Seuraa meitä somessa:

TUTO Volleyn joukkue tulevalle kaudelle lähes valmis

19.05.2023

Kolmannelle liigakaudelleen lähtevä TUTO Volley on kevään aikana solminut kuusikon verran kauden 2023-24 kattavia pelaajasopimuksia.

Seurassa jatkavat jo viime kaudelta tutut Roope Keskinen ja Matias Tihumäki.

TUTO Volleyn riveihin liittyy myös neljä uutta pelaajaa he ovat: passari Joska Försti, keskitorjuja Lauri Lehtonen, hakkuri Aleksander Rastamo ja libero Aatu Kulmala. Försti edusti viime kaudella Kokkolan Tiikereitä, Lehtonen sekä Rastamo puolestaan Vantaa Ducksia ja Kulmala puolestaan hyppää turkulaisleiriin naapuriseura Raision Loimusta.

Näiden kiinnitysten myötä TUTO Volleyn kokoonpano on enää yhtä pelaajaa vaille valmis, sillä pohjalla oli kuusi jo aiemmin julkistettua jatkosopimusta (Groffier, Sihvonen, Kontio, Bulgyn, Vuorenmaa ja Siirilä). Tuore TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas näkee joukkueen tilanteen valoisana.

- Erittäin hyvät fiilikset kevään sopimuksista. On hienoa, että joukkue on kasassa jo tässä vaiheessa! Omatoimista harjoittelua on tehty jo kolme viikkoa ja yhteistreenit alkavat ensi viikolla. Joukkueessa on paljon lupaavia pelaajia, joilla on halu kehittyä. Meillä tulee olemaan monipuolinen joukkue ja uskon sen olevan valmis heti syyskauden peleissä, Niskakangas sanoi.

Joska Försti korvaa ulkomaan kentille siirtyvän viime kauden TUTO Volley-kipparin Akseli Lankisen, jolla on kuitenkin vielä oma tervehdyksensä turkulaisseuralle.

- Meikäläisen pelihommat tosiaan jatkuu ulkomailla ensi kaudella. Haluan ehdottomasti kiittää koko seuraa ja joukkuetta viime kaudesta. Tehtiin kovasti hommia ja saatiin vietyä TUTO Volleyta taas paljon eteenpäin. Toivon, että turkulaiset löytävät tulevaisuudessa entistä paremmin hallille ja sitä kautta homma kehittyy jatkuvasti. Iso kiitos kaikille mukana olleille, Lankinen totesi.

Försti haluaa murtautua parhaimmistoon

Kokkolasta Turkuun siirtyvä 185-senttinen ja 20-vuotias Försti on nuoresta iästään huolimatta suhteellisen kokenut pelaaja, sillä hän on edustanut Tiikereitä liigakentillä jo neljän edellisen kauden ajan. Hänet tunnetaan juonikkaana ja nopeaa peliä suosivana passarina. Siirtyminen TUTO Volleyn- paitaan kävi lopulta vaivatta.

- Olemme jo aikaisemmin käyneet keskusteluja TUTO Volleyn seurajohdon kanssa ja nyt keväällä, kun seurasta oltiin yhteydessä, niin alettiin neuvotella ja sopimus syntyi suhteellisen nopeasti. Viime kausi Tiikereissä sujui ihan hyvin ja omiin otteisiin voi yleisesti olla tyytyväinen, vaikka joukkueen sijoitus olikin pieni pettymys.

Passarivahvistus saapuu uuteen seuraansa intoa puhkuen.

- TUTO Volley saa minusta ahkeran ja kentällä täydellä tunteella sekä asenteella pelaavan passarin. Siirryn innolla kohti uusia haasteita. Joukkueesta löytyy pari jo entuudestaan tuttua pelaajaa, joten sopeutuminen on varmasti helpompaa

Tavoitteet ja odotukset ovat myös selkeinä mielessä.

- Tavoite on olla liigan parhaimmistoa ja tuoda joukkueelle menestystä. Odotan tutustumista uuteen kotikaupunkiin, joka ei ole minulle entuudestaan kovin tuttu, Försti summasi.

Niskakankaalla odottaa, että tuore hankinta ottaa roolia uudessa joukkueessaan.

- Nuori, mutta kokenut passari, jonka kehityksen kannalta tekee hyvää päästä pelaamaan uusien hyökkääjien kanssa. Joskalta odotan juonikkaan passipelin lisäksi johtajuutta, päävalmentaja linjaa.

Ducks-kaksikko yhteistuumin Turkuun ja Kulmala puolustuksen lukoksi

Vantaa Ducksia viime kausina edustaneet Lehtonen ja Rastamo päättivät keskinäisten keskustelujensa jälkeen yhteistuumin, että maisemanvaihdos on paikallaan ja he pukevat tulevalla kaudella päälleen TUTO Volleyn pelipaidan. 25-vuotias ja 192-senttinen Lehtonen on parin viime kauden aikana keikkunut Mestaruusliigan torjuntatilastojen kärkipäässä. Viime kaudella Lauri nappasi 91 torjuntaa ja oli tilastokakkonen Tatu Vuorenmaan vanavedessä. Kaudella 2021-22 Lehtonen kruunattiin liigan torjuntakuninkaaksi 88 blokilla ja selkeällä erolla seuraaviin. Hyvät otteet hänelle myös viime kesänä kutsun maajoukkueryhmään. Lehtonen saapuu Turkuun kehitys mielessään.

- Viime kausi meni mielestäni melko hyvin. Täytin tonttini mallikkaasti, vaikka parannettavaakin jäi ja tiedän mihin pitää jatkossa panostaa. Halu kehittyä ja oppia kokoajan lisää on kova. TUTO Volley saa riveihinsä melko lupsakan savolaisen, uskon, että tuo sopii myös hyvin turkulaisille. Odotan tulevia koitoksia todella innoissani. Pääsen tutustumaan myös uusiin joukkuekavereihin ja uskon, että hitsaudumme nopeasti yhteen, kun olemme kuitenkin suht nuori joukkue. Omana tavoitteenani on kehittyä ja auttaa sitä kautta joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin. Turku on kaikin puolin hyvä kaupunki ja tulen varmasti viihtymään hyvin. Odotukset ovat korkealla henkilökohtaisesti ja toivottavasti onnistumme joukkueena niin, että #torillatavataan, Lehtonen veisteli.

Ankkalaumasta Turkuun siirtyvä 22-vuotias ja 192-senttinen Rastamo tunnetaan pelikentillä kovakätisenä pallontappajana. Viime kaudella Alek saldosi 455 pistettä, mikä riitti Mestaruusliigan pistepörssissä yhdeksänteen sijaan. TUTO Volley on hakkurin uralla seuraava askel eteenpäin. Alek tuo turkulaisten riveihin omien sanojensa mukaan kymenlaaksolaisen pelaajan. Tuleva kausi näyttää, mitä kaikkea tuo kuvailu pitää sisällään.

- Siirryn uuteen ympäristöön positiivisin ja odottavaisin ajatuksin .Henkilökohtainen tavoitteeni on saada pelata ensisijaisesti terve ja vahva kausi alle. Mennyt kausi oli omalta osalta hieman vaihteleva, sillä jouduin pelaamaan pienimuotoisen loukkaantumisen kanssa lähestulkoon koko kauden. Odotuksia ensi kauden tuloksista on vielä paha sanoa, mutta toivotaan, että edessä on oikein keväinen kausi, PS. Onko kellään ylimääräistä Turun sanakirjaa, Rastamo kyselee.

Päävalmentaja Niskakangas kuvailee Ducks-duoa seuraavin sanankääntein.

- Lehtonen on ollut torjuntapuolella liigan eliittiä jo usean vuoden ajan. Odotan mielenkiinnolla, millaiseen formuun hyökkäyspeli saadaan uusien passareiden kanssa. Rastamolla jäi viime kaudesta varmasti jotain hampaankoloon ja halu kehittyä välittyi vahvasti keskusteluista. Kesän aikana hänen kanssaan keskitytään monipuolisesti laji- ja fysiikkaharjoitteluun, totesi Niskakangas.

Uusien pelaajien rintaman täydentää liberon paikalla häärivä Aatu Kulmala, joka on TUTO Volleyn seuraajille tuttu nimi, sillä 22- vuotias ja 184-senttinen Raision Loimun kasvatti edusti turkulaisryhmää muutama vuosi sitten ykkössarjassa. Viimeiset kaudet ovat Kulmalalla vierähtäneet kasvattajaseuran paidassa.

- Ajattelin, että maiseman vaihtaminen tekisi tässä vaiheessa kehityksen kannalta hyvää itselleni, joten otin itse yhteyttä seuraan. Aikaisemmin 1-sarjassa hommat toimivat seurassa hienosti. Viime kausi oli omalta osaltani vaikea. Kesällä leikatun olkapään kuntoutus vaikeutti harjoittelua vuodenvaihteeseen asti. Loppukausi olikin nousujohteista peliä. TUTO Volleyhyn saapuu intoa täynnä oleva pelaaja, jonka tavoitteena on nostaa omaa tasoaan ja sitä kautta saada lisää peliaikaa ja kokemusta. Minulla ei kuitenkaan ole vielä hirveästi pelattuja pelejä, vaikka takana on neljä liigakautta. Tulevan kauden joukkueesta osa on minulle jo tuttuja, mutta osa ei. Eiköhän me saada hyvä meininki kentälle ja treeneihin, ounastelee Kulmala.

Valmennus uskoo, että Kulmalan pelillinen myötätuuli kantaa myös tulevalla kaudella.

- Aatu osoitti pudotuspeleissä hyviä otteita ja uskon, että sama draivi jatkuu myös TUTO Volleyssa, Niskakangas povasi.

Keskinen ja Tihumäki jatkavat

Viime kauden joukkueesta turkulaisten riveissä jatkava 22- vuotias Roope Keskinen voitti Kupittaan kotiyleisön puolelleen tehokkailla keskikaistan hyökkäyksillään ja ovelilla syötöillään.

- Oli helppo päätös jatkaa, kun oltiin seuran kanssa samoilla ajatuksilla jatkosta. Tulevaa kautta ei ole vielä ehtinyt paljon miettimään, mutta totta kai joukkuetta viedään pelillisesti ja tuloksellisesti eteenpäin. Itselläni on tavoitteena lyödä palloa alas tarvittaessa. Olen innoissani uusista jätkistä, jotka tulevat mukaan. Saadaan varmasti kova meno Turkuun, Keskinen totesi.

Jatkosopimuksen allekirjoittaneen 22- vuotiaan Matias Tihumäen kausi oli kuin vuoristorataa. Se käynnistyi viime kauden loppupuolella tulleesta loukkaantumisesta toipumisella. Kevätkauden alussa Tihumäki oli kovassa vireessä takoessaan palloa lattiaan. Pudotuspeleissä hän kuitenkin loukkaantui jälleen ja kausi tuli päätökseensä sitä kautta. Loukkaantuminen jättää oman jälkensä myös tulevaan kauteen.

- Olen tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että seura haluaa kuntouttaa olkapääni kuntoon ensi kauden aikana. Nyt minun ei tarvitse murehtia kuntoutuksesta yksin, vaan seura on siinä apuna. Tavoite on päästä pelikuntoon keväällä. Helppo päätös oli jatkaa, koska TUTO Volley on Suomen paras seura, Tihumäki ylistää.

Päävalmentaja ei päästä jatkajia kesällä helpolla.

- Keskinen pelasi viime kaudella todellisen läpimurtosesongin. Keskitorjujien eliitti ei ole kaukana ja kesällä tullaan tekemään paljon töitä erityisesti fysiikkapuolella. Tihumäellä hieno loppukausi sai ikävän päätöksen. Tihun kanssa edetään olkapään osalta rauhassa, mutta muita ominaisuuksia päästään rääkkäämään jo ensi viikosta lähtien, Niskakangas paalutti.

  Takaisin