VaLePa haki ryöstösaaliin takaisin Kokkolasta

08.03.2019

Tiikerit ja VaLePa pelasivat jälleen tiukan puolivälierän. Ensimmäinen peli meni pari päivää sitten Tiikereille, jolloin kotietu ryöstettiin Kokkolaan. Nyt VaLePa nappasi kotiedun takaisin: 2-3 (25-22, 23-25, 25-23, 23-25, 11-15).

Ottelu oli melkoista hakkureiden taistelua. VaLePan Urpo Sivula teki hurjan määrän pisteitä ja ratkaisi, positiivisesti tai negatiivisesti, neljän ensimmäisen erän viimeisen pisteen. Tiikereiden pistehirmu Edvarts Buivids taas ratkaisi viimeisen pisteen viidennessä erässä.

Ensimmäinen erä oli pitkään tasainen. Niklas Seppäsen syöttövuorolla Jiri Hänninen sijoitti VaLePan takakentälle ja siitä tuli ensimmäinen kahden pisteen ero: 16-14. Rami Rekomaan ja Anton Välimaan syöttövuoroilla Tiikerit repi eron neljään pisteeseen. Niko Suihkosen vaikeat syötöt kavensivat tilanteeksi 23-22. Tiikereiden toinen aikalisä katkaisi kuitenkin syöttöputken ja Tiikerit vei kaksi seuraavaa pistettä. Viimeinen piste tuli, kun Tiikerit torjuivat Sivulan.

Toisen erän alkuun Tiikerit otti heti otteen ja pitivät muutaman pisteen eroa pitkään. VaLePa kuitenkin tasoitti tilanteeksi 14-14. Pian sen jälkeen VaLePa otti ohjat ja johti pisteen/kahden verran. Ratkaisuvaiheessa Tiikerit tuli taas tasoihin (22-22 ja 23-23). VaLePa
kuitenkin vei kaksi viimeistä pistettä ja erän. Viimeinen piste oli Sivulan komea ässä.

Kolmas erä oli Tiikereiden hallintaa. VaLePa tasoitti aika-ajoin, muttei päässyt kertaakaan edelle. Tilanteessa 9-6 VaLePa vaihtoi Erik Sundbergin tilalle Olli Kunnarin ja hän selvästi rauhoitti VaLePan vastaanottoa. Tiikereillä oli kuitenkin välillä jopa viiden pisteen johto, mutta erän loppu oli siitä huolimatta tasainen. Erä päättyi Sivulan syöttövirheeseen.

Neljännen erän alkuun Tiikereillä oli ote, mutta tilanne tasoittui 8-8:aan ja siitä eteenpäin erä oli VaLePan. Aivan lopussa Tiikerit kiri
rinnalle, mutta tällä kerta viimeisen sanan sai Sivula iskulyönnillään.

Viides erä oli perinteinen ”lottoerä”, jossa virheet tai onnistuneet hyökkäykset virheet merkitsevät paljon. Tasaisen alun jälkeen VaLePa repi eroa Niko Suihkosen ja Sivulan hyökkäyksillä. Tiikerit ei päässyt tasoittamaan peliä ja juna kulki kohti ratkaisua VaLePa hallinnassa. Erä ja ottelu päättyi Buividsin syöttövirheeseen.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Erittäin tasainen, kovan luokan kamppailu. Hyvätasoinen peli. Päästiin paremmin mukaan pelin edetessä etenkin torjunnoilla. Tänään tehtiin niitä asioita mitä sovittiin. Vähennettiin virheiden määrää. Ei niitä virheitä vieläkään saatu tarpeeksi pieneksi, mutta pelimme meni parempaan suuntaan. Tiikereillä on noususuhdanne menossa ja se kertaantuu pudotuspeleissä. Me tiedettiin miten Tiikerit tulee.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tasaista vääntämistä se tosiaan oli. Peli oli käsissämme toisessa ja neljännessä erässä. Pienet asiat ratkaisivat. Viimeisessä erässä vähän lipsahti, mutta siinäkin roikuttiin mukana. Samanlaista se oli ensimmäisessä puolivälierässä ja samanlaista se tulee olemaan. Kyllä meillä on vielä juttuja joita voidaan parantaa. Jatkossa täytyykin pelata tosi hyvin.