Valepa otti toisen finaalivoiton Oulussa

07.04.2019

Miesten Mestaruusliigan finaalisarjan toinen ottelu Oulussa Kastellin monitoimitalolla päättyi VaLePa Sastamala Tampereen 1-3 (21-25, 25-22, 19-25, 22-25) voittoon. Ottelu oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi.

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Kaksonen, Väisänen. Liberona Hakala.

Valepan avaus: Esko, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Kaurto, Siirilä. Liberona Alan.

Ottelun ensimmäisessä erässä Valepa otti muutaman pisteen johdon ja erä eteni myös näissä merkeissä. Etta pysyi iskuetäisyydellä, muttei onnistunut nousemaan rinnalle. Erä Valepalle 21-15.

Toisessa erässä puolestaan mentiin Ettan komennossa. Kotijoukkue karkasi erän alussa 7-4- johtoon ja ero pysyi samana aivan erän loppuhetkille asti. Lopussa Valepa hiipi vielä pisteen päähän, mutta erä päättyi Erik Sundbergin hyökkäysvirheeseen. Pitkälle erätauolle marssittiin Ettan 25-22- erävoiton jälkeen.

Kolmannessa erässä Etta johti vielä 9-8, mutta nousi selkeään 19-25 erävoittoon. Erityisesti Sundberg oli vahvassa hyökkäysvireessä. Neljännessä erässä tasaisen alun jälkeen Valepa otti johdon. Etta kuitenkin hiipi iskuetäisyydelle ja tasoitti erän lopussa tilanteeksi 21-21. Vuorotellen tehtiin vielä yksi piste joukkuetta kohdin, mutta kolme viimeistä pistettä meni vierasjoukkueelle. Erä Valepalle 22-25 ja ottelu 1-3.

Otteluisäntä Bitfactor palkitsi ottelun parhaina pelaajina Ettalta Antti Ronkaisen ja Valepalta Markus Kaurton.

Radovan Gacic, Valepa:

- Tiedettiin, että tulee vaikea peli. Etta saa aina Oulussa – hallilla ei niin väliä – uskomattoman hyvän draivin päälle. He koskevat palloon todella laadukkaasti. Hyvä että voitettiin, helpompi lähteä kolmanteen peliin.

Olli Kuoksa, Etta:

- Totta kai oli parempi peli kuin viimeksi, oltiin tällä kertaa henkisesti valmiimpia. Meidän pitää olla kovempia, oli kolmannen erän alussa viisi pinnapalloa mitä ei käytetty. Syöttäminen on vielä liian pehmeää, se kun saadaan toimimaan niin saadaan toimimaan niin alkaa oma peli olemaan hyvällä tasolla.

Etta - VaLePa Sastamala Tampere 1-3
21-25, 25-22, 19-25, 22-25
Etta: Ronkainen 16/+7, Jokela 11/+7, Pennanen 4/+1
VaLePa: Sundberg 13/+4, Sivula 11/+1, Kaurto 10/+10