VaLePa katkaisi Tiikereiden voittokulun

24.02.2016

35 perättäistä voittoa. Siinä Kokkolan Tiikereiden upea saalis ennen keskiviikkoa, kun VaLePa katkaisi kokkolalaisten voittoputken 3-1 -voitollaan Sastamalassa.

KoVe murtui kolmannessa erässä

Liiga-Sampo joutui tiukoille Vantaalla keskiviikkona, mutta vei lopulta kaikki sarjapisteet mennessää Pohjois-Savoon. Erät olivat
1-3 (23–25, 25–22, 23–25,19-25) Ottelussa oli tarjolla Korsolle vaikka kolmekin sarjapistettä, mutta Sampo vei ne Pohjois-Savoon mennessään. Ottelun käännekohdaksi muodostui kolmas erä, jota Korso johti jo parhaimmillaan 21-13. Niin vain Sampo vei senkin.

Molemmilla joukkueolla oli alla makeat voitot: Korsolla pitkän tappioputken katkaisu Raisiossa ja Sampolla vierasvoitto VaLePasta.

Sampo keräsi voiton myötä kaikki yhdeksän sarjapistettä joukkueiden kohtaamisista runkosarjassa.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Korson vastaanottopeli ei kuitenkaan ollut huippukuosissa ja Sampo pääsi jo pienelle karkumatkalle. Teknisellä vieraat johtivat 10 – 14. Korso aloitti siinä vaiheessa kirinsä ja tuli jo rinnalle tilanteessa 18 – 18. Sitten jälleen kotijoukkueelta pientä haparointia, mutta vielä kerran tuli Korso pisteen päähän 23 – 24. Ikosen Tuomon pateriin erä päättyy ja numeroihin 23 – 25.

Toinen erä mentiin Korson tahdissa. Kapteeni Kankaanpään miehistö johti jo 10 – 7. Sampo tuli taas rinnalle, mutta tekniselle mentiin 14 – 12 johdossa. Korso johti toista erää jo 20 – 16 ja Häyrinenkin vaihtui Mutapcijaan. Erän loppu meni Korson hallinnassa ja kapteeni Kankaanpää päättää erän lyömällä ykkösnurkkaan postimerkkiin, 25 – 22.

Kolmas erä ja isännät laittoivat hurlumhein erän alusta lähtien. Kaikki tuntui onnistuvan ja tekniselle mentiin 14 – 7 johdossa. Korso johti jo 21 – 14. Sitten suli kotijoukkueen vastaanotto ja Sampo ensin rinnalle 23 – 23 ja siitä erän voittoon 23 – 25. Katkeraa katkerampi erätappio, kun kaikki oli jo pedattu erävoittoon.

Neljäs erä oli alusta Sampon hallinnassa. Korson ajatukset taisivat jäädä kolmannen erän tappioon. Sainio vaihtoi erän alussa Miro Määttäsen tilalle Niko Kärkkäisen ja Külaotsin tilalle Vallinin. Teknisellä aikalisällä Sampo johti 10 – 14. Korso yritti sinnitellä, mutta Sampo otti erän ansaitusti lukemin 19 – 25. Otteluisäntä Delete palkitsi parhaana pelaajana kotijoukkueesta Lassi Nurminen ja Samposta Alen Djordjevic.

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Korson Veto:

- Ottaa pattiin. Ihmeellinen peli. Kaikki on näköjään mahdollista lentopallossa. Kaveri sai jäädytettyä meidän Tolvasen punaisen kortin jälkeen. Peli-ilme oli ottelun alussa Raision voiton jälkeen hyvä.

Päävalmentaja Petri Sainio

- Ei saatu katki kolmatta erää. Jokainen kaveri käytiin läpi, mutta ei. Vaikea retki on. Kantapään kautta oppia tulee joukkueelle tällä kaudella. Kolme pistettä oli tänään tavoitteena. Nyt pohjoiseen ja tavoitteena tuoda sieltä yhteensä kuusi sarjapistettä.

Passari Toni Mäkitupa

- Tahmea päivä, työvoitto kuitenkin. Tahmeus taisi olla korvien välissä. Noustiin kuilun partaalta ja neljänteen erään taisi Korso henkisesti luovuttaa. On/off –päivä vastaanotossa. Välillä nousi kuppiin ja välillä irti. Voittopisteet toki lämmittävät.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen

- Pisteisiin olen tyytyväinen. Torjunta ei toiminut ja siksi puolustukselle tuli palloja sellaisiin paikkoihin, mihin niitä ei yleensä tule. Taas tuli todistettua kolmannessa erässä, että ikinä ei kannata luovuttaa. Neljä uutta kaveria erässä sisään piristi peliämme. Toni syöttövuoro kruunasi erän.

1 Nurminen KoVe

VaLePa - Tiikerit 3-1 (25-21, 25-19, 16-25, 25-14)

Vexve Areenan katsomoon kokoontui peräti 1233 katsojaa jännittämään, joko VaLePa pystyisi nujertamaan Tiikereiden ylivallan. Hieno katsojamäärä keskiviikkopeliin. Kannatti tulla, sillä yleisölle tarjottiin huima lentopallonäytelmä.

Heti ensimmäisen erän alussa oli nähtävissä kotijoukkueen tiukka keskittyminen peliin. VaLePa johti koko erän eikä päästänyt Tiikereitä lähituntumaan missään vaiheessa. Pukkipaidat pelasivat lähes täydellisen erän. Hyökkäys% 68 ja vain 2 virhettä. Tämän teki mahdolliseksi VaLePan tarkka vastaanotto ja Mikko Eskon taiturimainen pelinjohtaminen.

Toinen erä jatkui samaan tahtiin. Vastaanotto tarkentui entisestään, aloitussyöttövirheet vähenivät ja hyökkäys sujui (vain 2 virhettä koko erään). Myös puolustuspelaamisessa näkyi koko joukkueen taistelutahto.

Kolmas erä pitkän tauon jälkeen oli kotijoukkueelle vaikea. Tiikerit muutti syöttötaktiikkaansa eikä syöttänyt enää yhtään syöttöä erinomaisesti nostaneelle Olli Kunnarille. Tämä muutos sotki vastaanoton pasmoja eikä Eskolla ollut enää mahdollisuuksia haastaa irtiolevista nostoista Tiikereiden torjuntaa, vastaanotto%:t 41-75. Antti Ropponen tuli Tiikereiden hakkuriksi eikä VaLePa saanut aluksi otetta vasurista.

Neljäs erä alkoi tasaisesti. Sitten pukkipaitojen syöttö alkoi purra. Tilanteesta 9-8 Esko syötti 12-9. Ropposesta opittiin ottamaan torjuntoja. Kunnari syötti 13-9 tilanteeksi 15-9 yksi ässäkin mahtui tähän kohtaan. Loppuerästä Venski ja Levchenko syöttivät ässän, erä VaLePalle 25-16.

Ei oo mua, on vaan me. VaLePa voitti ehdottomasti joukkueena. Pelin alusta alkaen oli nähtävissä erityisesti Kunnarin ja Eskon silmissä sellainen palo; tänne on tänään tultu voittamaan. Ehjän pelaamisen lisäksi joukkue intoutui puolustamaan ilmiömäisesti.

Olli Kunnari pelasi kauden parhaan pelinsä ja otti jopa muutamia taistelupuolustuksia. Vastaanottokin oli tarkka, mihin Tiikerit sittemmin reagoi. Kunnari oli joukkueensa tehokkain torjuja. Samoin Jesus Chouriokin innostui muun pelaamisen ohella puolustamaan joukkueen mukana. Mikko Eskon pelinrakentelu sai Tiikereiden torjujat välillä epätoivon partaalle. Libero Korhonen joutui kovaan syöttöpommitukseen ja selvitti sen hienosti. Elviss Krastins paranteli nilkkaansa, mutta Timo Jokinen hoiti tämän pelipaikan tyylikkäästi.

Tiikereiden selvä ykkönen oli tänään libero Taichiro Koga. Hän on ilmiömäisen ketterä puolustuksessa ja vastaanotossa. Enderwin Herrera oli myös erinomainen vastaanottaja ja puolustaja.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Hyvä peli, hyvä voitto! Molemmat joukkueet taisteli hienosti, varmasti kivaa katsojille joita olikin hyvin paikalla. Saatiin kova peli ennen ensi viikon Saksan reissua. Olli Kunnari oli illan nimi.

Tommi Tiilikainen, Kokkolan Tiikerit päävalmentaja

- Kaksi ensimmäistä erää Valepa oli todella kova hyökkäyksessä. Tauon jälkeen saatiin peli-ilmettä ja tultiin paremmin, hakkuri Ropponen tuli hyvin kehiin. Neljännessä jäätiin jyrän alle. Kaikkea hyvää Valepalle ensi viikon Berliinin reissulle.

VaLePa: Chourio 23/+11, Kunnari 20/+13, Jokinen 11/+7
Tiikerit: Sauss 13/+6, Ojansivu 10/+5, Herrera 9/+6