Seuraa meitä somessa:

VaLePa on Suomen mestari 2014

26.04.2014

VaLePa Sastamala on miesten lentopallon Suomen mestari 2014. VaLePa voitti finaalisarjan Kokkolan Tiikereitä vastaan otteluvoitoin 4-2. Perjantain kuudes finaali päättyi Kokkolan jäähallissa 1-3 (24-26, 25-14, 20-25, 19-25).

Pelattu mestaruus oli miesten lentopallon pääsarjahistorian 58. VaLePalle mestaruus oli toinen (ensimmäinen 2012) ja mitali kaikkiaan kuudes. Tiikereille mitali oli toinen, joukkue voitti mestaruuden vuosi sitten.

VaLePan perjantainen voitto oli finaalisarjan ainoa vierasvoitto.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Ensimmäisen erän alku oli pikkaisen hermostunutta ja VaLePa oli terävämpi. Lopussa olimme iholla eräpalloon asti. Erä päättyi ikävästi kahden painopallon häviämiseen. Toisessa erässä saatiin syöttö toimimaan ja Lelu (Ojansivu) sai Ollin (Kunnari) hyvin kiinni. Kotona johdossa pelaamisessa oli taas turvallinen olo. Kolmannen erän VaLePan torjunta aloitti hyvin. Ugis (Krastins) vei pidemmän korren kahdessa viimeisessä erässä ja minä en saanut tahtomiani matcupeja. Olli teki lopussa ihan mitä halusi.

- Jarmo Korhonen yllätti koko sarjassa ehkä eniten, vastaanotto pysyi hänellä hyvin kasassa ja puolustuspelaaminen oli hyvää. VaLePalla oli hyvä henki tekemisessä, mutta niin meilläkin. Kovia vääntöjä saatiin aikaiseksi. Ei pärjätty tänään lentopallossa.

- Koko sarjaa ajatellen kollegalla ja pelaajilla oli muutama ikävuosi enemmän. Kokemus vei voiton. Otan opikseni ja palaan entistä kovempana. Hieno vuosi, vaikka totta kai nyt on tyhjyyden tunne. Toisaalta ei jossiteltavaa kun on antanut kaikkensa.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Erittäin mielenkiitoinen peli. Toisessa erässä Tiikerit torjui hyvin ja meillä ei ollut edes mahdollisuuksia. Lelu Ojansivu hoiti kaksi ensimmäistä erää tehden mitä halusi. Kolmannesta erästä lähtien onnistuimme paremmin, erityisesti kakkospaikalta. Neljäs erä oli hermoista kiinni. Juha Ahon uskomaton syöttö ja siitä saatu energia olivat avainasemassa päätöserässä.

- Erittäin hyvä kausi, olen erittäin onnellinen. Hyvät Eurocupit ja cupfinaaliin pääsy. Runkosarja oli hyvä kokonaisuus nuortenkin saatua tuntumaa. Nuorilla oli kaikkiaan tärkeä rooli. Voitimme mestaruuden, se on tietysti hienoin asia.

- Finaalisarja oli kovin minun urallani. Joukkueiden taso oli todella kova. Teimme todella kovan työn mestaruuden eteen, ihan jokaisen erän eteen. Suuri kunnioitus vastustajille. Lauri Kerminen teki meille paljon ongelmia, vastustajan paras pelaaja.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tutuilla seitsikoilla:
VaLePa: Antti Esko, Mikko Oivanen, Elviss Krastins, Olli Kunnari, Eduard Venski, Juha Aho, Jarmo Korhonen (lib).
Tiikerit: Steven Kehoe, Lelu Ojansivu, Niklas Seppänen, Romans Sauss, Antti Leppälä, Joe Klein, Lauri Kerminen (lib).

VaLePa vei avauserää pitkään, parhaillaan viidenkin pisteen erolla (9-14) ja vielä 16-20 ennen Tiikereiden kirin alkua. Kotijoukkue ehti jo eräpallotilanteeseenkin (24-23), mutta lopulta VaLePa vei erän passari Antti Eskon voittaessa painopallon 24-26.

Heti avauserässä hakkurien taisto oli hurja: Lelu Ojansivu teki 10/+8 60% tehoilla ja Mikko Oivanen vieraista 9/+8 55 % tehoilla. Tiikereiltä ei vain löytynyt muita tehopelaajia ja VaLePalta taas Olli Kunnari (6/+4) tuki hyökkäyksessä hyvin Oivasta.

Toiseen erä peli kääntyi täysin. Tiikerit dominoi erää täysin Ojansivun johdolla vieden sen 25-14. Ojansivu kirjautti kahteen ensimmäiseen erään huikeat 20/+17 71% hyökkäystehoin. Tiikerihakkuri teki erään yhtä monta pistettä kuin koko VaLePan joukkue itse yhteensä (10).

Ojansivun kolme hyökkäysvirhettä erän alkupuolella sakkasi kotijoukkueen peliä ja VaLePa otti otteen (5-10). Sama mies kuitenkin herätteli joukkueensa vielä taisteluun hetkeksi syötöillään, mutta VaLePan ote parani taas loppuun sen vieden erän 20-25. Erän hahmo oli tehot 10/+8 omista korkeuksistaan hakannut Olli Kunnari.

Neljännessä Tiikereiden 10-7-johto muuttui Juha Ahon syöttövuorolla 10-12- vierasjohdoksi, mutta heti perään Ojansivu tykitteli syötöillään taas Tiikerit johtoon (13-12).

Vähitellen VaLePa hilasi otteen taas itselleen ja Olli Kunnarin huikealla rajakainalolla se johti jo 17-20. Loppuerän joukkue hoiti varmasti kotiin ja juhlat saattoivat käynnistyä kaukana kotoa.

Ottelutilasto
Yleisöä: 2346
Erotuomarit: Kari Partiainen - Ahti Huhtaniska

1) VaLePa Sastamala
2) Kokkolan Tiikerit
3) Hurrikaani-Loimaa
4) Pielaveden Sampo
5) Raision Loimu
6) Etta Oulu
7) Team Lakkapää
8) Saimaa Volley
9) Liiga-Riento
10) Korson Veto
11) Rantaperkiön Isku

  Takaisin