VaLePa siirsi mestaruuden ratkaisun tiistaille

27.03.2021

Lyhyt ottelusarja lentopallon Mestaruusliigan mestaruudesta oli lauantaina katkolla Sastamalassa. Kukat ja mitalit olivat valmiina jaettavaksi. Usein pudotuspeleissä ottelusarjan katkaispeli on vaikea. Savo Volley ei tänään yltänyt samanlaiseen peliin kuin kotona Pielaveden palloiluhallissa. Niinpä pokaalin ja mestaruusmitalien jako siirtyi ensi tiistaiksi ratkaisevaan kolmanteen otteluun.

VaLePa Sasatamala Tampere – Savo Volley 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 25-21)

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
Savo Volley: Ivanov, Siirilä, Karjarinta, Räsänen, Siltala, Ojansivu, Breilin L

Tasaisen alun jälkeen Risto Ruohola otti tyylikkäästi vastaan Olli-Pekka Ojansivun lujan syötön VaLePa eteni Sakari Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä 13-11 johtoon. Aaro Nikula pakotti kovilla aloitussyötöillä Savon hyökkääjät vaikeuksiin VaLePa johti 15-11. VaLePa teki hyökkäys- ja syöttövirheen ja Tommi Siirilä otti torjunnan. Mikko Räsäsen ässällä Savo tasoitti 18-18. Erän lopulla VaLePan hyökkäysvastuu jäi hyvin hyökänneen Aaro Nikulan harteille. Se ei riittänyt ja Olli-Pekka Ojansivu päätti erän. Tommi Siirilän ja Severi Savonsalmen keskihyökkäys toimi hienosti.

Toisessa erässä tasaisen alun jälkeen Aaro Nikula hyökkäsi pisteen VaLePalle 16-14. Mikko Eskon syöttövuoron aikana eivät savolaiset saaneet rakennettua hyviä hyökkäyspaikkoja. Romans Saussin kahden nelospaikan hyökkäyksen, Nikulan torjunnan ja Savon suoran hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa eteni 20-14 johtoon. Sauss hyökkäsi 5/5 ja Nikula 9/7.

Pitkän erätauon jälkeen VaLePan hyökkäysvastuu jäi erässä erinomaisesti pelanneen Aaro Nikulan harteille. Savo Volleyn laitatehot jäivät laihoiksi ja keskimiehet Siirilä, Savonsalmi tekivät joukkueen 9 hyökkäyspisteestä 5.

Neljäs erä oli jälleen aluksi tasaista 14-14 tilanteeseen. Romans Sauss, joka oli alkupelin suurissa vaikeuksissa syöttöruudussa, syötti kaksi ässää, VaLePa 18-15 johtoon. Ojansivun ässällä, Antti Siltalan ja Mikko Räsäsen hyökkäyksillä peli pysyi tasaisena 20-20. Sakari Mäkisen syöttövuorolla ratkaisijoiksi nousivat Mikko Karjarinta, hyökkäys ja torjunta, Sauss hyökkäys ja torjunta. Ottelun päätti itseoikeutetusti Aaro Nikula hyökkäyksellä.

VaLePasta Aaro Nikula hyökkäsi 45 kertaa ja teki niistä 30 pistettä (67%). Lisäksi hän otti 4 torjuntaa. Romans Sauss nousi isompaan rooliin kahdessa viimeisessä erässä. Risto Ruohola pelasi hienon liberopelin ja yhdessä Sakari Mäkisen kanssa he nostivat vastaanotot tarkasti passarin hyppysiin. David Pettersson syötti 3 ässää, otti 3 torjuntaa ja hyökkäsi 5 pistettä 11/+8.

Savo Volleyn vastaanotto toimi hyvin. Joukkueen paras Niklas Breilin otti isoa vastuuta ja hän otti useita palloja toisten edestä 65%:n tarkkuudella, erinomainen suoritus. Samoin Mikko Räsänen onnistui vastaanotossa komeasti 37 vastaanottoa 65%:n teholla. Olli-Pekka Ojansivu paras pistemies. Antti Siltala paransi peliään loppua kohti. Komeimmat tehopisteet tekivät keskimiehet Siirilä 12/+9, Savonsalmi 10/+7.