Seuraa meitä somessa:

Tuovinen päätoimiseksi Sammon valmentajana

16.05.2014


Jukka Tuovinen

Sammon liigajoukkue harjoittelee ja pelaa huippuvalmennuksessa tulevaisuudessakin. Kevään neuvottelujen lopputuloksena Jukka Tuovinen allekirjoitti kolmevuotisen valmentajasopimuksen, joka mahdollistaa päätoimisen panostamisen joukkueeseen.

- Tämä oli lopulta minulle paras mahdollinen vaihtoehto. Nyt, kun seuran puolelta on satsattu joukkueen kehittämiseen ja luotu optimaaliset olosuhteet, voin antaa itsestänikin enemmän joukkueelle ja päämääränä on myöskin ottaa joukkueesta enemmän irti. Olen Pielavedeltä kotoisin ja Sampo on ollut minulle aina sydämen asia. Asun Siilinjärvellä ja kotoa on harjoituksiin viiden minuutin kävelymatka, joten ei kai paremmin voisi olla, Jukka kertoo.

Vuoteen 2017 ulottuva sopimus on merkittävä palanen Sammon ”Paluu paalupaikalle” –teemassa. Seuran puheenjohtaja Timo Perälä on intoa täynnä:

- Jere osoitti päätöksellään, että se työ mitä seurassa tehdään, on vaivan arvoista. Jukka oli ensimmäinen henkilö, johon otin yhteyttä viime kauden päätyttyä koska hän on mielestäni Suomen paras lentopallovalmentaja. Sitoutuminen päätoimiseksi valmentajaksi kolmelle kaudelle antaa myös meille avaimet kehittää liigatoimintaa pitkällä aikajänteellä. Pelaajaneuvottelut etenevät muutenkin hyvin ja tämä antaa niihin vielä lisäpontta, varsinkin nuorten ja hyvin motivoituneiden pelaajien osalta. Voidaan sanoa, että Sammossa on imua.

Valmentaja itse näkee tulevaisuuden valoisana urheilullisestikin:

- Kun puhutaan Sammosta, puhutaan aina myös mitalitavoitteesta. Tiedän, että taustalla paiskitaan hartiavoimin töitä ja Sampo tulee olemaan menestyvä joukkue jatkossakin. Kun Sampo osoitti luottamusta minua kohtaan tarjoamalla tätä mahdollisuutta, ei muiden tarjouksia tarvinnut edes vakavasti harkita.

Sammon sopimustilanne:

Jukka Tuovinen, päävalmentaja

Timo Leikas, hakkuri

Toni Mäkitupa, passari

Mikko Väliaho, keskipelaaja

Enderwin Herrera, yleispelaaja

Jukka Tuovinen numeroina:

11 kautta päävalmentajana liigassa

3 kultaa joista 2 päävalmentajana

3 hopeaa

2 Suomen cupin voittoa, 2 hopeaa

Vuoden valmentaja 2003 ja 2005

  Takaisin