VaLePa enää voiton päässä mestaruudesta

10.04.2019

VaLePa Sastamala on enää voiton päässä seurahistorian viidennestä mestaruudesta voitettuaan Tampere Areenassa keskiviikon kolmannessa miesten Mestaruusliigan finaalissa Ettan 3-0 (25-22, 19-25, 25-22, 25-22).

Mestaruus ratkeaa neljällä voitolla ja neljäs finaali pelataan Oulussa viikon kuluttua 17.4. kello 18.15. Voitot ovat nyt 3-0.

Aiemmin viiteen mestaruuteen on miehissä yltänyt vain Raision Loimu, KupS-Volley sekä Pieksämäen NMKY.

Neljännen kerran nyt perättäin, ja seitsemännen kerran yhdeksään vuoteen, finaaleissa oleva VaLePa oli jälleen vakuuttava. Joukkueiden hyökkäysprosentit olivat mainiot 46-47, torjunnat 7-6 ja ässäsyötöt 4-4.

Avaukset
VaLePa: Esko, Sivula. Sundberg, Suihkonen, Siirilä, Kaurto, Alan (L)
Etta: Haapakoski, Jokela, Ronkainen, Pennanen, Väisänen, Kaksonen, Hakala (L)

Urpo Sivula jatkoi avauserässä mainiota kevätään tehden erään seitsemän pistettä. Samaan ylti Ettasta Antti Ronkainen, hän jopa 70% hyökkäystehoilla. Etta oli mukana erinomaisesti 18-17 -lukemissa, mutta siitä VaLePa otti kolme perättästä pistettä. Ettan neljä virhettä enemmän maksoi sille lopulta avauserän 22-25.

Toisessa erässä oululaiset ottivat otteen pelistä ja veivät näin ensimmäisen finaalierän vieraskentällä nimiinsä. Etta syöttö alkoi purra paremmin ja torjuntakin sitä kautta napsi osumia. Eetu Pennanen oli erän hahmo 7/+7 saaliillaan. Nyt puolestaan VaLePa teki viisi hyökkäysvirhettä enemmän kuin Etta (1-6).

Kolmannen erän ratkaisu jäi loppupisteille, joissa VaLePa vetäisi 20-20 -numeroista Mikko Eskon johdolla neljä perättäistä pistettä ja erän katkolle. Sen se hoiti nimiinsä kolmannella yrittämällä 25-22.

Päätöserä oli kuin finaalisarjan kuva pienoismallissa. Etta pelasi hyvin, mutta jäi askeleen vastustajan perään: 25-22.

Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere:

- Jouduttiin tekemään tosissaan hommia. Aikalailla samanlaista kuin Oulussa, ehkä jouduimme tänään vielä vähän kovemmalle. Mitään ei saada ilmaiseksi, kunnia Ettalle. En ole omaan peliini kauhean tyytyväinen, oli hakemista verrattuna kahteen ensimmäiseen finaaliin. Tuntui, että keskipelaajilla kulki tänään hyvin, ilman tilastojen katsomista.

- Nyt huilataan ja ehditään tehdä pari hyvää fysiikkaa. Ollaan sitten Oulussa heti valmiita lyömään sarja poikki!

ValePa Sastamala Tampere - Etta Oulu 3-1
25-22, 19-25, 25-22, 25-22
VaLePa: Sivula 19/+11, Siirilä 16/+10, Sundberg 15/+8
Etta: Ronkainen 18/+7, Jokela 17/+13, Pennanen 12/+9