VaLePa ja Savo Volley tylyjä isäntiä

02.02.2019

VaLePa Sastamala Tampere ja Savo Volley olivat tylyjä isäntiä miesten liigassa lauantaina. Raision Loimu ja Akaa-Volley eivät pystyneet yllättämään sarjataulukossa korkeammalla olevia isäntiä.

Savo Volley otti täydet kolme sarjapistettä Akaa Volleyltä

Savo Volley ja Akaa Volley tarjosivat täydelle Pielaveden liikuntahallille korkeatasoisen Mestaruusliigan ottelun. Viimeisen erän pientä vierasjoukkueen notkahtamista lukuun ottamatta ottelu kulki tasaisena. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle kolmen sarjapisteen arvoisesti 3-1 (25-19, 17-25, 25-20, 25-15).

Ottelun merkittävin anti kotijoukkueen kannalta oli, että viimeksi joulukuussa kokonaisen ottelun pelannut Andrus Raadik palasi aloituskokoonpanoon, ja osoitti olevansa juuri se mies, mitä Savo Volley on peliinsä kaivannut.
Raadik nosti lähes puolet kotijoukkueen aloituksista 52 prosentin tarkkuudella, hyökkäsi 28 kertaa 64 prosentin tehoilla ja aiheutti runsaasti harmaita hiuksia Akaa Volleyn vastaanottajille.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen tiivisti lehdistötilaisuudessa yleisön joukosta tulleen kysymyksen Raadikin tärkeydestä joukkueella lyhyeen lauseeseen: ”Helvetin tärkeä”.

Tuovinen kehui myös pelin tasoa ja korosti, että suoria hyökkäysvirheitä kumpikin joukkue teki varsin vähän.

- Mielestäni ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin tänään syöttörajan takana. Kahdeksantoista virhettä ja yksitoista ässää on ihan hyvä suhde, arvioi Tuovinen.

Joukkueen loukkaantumistilanteen vuoksi Tuovinen joutui laittamaan normaalisti hakkurina pelanneen Eetu Häyrisen keskipelaajaksi.

Vastustajan valmentajan tehtäviä hoiti Hasse Mattila, koska ykkösluotsi Oliver Lüütsepp oli henkilökohtaisen (ja iloisen) syyn vuoksi kotimaassaan Virossa.

- Kuten tilastoista näkee, kaivoimme enemmän puolustuspalloja peliin, mutta hyökkäysten tappoprosentissa jäimme kotijoukkueesta jälkeen, sanoi Mattila.

- Pelasimme kolme erää ihan hyvää lentopalloa, mutta loppua kohti vastaanottomme alkoi hieman levitä. Isoin ero oli tänään syöttöpelissä, myönsi myös vierasjoukkueen luotsi.

VaLePan Laitamiehet tehokkaina Loimun kaadossa

Tampereen pelin ennakkoasetelma oli mielenkiintoinen. Raision Bomba Marquez on uusi tuttavuus Loimun miehistössä. Myös nuori Väinö Rahko on pelaaja, jonka taitoja on vielä nähty vähemmän. Mukavaa nähdä myös nuori passari Tomi Saarinen tositoimissa.

VaLePa puolestaan pelaa otteluruuhkassa kiinnostavalla kokoonpanolla. Niko Suihkosta lepuutetaan ja hän on pukenut liberon paidan ylleen. Niko Toimela saa näytön paikan ja Arvis Greenen vuoro on pelata hakkurina. Hienoa on myös seurata Mikko Karjarinnan peliä.

Loimu lähti peliin vahvasti ja vastaavasti pukkipaidat olivat vielä unessa. Loimu eteni 8-2 johtoon. Onneksi VaLePan faniryhmä oli hereillä. Arvis Greenen hyvällä syöttövuorolla VaLePa nousi jo pisteen päähän 7-8. Sen jälkeen edettiinkin tasatahtia. Loimulla oli jo eräpallo, mutta VaLePa otti tarvittavat pisteet. Greene torjui Rahkon, Mikko Esko hyökkäsi tyhjiltä ja lopuksi Tommi Siirilä torjui Koppasen keskeltä.

Toinen erä oli pukkipaitojen lievää hallintaa. Loimu nousi tasoihin Tommi Saarisen ässällä. Loimun valmentaja Achten yritti piristää peliä tuplavaihdolla Kasper Vuorinen passariksi ja Oskari Keskinen hakkuriksi. Siirilän hyökkäyksellä eräpallo ja Greenen ässällä erä.

Kolmas erä oli VaLePan selkeää hallintaa. Varsinkin Greene, jolla alussa oli vähän vaikeuksia hyökkäyksessä, yltyi hurjiin tehoihin hyökkäyspelin aloittanut. Greenen neljä peräkäistä hyökkäystä kakkospaikalta antoi kotijoukkueelle ratkaisevan edun.

VaLePan yleispelaajat pelasivat hurjilla tehoilla. Sundbergin hyökkäyspeli sujui peräti 75%:n teholla. Ilari Toimela on tehokas ja järkevä pelimies, joka ei sorru turhiin virheisiin. Toimelan tehopisteet 12/+10. Pukkipaitojen yleispelaajakaarti on laaja ja laadukas. Siirilä kunnostautui kahdella ässällä ja neljällä torjunnalla.

Loimun Pablo Guzman on kova pelimies, jonka hyökkäyksiä on vaikea torjua. Bomba Marquez paransi myös loppua kohti. Hän yrittää välttää virheitä, mutta antaa tarvittaessa kättä kunnolla.

Pablo Guzman, Loimu:

- Emme pelanneet hyvin. Aluksi oli ongelmia kentän kanssa, emme pystyneet pelaamaan omaa peliä. VaLePa pelasi hyvin.

Ilari Toimela, VaLePa:

- Ottelussa saatiin pidettyä vastaanotto ja tätä kautta keskipeli. Eskon kanssa löytyi hyvä yhteys nelospaikan hyökkäyksiin. Ottelu hieman viivästyi alussa ja silloin on hankala saada uudelleen liikkeelle lähtö. Tiesin CEV pelin jälkeen, että aloitan avauksessa.

Cristophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Meidän olisi pitänyt ottaa ensimmäinen erä niin peli olisi voinut olla erilainen. Muutama vastuuroolin pelaaja puuttui kentältä, mutta nuoret pelasivat hyvin. VaLePan Esko on iso pelaaja ja helpottaa monen pelaajan työtä. Toimela pelasi myös hyvin. Tämä vuosi on alkanut hyvin vaikka meillä on hieman haasteita loukkaantumisten kanssa jne.

Radovan Gacic:, VaLePan päävalmentaja:

-Alku ei ollut aivan paras, mutta pääsimme peliin mukaan 6-7 pisteen kohdalla. Syötimme ja pelasimme hyvin toisessa ja kolmannessa erässä.

VaLePa - Raision Loimu 3-0
26-24, 25-19, 25-19
VaLePa: Greene 17/+11, Sundberg 14/+7, Toimela 12/+10
Loimu: Marquez 12/+6, Guzman 9/+7, Rumpunen 7/+4