TUTO Volleyn voittotili auki - PerPolta paukut vähissä

30.10.2022

Tiukan taistelun jälkeen lauantaina viisieräisen voitin ottanut Perungan Pojat jäi sunnuntaina erävoitoitta Turussa, kun TUTO Volley jätti viimeisenä joukkueen voitottomien joukkueiden joukkion miesten Mestaruusliigassa. Joukkueiden ainoa aito perunkalainen, TUTO Volley päävalmentaja Olli Kuoksa, oli virittänyt joukkoonsa 20 torjunnan iskuun kolmeen erään.

Mestaruusliigan peränpitäjä TUTO Volley haki sunnuntai-iltana vimmatusti kauden ensimmäistä voittoaan, kun joukkue sai Kupittaalla vastaansa Perungan Pojat Rovaniemeltä. Vierailijat saapuivat Turkuun maukas voitto takataskussaan, kun PerPo oli edellisenä päivänä kukistanut Loimaalla Hurrikaanin. TUTO Volleyn kotitupla puolestaan käynnistyi perjantaina kovan taistelun päätteeksi tulleella tappiolla Savo Volleyta vastaan.

Nyt TUTO Volley oli kuitenkin riittävästi vierailijoita vahvempi ja avasi voittotilinsä puhtaasti erin 3-0( 25-20, 25-19, 25-21), näin turkulaiset kahmivat Kupittaan illasta täyden pistepotin. TUTO Volleyn voiton ehdoton kulmakivi oli torjuntapeli, joka nosti turkulaiset etenkin toisessa erässä hankalasta tilanteesta voittoon. Joukkue kirjasi tilastoihin peräti mojovat 20 blokkia kolmen erän otteluun keskitorjujaduon Roope Keskinen - Tatu Vuorenmaa johdattamina. Hyökkäyksissä TUTO Volleylta loisti vahvassa lyönnissä jatkanut Antti Karttunen. PerPolta isossa vastuussa oli ruotsalaiskaksikko Alexander Berggren ja Fredric Gustavsson.

TUTO Volleyn Matias Tihumäki oli helpottunut, kun joukkue pääsi voiton makuun ja nousi toisen erän ahdingosta ylös.

- Saatiin toiseen erään hyvät syöttövuorot ja rohkeat hyökkäykset. Joka pelissä olemme olleet tappiolla ja ottaneet kiinni, tänään se kiinni kurominen riitti voittoon.20 torjuntaa kolmeen erään on sopivasti. Perjantaista jäi hampaankoloon ja halusimme ottaa selvän voiton

PerPon parhaana palkittu Alexander Berggren

- Kukaan ei noussut edes puoliksi omalle tasolleen tänään. Olimme henkisesti vaikeuksissa alusta lähtien. TUTO Volley pelasi ilman pelkoa ja heillä ei ollut hävittävää. Tulimme otteluun hyvällä asenteella ja valmiina kamppailemaan, mutta emme näyttäneet sitä kentällä

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa

- Tämä ei ollut voitosta huolimatta mitään erikoisen hienoa peliä. Meillä on ollut aiemmin monta erää jo aiemmin kiikun kaakun, joukkue tarvitsee kokemuksia ja nyt tuli ensimmäinen voitollinen sellainen. Siinä tuli vastustajalle kymmenen syötön putki, mutta vastasimme siihen tällä kertaa. Jos siihen ei olisi pystytty, olisi voinut tulla vaikeaa. Täytyy antaa iso kiitos pelaajille, he selättivät ison vuoren. Erityiskiitos staffille ja A-H Kulmalalle, joka teki hienon taktiikan. Annan hänelle kyllä joukkueen 20 torjunnasta kaksi. Ilman muuta tämä helpottaa keskiviikkoon Kyyjärvelle lähdettäessä, työ pitää kuitenkin aloittaa alusta siellä

PerPon päävalmentaja Guntis Atars

- Toisen erän loppuvaiheet olivat ratkaisevia, mutta ensimmäisessä erässä olimme jo vaikeuksissa. Kaikki kunnia vastustajalle, he syöttivät hyvin ja olivat nälkäisempiä. Eilisellä taistelulla oli myös oma vaikutuksensa.Toinen joukkue halusi voittaa ja me vain odotteli. Vastustaja oli tänäänparempi.

Kamppailun alkumetreillä TUTO Volley otti pienen etumatkan vierailijoihin, kun edellisessä pelissä kovia tehoja niitannut Antti Karttunen jatkoi vahvoilla hyökkäyksillään siitä, mihin perjantaina jäi ja kotijoukkueen torjuntapeli toimi. Erän puolivälissä PerPo kuitenkin nousi rinnalle hakkuri Fredric Gustavssonin ja Daniel Wetterin ottaessa roolia. Hetken joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtia, kunnes TUTO Volley nappasi jälleen kuskin paikan, eikä luopunut siitä. Ero rakentui Matias Tihumäen syöttövuorolla ja tulitukea antoivat keskitorjujat Roope Keskinen ja Tatu Vuorenmaa.

Toisen periodin alku näytti isäntien kannalta jo synkältä, kun PerPo karkasi parhaimmillaan jo kahdeksan pisteen karkumatkalle tilanteessa 3-11. Kylmää pohjoistuulta puhalsi syötöillään tuhoja tehnyt Gustavsson. Tämän jälkeen TUTO Volley käänsi pelin suunnan täydellisesti ja kuroi eron hetkessä kiinni. Pohjan nousulle loi häikäisevällä tasolla operoinut torjuntapeli, jossa parrasvaloihin nousi Vuorenmaa. Kotijoukkueen syöttö Keskisen johdolla aiheutti PerPolle vaikeuksia ja pohjoisen poikien hyökkäykset jymähtivät kerta toisensa jälkeen torjuntaan. Loppuvaiheilla saatiin todistaa muun muassa TUTO Volleyn 4 torjuntapisteen putkea. Hurmosvaihteen onnistujiin lukeutui myös hyökkäyksillään Tuomas Siirilä.

Kolmannessa erässä nähtiin vaihteeksi hieman perinteisempää tasaista lentopalloa, jossa erot eivät päässeet venähtämään suuriksi. TUTO Volleylta eturiviin nousi lyhyen tauon jälkeen Karttunen, joka moukaroi palloa tylysti kentän pintaan. PerPo oli selvästi sisuuntunut ja käärmeissään isäntien esittämästä toisen erän torjuntaklinikasta ja vastasi siihen Berggrenin napsiessa kovalla teholla turkulaishyökkäyksiä kiinni. Puolenvälin jälkeen rovaniemeläiset siirtyivät hetkeksi muutaman pisteen johtoon ulkomaalaisvahvistusten näyttäessä esimerkkiä. TUTO Volley ei tästä hätkähtänyt, vaan nousi voittokantaan tutulla reseptillä, nimittäin jämäköillä torjunnoilla ja Karttusen napakoilla hyökkäyksillä. Näin kotiyleisö pääsi tuulettamaan joukkueen kanssa avausvoittoa. TUTO Volleyn pelit jatkuvat keskiviikkona Kyyjärvellä ja PerPon kausi jatkuu ensi lauantaina kotipelillä Tiikereitä vastaan.

TUTO Volley - PerPo 3-0
25–20, 25–19, 25–21
Koti:Karttunen 21/+14, Tihumäki 10/+8, Siirilä 10/+7
Vieras:Wetter 12/+9, Gustavsson 11/-3, Shurdhi 10/+1