Seuraa meitä somessa:

Uusi mestari naisiin - Pölkky saa LP Kangasalan finaalivastustajaksi

06.04.2022

Naisten lentopallon Mestaruusliiga saa uuden mestarin, kun Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala kohtaavat ensi tiistaina alkavassa finaalisarjassa. LP Kangasala otti finaalipaikan voittamalla ratkaisevassa viidennessä välierässä keskiviikkona LP Viestin Salossa erin 3-1 (25-16, 25-22, 9-25, 25-13). Mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Suomen mestari tulee ensimmäisen kerran Salo-Hämeenlinna -akselin ulkopuolelta sitten kevään 2004 Pieksämäki Volleyn mestaruuden ja finaali pelataan ilman jomman kumman 2000-luvun dynastian mukanaoloa ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella.

Pronssiotteluparina on LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho. Pronssipelit alkavat sunnuntaina Hämeenlinnassa ja mitalit ratkeavat kahdella voitolla.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou, Kaisa Nyman, Linnea Kuusela, Netta Laaksonen
LP Kangasala: Gabriela Da Silva, Roosa Laakkonen, Emmi Riikilä, Jalonen, Emmi Heikkiniemi, Braedyn Tutton, Tiiamari Sievänen

Viimeinen välierä lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Gabriela Da Silvan syöttövuorolla tilanteessa 11-12 LP Kangasala sai muutaman pisteen eron, joka kasvoi LP Viestin hyökkäysten pehmetessä ja oli pahimmillaan jo 12-20. Da Silva teki erään 7/+6.
Toisessa erässä LP Kangasala näytti saavan salolaiset nujerrettua jo erän alkupuoliskolla vahvalla vastaanottopelaamisellaan (75%). LP Viestin keskipelaaminen oli erässä aika lailla näkymätöntä vastaanoton ollessa 30%, vain Kaisa Nyman hyökkäsi kaksi kertaa. Siitä huolimatta LP Kangasala sai erään vain yhden torjunnan, LP Viestin Anna Czakan otti joukkueensa ainoat torjunnat (4). LP Kangasala hyödynsi salolaisten käsiä hyökkäyksissä monta kertaa Emmi Riikilän ja Ronja Heikkiniemen johdolla. Vaikka erä meni LP Kangasalle, oli salolaisten pelissä silti paljon hyvää ja mm. ensimmäisessä erässä kentälle tullut Elena Becheva (6/+4) hyökkäsi rohkeasti.

Kuuluisan pitkän erän jälkeen salolaisten pukukopista käveli ulos ärsytetty joukkue. Kotijoukkue sai syöttöpelinsä kulkemaan Iina Andrikopouloun ja Jessica Kososen syöttövuoroilla ja sitä myöten myös torjuntapeli parani huomattavasti, tappotorjuntoja tuli seitsemän. Joukkueiden plusmiinukset erään LP Viesti + 19, LP Kangasala -8. Loppuerässä Kangasala oli vaihtanut yli puolet normaaliseitsikostaan.

Neljänteen erään LP Kangasala lähti normiseitsikollaan. Tilanteen 7-7 jälkeen LP Kangasala alkoi vyöryä kohti finaalipaikkaa. Tilanteessa 10-13 Jessica Kosonen löysi mahtavasti torjunnan kädet, mutta rajan tuntumaan kimmonnut pallo ja siitä seurannut kalabaliikki poiki LP Viestille yllättäen suoran punaisen kortin ja yksi piste muuttui kahdeksi. Yksi pallo ei peliä ratkaise, mutta hälinän jälkeen LP Viesti sai vain kolme pistettä. LP Kangasala oli kuitenkin kovempi ja pelasi hienoa lentopalloa koko välieräsarjan ajan.


Jessica Kosonen, LP Viesti:

- Pitkä sarja oli, mutta parempi voitti kolme peliä. Pelattiin neljännessä erässä alku ihan hyvin, maltti loppui.

Emmi Riikilä, LP Kangasala:

- Tuntuu pirun hyvältä. Neljäs erä tuntui pitkältä, kun on niin kova vastus, että fokus pitää pitää koko ajan. Kaveri tuli kovaa kolmanteen erään, meille ei puolestaan tullut onnistumisia. Välillä näitä tulee, mutta tärkeää, että niistä noustaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tulos on pettymys, kun tavoite oli finaali eikä sinne päästy. Parempi joukkue meni finaaliin. Jos katsoo koko sarjaa, niin meille tuli huonoja eriä 6-7, vastustajalle 1. Se kertoo sen, että Kangasala pelasi kaikki viisi peliä hyvin, vaikka osan peleistä hävisivätkin. Voidaan myös olla ihan tyytyväisiä omaan esitykseemme kuitenkin. Tänään oli aika kaksijakoinen peli, pelattiin toinen erä ihan hyvin. Kolmas erä pelattiin loistavasti, vaikka Kangasala vaihtoikin paljon pelaajia. Ratkaisu tuli kuitenkin jo ennen vaihtoja. Episodi neljännessä erässä sekoitti varmaan vähän lisää meidän peliä. Tiiamari Sievänen teki meidän pelistämme hankalaa, kun hän nostaa niin ison alueen ja lisäksi tietysti puolustaa todella hyvin.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Tosi kova sarja. Pystyttiin kahteen viimeiseen peliin jopa nostamaan omaa tasoa niistä kolmesta ensimmäisestä pelistä, tämän päivän kolmatta erää lukuun ottamatta. Saatiin laajalla rintamalla onnistumisia, varsinkin Emmi pelasi kaksi viimeistä peliä erittäin hyvin. Myös Jalosen Emmi pelasi edellisen pelin erittäin hyvin ja tänäänkin hyvin. Kova sarja, mutta ei me vahingossa voitettu.

Parhaat pelaajat
LP Viesti: Kosonen
LP Kangasala: Riikilä

LP Viesti - LP Kangasala 1-3
16-25, 22-25, 25-9, 13-25
Koti:Andrikopou 16/+13, Kosonen 14/+3, Becheva 12/+4
Vieras:Riikilä 17/+8, Da Silva 17/+10, Heikkiniem 16/+13

Ottelutilasto

Naisten finaalien otteluohjelma
Pölkky Kuusamo - LP Kangasala

TI 12.4. Kuusamo 18:30
PE 15.4. Kangasala ?
LA 16.4. Kangasala ?
TI 19,4. Kuusamo 18:30
————
KE 20.4. Kuusamo 18:30
PE 22.4. Kangasala 18:30
SU 24.4. Kuusamo 18:00

Naisten pronssipelien otteluohjelma
LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho

SU 10.4. Hämeenlinna 18:00
KE 13.4. Salo 18:30
————
PE 15.4. Salo 17:00

  Takaisin