisa Torkkeli sai palkinnon urallaan toisen kerran. Torkkelin lisäksi vain Saara Loikkanen on voittanut palkinnon kahdesti.

  Takaisin