Seuraa meitä somessa:

VaLePa kahdennentoista kerran perättäin välieriin - Savo Volley, Loimu ja Akaa-Volley ottivat paikat katkolle

22.03.2023

Viimeksi keväällä 2010 on pelattu miesten lentopallon välieräpelejä ilman VaLePaa. Eikä pelata odotetusti taaskaan. VaLePa vei puolivälieräsarjan ensikertalaista TUTO Volleyta vastaan voitoin 3-0. Akaa-Volley, Raision Loimu ja Savo Volley ottivat kaikki toiset voittonsa ja välieräpaikan katkolle seuraavaan peliin.

Savo Volley ryösti kotiedun – Hurmos pakkovoiton edessä lauantaina

Karelian Hurmos ja Savo Volley kohtasivat keskiviikkona kolmannessa puolivälieräottelussa. Voitot olivat ennen Joensuussa pelattua kamppailua tasan, ja molemmat joukkueet halusivat tarjolla olleet ottelupallot.

Hurmos oli niskan päällä erien alut, Savo Volley otti komennon niiden jälkeen. Hurmos tuskaili hyökkäyspelin kanssa läpi ottelun, mihin oma vaikutuksensa oli savolaisten tiiviillä torjuntapelillä. Maanantain ottelun jälkeen korostettu syöttö-vastaanottopeli oli suhteellisen tasaista ja ratkaisu nähtiin nimenomaan hyökkäyspelaamisessa.

Hurmoksen 70 hyökkäyksestä peräti 24 päättyi virheeseen tai Savo Volleyn torjuntaan. Vierasjoukkueen vastaavat lukemat olivat 64 ja 10, joten ero oli valtava. Pisteeksi Hurmos hyökkäsi 29 palloa Savon 39 vastaan. Joukkuetason tehotilasto Hurmoksen osalta oli 38/+4, vastaavasti Savo Volleyn tehot olivat 56/+34.

Hurmoksen henkilökohtaisten tilastojen ykkösnimet olivat Mikko Räsänen (11/0), Eetu Häyrinen (10/+1) ja Atte Rissanen (7/+4). Toisessa erässä kentälle vaihdettu Matias Korhonen ja kolmannessa Petteri Härkönen tulivat hienosti peliin mukaan.

Savo Volleyn terävin kärki oli Veikka Lindqvist (17/+14). Andrus Raadik (12/+9) ja Michael Michelau (10/+3) olivat myös pelipäällä, samoin sentterit Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac. Parhaana pelaajana palkittiin libero Keisuke Matsuo, joka puolusti tuttuun tapaansa erinomaisesti.

”Aika lailla kaikki meni niin kuin piti, ei hirveästi virheitä. Kiva saada täällä vihdoinkin hyvä peli. Jos näin menee, niin sarja katkeaa Kuopiossa” sanaili Savo Volleyn Jauhiainen lehdistölle.

”Joka osa-alueella jäätiin kaverista tänään ja tulos näyttää tuolta. Kaveri oli tänään parempi eikä pystytty pitämään omaa tasoa” tiivisti Hurmoksen parhaana palkittu Tatu Hakkarainen.

”Ehjä peli. Se mikä lämmittää enemmän niin on voitto, tyylillä ei ole väliä. Olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen, keskityttiin omaan juttuun ja pysyttiin omassa suunnitelmassa. Joukkue oli hyvin latautunut tähän päivään. Monella tontilla virhemäärä oli aika maltillinen eikä helpotettu Hurmoksen työtä. Tykkäsin meidän tekemisestä, kaivettiin palloja” tuumi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

”Kaikki kunnia Savolle, ansaitsivat voiton. Ei mitään seliteltävää, kaveri oli tylysti parempi. Yön saa pohtia mitä tehdään, ettei lauantaina katkea sarja. En syytä joukkuetta, itse pitää saada se pelaamaan paremmin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Sarja on katkolla Savo Volleylle lauantaina Kuopiossa. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Joensuussa.

Karelian Hurmos - Savo Volley 0-3
19–25, 15–25, 17–25
Koti:Räsänen 11/+0, Häyrinen 10/+1, Rissanen 7/+4
Vieras:Lindqvist 17/+14, Raadik 12/+9, Michelau 10/+3

Ässät: 5-4
Syöttövirheet: 6-8
Torjunnat: 4-13
Hyökkäys%: 41-61

Joukkueiden MVP:t
Tatu Hakkarainen, Hurmos
Keisuke Matsuo, Savo Volley

Yleisöä: 424

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-1 Savo Volleylle
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
25.3. 15:00 Savo Volley - Hurmos
Tarvittaessa
26.3. 15:00 tai 17:00 Hurmos - Savo Volley

VaLePa varmisti paikkansa välieriin ehjällä pelilä

Valoisa aika on kevätpäivän tasauksen myötä pidempi kuin pimeys. Siltä ei tuntunut ulkona, kun synkkä pilvimassa pimensi aurinkoa ja räntää räpsi pitkin päivää. Vexve Areenalla kaikki oli toisin, kun salin kirkkaissa valoissa päästiin pelaamaan kolmatta ratkaisevaa puolivälieräpeliä TUTO Volleyta vastaan. Sarjan kannalta oli iso harmi, että TUTO Volleyssa hyvin pelannut hakkuri Matias Tihumäki joutui jäämään sivuun ensimmäisen ottelun kolmannessa erässä. Hänen poissaolonsa jätti suuren loven TUTO Volleyn pelaamiseen ja koko paletti meni uusiksi.

VaLePa Sastamala Tampere TUTO Volley 3-0 (25-20, 25-15, 25-17)

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Lankinen, Vuorenmaa, Keskinen, Groffier, Siirilä, Karttunen, Sihvonen L

Kaikki erät olivat VaLePan selvää hallintaa. Kolmannessa erässä VaLePa johti 11-4, Antti Karttusen hyökkäyksen jälkeen 11-5, Akseli Lankinen meni syöttämään. Pahat syötöt ja kolme peräkkäistä ässää, TUTO Volley nousi jo kahden pisteen päähän. Seuraavissa palloissa Karli Allik hyökkäsi kauniisti nelospaikalta ja seuraavaksi Sakari Mäkinen pääsi hyökkäämään tyhjiltä ja pukkipaidat menivät menojaan.

Hieno ehjä esitys VaLePalta kaikilla osa-alueilla. Karli Allikin, Sakari Mäkisen ja Eetu Pennasen vastaanottopeli oli erinomaista. Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen pelasivat erinomaisen hyökkäyspelin ja Mäkisen aloitussyöttö oli tuhoisa. Allik ihastuttaa katsojia taidoillaan.

Tihumäen poissaolosta johtuen turkulaisten pelikirja meni uusiksi. Akseli Lankinen pelasi uudessa tilanteessa poikkeuksellisen paljon keskeltä. Keskinen hyökkäsi kaksi ensimmäistä erää hyvin, kolmas oli vaikeampi. Antti Karttunen aloitti hakkurina, mutta paikka on outo yleispelaajalle. Kolmannessa erässä Einari Koivisto tuli hakkuriksi ja Karttunen pääsi omalle pelipaikalleen.

Olli Kuoksa:

- Nyt täytyy todeta, että hattua pitää nostaa tuolle joukkueelle, ketä vastaan pelattiin ja tietenkin myös omalle joukkueelle. Mutta noin ammattimainen esitys, ei pienintäkään säröä tai siimaa, mihin oltaisiin voitu iskeä. tehtiin niin hyvin kuin pystyttiin asiat, mutta kun ei riitä niin ei riitä. Minusta tämä sarja oli samanlainen kuin koko tämä sarja, tosi keskittyneesti VaLePa pelasi ja ei antanut meille mahdollisuuksia iskeä mihinkään. Onnea VaLePalle välieriin, hieno joukkue. Hieno juttu, isoihin valoihin Turussa, toinen liigakausi ja pelaajat pelas tänne pudostuspeleihin. Iso steppi seuralta ja on ollut mukava tehdä hommia ja toivottavasti TUTO Volley jatkaa samaa nousujohteista työtä tulevina kausina.

Janne Kangaskokko:

- Oli hyvin keskittynyttä tekemistä ja tosi vahvasti koko joukkueena pelattiin, heikkoa osa-aluetta ei löytynyt. Lankisen syöttöputki hieman herpaannutti, mutta hyvä ottelu kokonaisuudessaan. Kolme samantyyppistä matsia ja tärkeää oli, että tänään laitettiin seuraava vaihe päälle omassa pelissä, yhtä pykälää isommaksi niin ollaan valmiimpia ensi viikolla aloittamaan välierät. Loistava peli ja tästä etiäpäin.

Akseli Lankinen:

- 9-0 jos menee sarja niin ei ole paljon selitettävää. Kaveri oli paljon parempi. Tiedettiin että oltiin altavastaajia, mutta taisteltiin hyvin.

Urpo Sivula:

- Kevät on mukavaa aikaa siinä mielessä, ettei tarvitse vain treenata vaan pelataan koko ajan. Joka peli on sellainen, mihin voi syttyä ja kunto on kohillaan niin silloin on kiva pelata. Ja onhan joista Meskon passeista hieno lyödä ja tänään oli tosiaan joukkueelta tosi vahva esitys. Siinä jäi turha höntyily pois ja pyöriminen pois, tehtiin ne asiat, mitä piti ja silloin se on tuon näköistä. Olen aina puhunut siitä kliinisestä lentopallosta niin sen pitää olla juurikin sitä, pleijareissa kaikki tehdään hyvin ja keskitytään omaan tekemiseen, silloin ei tarvitse miettiä niin paljon mitä toiselta puolelta tulee. Parsitaan tässä kohtaa pieniä juttuja, joita varmasti kaikilla tässä vaiheessa kautta on ja parannellaan polvia ja olkapäitä ja käydään vähän parturissa niin näyttää sitten hyvältä välierissä Katsotaan ketä tulee vastaan ja tässä on hyvä tehdä vähän fysiikkaa niin saisi lentokelin sitten välieriin.


VaLePa - TUTO Volley 3-0

25–20, 25–15, 25–17
Koti:Sivula 13/+11, Mäkinen 13/+10, Ekman 11/+8
Vieras:Keskinen 9/+3, Vuorenmaa 7/+4, Karttunen 6/+1

Ässät: 7-4
Syöttövirheet: 11-12
Torjunnat: 7-4
Hyökkäys%: 59-39

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Urpo Sivula
TUTO Volley Akseli Lankinen

Yleisöä: 503

Ottelutilasto

VaLePa välieriin 3-0

Akaa-Volley siirtyi puolivälieräsarjassa johtoon

Akaa-Volley oli löytänyt jostain Asterix-sarjakuvista tuttua voimajuomaa Kokkolassa koetun tappion jälkeen. Joukkue lähti peliin kuin pyörremyrsky. Koko kuusikko oli ensimmäisen erän jälkeen reilusti plussalla. Todellinen onnistuja oli yleispelaaja Greg Petty (7+5), joka rankaisi Tiikereitä peräti neljän ässäsyötön verran. Vastaavasti Tiikerien tilastot loistivat punaisena – ainoastaan Rami Rekomaa ylsi plussalle (3/+2).

Toiseen erään Akaa-Volleyn lataus taisi olla liiankin korkealla tasolla. Kotijoukkueen useiden verkko- ja syöttövirheiden avustamana kokkolalaiset pysyivät hienosti pelissä mukana. Kun ensimmäisen erän sekä vastaanotto- että hyökkäysprosentit menivät selkeästi Akaa-Volleylle (67-26 ja 69-25), nyt mentiin tasaisemmin lukemin (71-52 ja 49-40). Hakkurit ottivat ’oman paikkansa’ tilastoissa: Ali Fazli (10/+6) ja Daniel Thiessen (5/+5) olivat joukkueidensa tehokkaimpia.Pitkän erätauon jälkeen Tiikerit paransi edelleen otteitaan. Se oli erän alussa selkeästi kuskin paikalla ja kotijoukkue ontui vähän joka alueella. Alkushokista selvittyään Akaa-Volley kiipesi tasoihin 6-6 ja Mohammadreza Beikin syötöillä johtoon 9-6. Sen jälkeen Olli Kunnarin valmennettavien peli selvästi rauhoittui ja hyökkäyksetkin alkoivat upota Tiikerien kenttäpuoliskolle. Erän voitosta käytiin lopulta tasainen vääntö, joka päättyi akaalaisyleisön taputuksiin, kun Sauli Sinkkosen syöttö nousi vastapalloksi Fazlin pitkien käsien ulottuviin.

Tikkerien Jere Mäkinen kehui akaalaisten syöttöpeliä.

- Eka erä oli aika tyrmäys. Akaan syöttö oli vastustamaton ja toimi oikeastaan koko pelin ajan hyvin. Mielestäni se oli ottelun ratkaisevin seikka. Pari erää olisi voinut päättyä toisinkin päin. Ei meillä ole mitään syytä pistää päätä pensaaseen.Akaan Sinkkonen palasi hänkin syöttöjen tärkeyteen.

- Molemmat joukkueet näyttävät syöttävän kotona hyvin. Vastaanottoon meidän pitää perjantaina Kokkolassa panostaa.

Mikko Keskisipilä tunnusti kotijoukkueen paremmuuden.

- Aikia rumat lukemat oli ensimmäisessä erässä – ja sekin on aika varovaisesti sanottu. Akaa ansaitsi voittonsa, vaikka kaksi viimeistä erää olivatkin tasaisia.

Akaa-Volley - Tiikerit 3-0
25–8, 26–24, 25–22
Koti:Fazli 20/+12, Sinkkonen 10/+9, Petty 9/+2
Vieras:Mäkinen 10/+5, Thiessen 10/+4, Lahti 4/-4

Ässät: 8-0
Syöttövirheet: 7-11
Torjunnat: 9-7
Hyökkäys%: 48-35

Joukkueiden MVP:t
Ali Fazli, Akaa-Volley
Daniel Thiessen, Tiikerit

Yleisöä: 489

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-1 Akaa-Volleylle
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
24.3. 18:30 Tiikerit - Akaa-Volley
Tarvittaessa
26.3. 17:00 Akaa-Volley - Tiikerit

Loimu voiton päähän yli 900 katsojan riemuksi

Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat hienoa puolivälieräsarjaansa keskiviikkona Raisiossa. Aiempien otteluiden tapaan yleisöä oli jälleen yli 900, mutta tuhannen katsojan raja jäi vielä rikkomatta. Otteluun lähdettiin 1-1 tasatilanteesta, joten voittajalle oli luvassa ottelusarjan ”ottelupallo” perjantaiksi Loimaalle.

Ottelun avauserä tarjosi kevään parasta lentopalloa verkon molemmin puolin. Loimu onnistui pitämään lopussa komennon itsellään ja se taisi lamaannuttaa Hurrikaania vähän, sillä toinen erä oli heti alusta alkaen Loimun hallussa. Ainoastaan erän puolivälissä Hurrikaani sai hetkellisesti juonesta kiinni. Tasaisesti edenneen kolmannen erän, ja samalla koko ottelun, ratkaisi syöttövuorollaan Loimulle Eetu Mäki aloitussyötöillään.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin siis 3-0 (25-22, 25-17, 25-20) ja ottelusarja ja välieräpaikka on katkolla Loimulle perjantaina Loimaalla.Ottelun paras pistemies oli kolmeen erään peräti 24 pistettä takonut Loimun hakkuri Joonas Jokela. Virkaveli Kristers Dardzans teki verkon toisella puolella vain 10 pistettä ja jäi tehoissa pakkaselle kahden pisteen verran. Hurrikaanin paras pistemies oli yleispelaaja Nooa Marttila, jolle kirjattiin 11 pistettä. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisistä otteluista puuttuneet pelaajansa takaisin kokoonpanoon, mutta Loimun puolella epäonni jatkui vielä, kun libero Esko Vuorinen kaatui seuraavana sairastuvalle. Hänen tonttinsa hoitivat tyylikkäästi Aatu Kulmala ja Eemeli Kouki.

Nooa Marttila, Hurrikaani:

- Hyvä tunnelma ja on mukava pelata tuollaisen yleisön edessä. Ei saatu omaa peliä missään vaiheessa kulkemaan ja vastustaja tappoi, tappoi ja tappoi. Kaikilla osa-alueilla pitää parantaa perjantaille, jos halutaan voittaa.

Joonas Jokela, Loimu:

- Pelattiin aika paljon parempaa lentopalloa kuin Loimaalla. Kun ei tehdä 2 erän verran virheitä ympäri hallia, niin pärjätään. Hyökättiin hyvin tänään. Kerrankin voitettiin hyökkäämällä eikä torjumalla.

Jani Niskakangas, Hurrikaani:

- Loimu paransi selkeästi Loimaan pelistä ja edellisestä Kerttulan pelistä. Ei pystytty siihen tänään vastaamaan. Syöttö-vastaanotto tasainen, siinä ei tullut isoa eroa, mutta hyökkäyksissä ja suorissa virheissä oli iso ero.

Mika Rantanen, Loimu:

- Varmaan meiltä tämän sarjan tasaisin peli. Pystyttiin pitämään oma taso ja pelattiin järkevä syöttöpeli. Vuorisen Esko oli sairaana, mutta Eemeli ja Aatu hoitivat tontin erittäin hienosti. Se on hyvä nähdä, että seuraavat kaverit paikkaavat tilaisuuden saadessaan.

Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa 3-0
25–22, 25–17, 25–20
Koti:Jokela 24/+17, Mäki 7/+6, Pozo Herna 7/+2
Vieras:Marttila 11/+6, Dardzans 10/-2, Haapaniemi 7/+3

Ässät: 5-4
Syöttövirheet: 9-11
Torjunnat: 4-4
Hyökkäys%: 56-40

Joukkueiden MVP:t

Yleisöä: 907

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-1 Loimulle
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
24.3. 18:30 Hurrikaani - Loimu
Tarvittaessa
26.3. 17:00 Loimu - Hurrikaani

  Takaisin