VaLePa jatkoi vahvasti - Hurrikaani tasoitti Oulussa

21.03.2019

VaLePa Sastamala Tampere on enää yhden otteluvoiton päässä finaalipaikasta, kun taas Hurrikaani-Loimaa tasoitti Oulussa otteluvoitot toisessa ottelusarjassa 2-2:een.

VaLePalle jatkoi varmaa pelaamista

VaLePa Sastamala Tampere otti finaalipaikan katkolle jo neljänteen välierään ottaen jo kolmannen puhtaan voittonsa Savo Volleysta, nyt kotikentällään erin 3-0 (25-22, 25-21, 25-19)

Aloituskokoonpanot
VaLePa Esko, Siirilä, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L
Savo Volley: Penttinen, Lehtonen, Kaatrasalo, Raadik, Heiskanen, Häyrinen, Kawaguchi L

VaLePa on vienyt kaksi ensimmäistä ottelua selvästi 3-0. Nyt olikin jännityksen kohteena, miten Savo yrittää murtaa pukkipaitojen pelin. Toinen mielenkiinnon kohde oli, jaksaako VaLePa ylläpitää edelleen huippuvirettä yllä. Tätä jännittämään saapui Vexve Areenalle komeasti 1060 katsojaa.

Ensimmäisessä erässä molempien joukkueiden peli aaltoili jonkun verran ja sen seurauksen tuli aiempaa enemmän pisteputkia molemmin puolin. Siirilän hyökkäyksen ja Savon parin peräkkäisen virheen myötä kotijoukkue karkasi Eskon syöttövuorolla 20-16 johtoon. Erä näytti jo ratkenneen. Vaihdosta syöttämään tullut Ojansivu oli toista mieltä, kavennus 21-20. Eräpalloon päästiin, kun Sundberg ensin vastaanotti nappiin ja ehti 4-paikan hyökkäykseen. Penttisen käsittelyvirhe päätti erän.

VaLePan kannalta toisen erän ratkaisijaksi nousi Olli Kunnari. Sundberg joutui vastaanotto vaikeuksiin ja Kallialan rehtori otettiin kentälle. Kaksi peräkkäistä nappivastaanottoa pahoista syötöistä takasi Eskolle hyvät pelinrakentelupaikat. Esko päätti erän ässäsyöttöön.

Kolmannessa erässä edettiin VaLePan selkeässä johdossa, mutta Penttisen syöttövuorolla tuli kaksi perättäistä ässää ja seuraavakin tuotti huonon vastaanoton jälkeen pisteen Savolle. Pukkipaitojen johto hupeni yhteen pisteeseen 16-15. Sundbergin 4-paikan hyökkäys päätti piinan. Erän ja ottelun lopulliseksi ratkaisuksi nousivat Mikko Karjarinnan aloitussyötöt. Savon vastaanotto oli vaikeuksissa ja ottelu päättyi Savon käsittelyvirheeseen.

Sastamalan kaupunki palkitsi VaLePan parhaana Mikko Eskon, palkitsijoina Ursula Lumme ja Ulla Yli-Hongisto. Esko muutti hyökkäystaktiikkaa ja keskipelaajat eivät saaneet niin paljon passeja kuin aiemmin. Laitahyökkääjät hoitivat tehtävänsä hienosti. Hyökkäykset/hyökkäyspisteet: Sivula 18/10, Sundberg 18/12, Suihkonen 15/7. Keskeltä Siirilä 7/5 ja Kaurto myös 7/5. VaLePa on saanut karsittua hyökkäys- ja aloitussyöttövirheet hyvälle tasolle. Siirilä oli tehokas aloitussyötöissä.

Myös Savon hyökkäyspeli oli melko virheetöntä. Andrus Raadik oli joukkueensa tehokkain, neljä syöttövirhettä pudottaa plustilastoa. Eetu Häyrinen oli seuraavasi tehokkain laitahyökkääjä, mutta hänelläkin oli vaikeuksia aloitussyötöissä. Aleksi Kaatrasalo vastasi keskihyökkäystehoista. Vieraiden paras aloitussyöttäjä oli Jere Heiskanen. Savon parhaana palkittiin Andrus Raadik.

Eetu Häyrinen, Savo Volley:

- Parempaan suuntaan meiltä, pystyttiin jopa taistelemaan erävoitoista. VaLePa pelaa todella hyvin. Kaksi edellistä peliä pelattiin eri kokoonpanolla ja nyt kokeiltiin uutta. VaLePan hyökkäys ja torjuntapeli on paljon edellä.

Markus Kaurto, VaLePa:

- Mikon kanssa on hieno pelata ja hyökkäys alkoi heti alun alkaen toimia. Joukkueen hyökkäyspeli on muutenkin hyvällä tasolla. On löydetty peleihin rentous ja sitä kautta saatu peli kulkemaan.

Jukka Tuovinen, Savo Volley:

- Nyt päästiin lentopalloon taas kiinni. Puolustimme myös hyvin ja syke oli hyvä. Joka erässä tuli pari syöttövuoroa, jossa VaLePa pääsi edelle. ValePalla on ratkaisun paikka ja meillä selkä seinää vasten

Radovan Gacic, VaLePa:

- Odotin vaikeaa peliä meille. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen oli selvää, että Savo tekee muutoksia. Ennen neljättä ottelua keskitymme vain tulevaan peliin ja pyrimme päättämään sarjan.

Hurrikaani tasoitti ottelusarjan Oulussa

Välierät jatkuivat Ettan ja Hurrikaani-Loimaan välillä heti torstaina Ettan johtaessa ottelusarjaa 2-1. Hurrikaani kuitenkin ryösti kotiedun itselleen 1-3 (21-25, 25-21, 23-25, 28-30) -lukemin.

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Kaksonen, Väisänen. Liberona Hakala.

Hurrikaanin avaus: West, Rumpunen, Toiviainen, Ropponen, Oivanen, Porkka. Liberona Mäntylä.

Ensimmäisessä erässä alle vuorokauden mittainen palautumisaika näkyi kummankin joukkueen otteissa. Terävämmin otteluun tuli kuitenkin vierasjoukkue Hurrikaani. Olli Kuoksa herätteli joukkuettaan ottamalla ensimmäisen aikalisänsä 5-8- ja toisen 6-10- tilanteessa. Hurrikaani kuitenkin piti pintansa ja pystyi hoitamaan kolmannen eräpallonsa. Erä kirjattiin vieraille 21-25 Ettan kuuden virheen avustamana.

Toisessa erässä aloitettiin tasaisesti, mutta Hurrikaani karkasi parin pisteen johtoon Ettan hyökkäysvirheiden saattelemana. Etta kuitenkin sai pelinsä käyntiin ja tuli nopeasti rinnalle. Erän lopusta nähtiin todellinen trilleri kummankin joukkueen johtaessa vuoron perään. Erän lopussa kotijoukkue oli kuitenkin vahvempi ja kapteeni Markus Väisänen päätti erän toisen kosketuksen hihalyönnillään lukemiin 25-21.

Kolmas erä oli Oulussa nähdyistä eristä kaikista tasaisin. Pisteputkia ei erässä juurikaan nähty Hurrikaanin neljän pisteen putkea alkuerässä lukuun ottamatta. Voittajaksi erästä ulos selviytyi kuitenkin Hurrikaani lukemin 23-25 Tapio Toiviaisen rullattua pallon keskelle Ettan kenttään.

Neljännestä erästä muodostui varsinainen trilleri. Tasaisessa erässä Ettalle tarjottiin saumaa viedä ottelu viidenteen erään, mutta upea nousu 21-22- tilanteesta eräpalloon päättyi syöttövirheeseen. Tämän jälkeen Hurrikaani-kapteeni Matti Oivanen astui syöttöruutuun ja syötti Hurrikaaniin eräpalloon. Tämän jälkeen alkoi huikea trilleri, josta voittajaksi tiensä taisteli Hurrikaani 28-30. Samalla ottelusarja tasoittui lukemiin 2-2.