Seuraa meitä somessa:

VaLePa ja Savo Volley torstaivoittoihin

17.10.2019

VaLePa Sastamala Tampere sekä Savo Volley eivät antaneet erääkään vastustajilleen torstaina miesten Mestaruusliigassa. Kaksikko valtasi samalla liigan kaksi ensimmäistä tilaa muutaman pelin vähemmän pelanneen sarjan ainoan tappiottoman joukkueen Hurrikaanin edeltä.

Team Lakkapää ei saanut pistetiliään vielä auki

Team Lakkapää koki viidennen saqrjapisteettömän ottelunsa kauden alkuun torstaina, kun Savo Volley puolestaan kuittasi kuudennen voittonsa seitsemästä ottelustaan erin 0-3 (20-25, 19-25, 22-25).

Fedor Ivanov, Savo Volley

- Tämä oli tärkeä voitto meille. Peli ei ollut erityisen kovatasoinen. Olisi pitänyt tulla kovemmalla asenteella peliin, mutta kolme pistettä on tärkeintä tänään. Emme olleet alussa valmiita.

Miikka Lemola, Team Lakkapää

- Nuoren joukkueen haasteet meillä vielä on. Pitäis pystyä haastamaan hankalampinakin hetkinä ennakkosuosikit paremmin. Tarvitsemme onnistumisia laajemmalla rintamalla. Paljon on positiivista tapahtunut, vaikka pelimme notkahti tänään. Olemme menossa oikeaan suuntaan.

Jukka Tuovinen, Savo Volley

- Pelasimme hyvän syöttöpelin ja hyvän vastaanottopelin. Jatkopallohyökkääminen oli myös vahvaa tänään. Tämä oli hyvä vieraspeli meiltä. Teemana oli pelata kokonainen peli kunnolla. Viimeisessä erässä näimme kovaa taistelua ja meidän kantti kesti siinä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Tilastollisesti peli oli aiempaa parempaa. Hyökkäyksen tehot olivat jo hyvät. Tänään kyykkäsimme hakkuripelissä. Päästimme liikaa ässiä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmanteen erään paransimme vastaanottoa. Hakkuripelissä meillä on isoin kehityksen paikka. Nuori hakkuri (Fathers) tarvitsee lisää varmuutta ja kokemusta. Hän on kova hakkuri, kun saa malttia ja järkeä kokemuksen kautta lisää.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Miikka Lemola
Savo Volley, Fedor Ivanov

LähiTapiolan pisteet
3 Ivanov Savo
2 Lemola Lakkapää
1 Siltala Savo

PROlibero
Aysenberg, Savo Volley

Ottelutilasto

VaLePa voittoon vähillä virheillä

VaLePan kirjapeli Sastamalan kaupungin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi sai yleisöltä hyvän vastaanoton. Katsojia oli paikalla 764 ja joukossa paljon uusia katsojia. Tervetuloa toistekin.

Ennen ottelua joukkueet saivat lahjaksi Max Seeckin uutuusdekkarit ”Uskollinen lukija”. Kirjalahjoitukset tekivät Suomen Kirjainstituutti yhdessä Tammen kanssa. Lisäksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo sujauttavat dekkareiden väliin vapaaliput museoon. Toinen juhlahetki koettiin ja Tauno ja Airi Välimäki lahjoittivat Taunon 70-vuotislahjaksi saamansa 2740 euroa JunnuVaLePan toimintaan.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Pettersson, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Ducks: Milstein, Vallin, Lehtonen, Kattelus, Kyrölä, Strugar, Reazai L, Kankaanpää L

Pukkipaidat ottivat heti yliotteen ankkalaumasta. Kahdessa ensimmäisessä erässä Ducksin vastaanotto takkusi eikä passari Michael Milstein päässyt rakentamaan laadukkaita hyökkäyspaikkoja. Kolmannessa erässä vastaanotto toimi, mutta 6 suoraa hyökkäysvirhettä ja 4 syöttövirhettä veivät pohjan tasaiselta taistelulta.

VaLePan pelissä ilahdutti Mikko Oivasen 9/+5 ja Niko Suihkosen 15/+12 tehokas hyökkäyspeli vähillä virheillä. Lisäksi Suihkonen vastaanotti tarkasti. Markus Kaurto palasi sairaslomalta intoa puhkuen, tuloksena 5 torjuntaa.

Ducksin laitahyökkäys oli liiaksi hakkuri Bojan Strugarin varassa. Hänen lisäkseen keskimiehet Antti Vallin ja Lauri Lehtonen olivat tehokkaimmat hyökkääjät. Kuntoutuva Toni Kankaanpää onnistui liberona. Michael Milstein on hyvä löytö passariksi.

Michael Millstein, Ducks:

- Emme pystyneet pelaamaan parhaalla tasolla. ValePa pelasi hyvin ja he olivat yhtä vahvoja kuin oletimmekin.

Niko Suihkonen, VaLePa:

- Peli kulkee ja sain enemmän passeja tässä pelissä. Oma peli löytyy vähitellen ja vaihdosta saadaan energiaa kentälle. Markus myös tuli hyvin kentälle. On pelattu 3 peliä 4 päivään ja 2000km bussissa vie nuoremmaltakin pelaajalta mehut.

Juho Rajala, Ducks:

- Valmentajan työ on hyvin erilaista kuin pelaajaan oleminen. Syöttöpeli piti olla meidän ase tänään, mutta ValePa pelasi hyvin. Käymme asiat läpi joukkueena ja menemme eteenpäin.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Hyvä startti ottelun alussa. Saimme hyvän itseluottamuksen. Jos aiotaan Euroopassa pärjätä niin tarvitsemme myös hyppysyöttäjiä. Hyökkäys ja jatkopallopelaamisessa oli nähtävissä hyviä elementtejä. Ässien määrä hieman mietityttää, mutta puhumme sen auki pelaajien kanssa yhdessä. Päivä kerrallaan ja 3-4 päivän sykleissä mennään. Tämä esitys helpotti suunnittelua ja toteutumista tulevaa varten.

LähiTapiolan pisteet
3 Suihkonen VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Oivanen VaLePa

PROlibero
Mutka, VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:
Hannu Moilanen / VaLePa

  Takaisin