Seuraa meitä somessa:

VaLePa voiton päähän 12 perättäisestä välieräpaikasta - Savo Volley tasoitti voitot

20.03.2023

VaLePa haki toisen 3-0 -voiton puolivälieräsarjassa TUTO Volleyta vastaan ja on enää voiton päässä kahdennestatoista perättäisesti välieräpaikasta seurahistoriassa. Itä-Suomen herruudesta oteltavassa puolivälierissä Savo Volley tasoitti kotivoitollaan Hurmoksesta ottelusarjan 1-1:een.

Savo Volley tasoitti otteluvoitot

Kuopio-halliin oli maanantai-iltana kerääntynyt 762 silmäparia katsomaan, kuinka puolivälieräsarja Karjalan Hurmoksen ja Savo Volleyn välillä etenee. Hyvinhän se eteni – ainakin savolaisten mielestä.

Hurmos oli lievässä hurmoksessa yhden erän ajan, mutta Savo Volley vei niitä kolme kappaletta, osin tiukasti, osin reilusti. Toisen puolivälierän voitto kirjattiin Savo Volleylle lukemin 3-1 (25-21, 20-25, 25-13, 25-19).

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Joensuussa ja varmasti vielä kerran Kuopiossa. Tuon ottelun ajankohta ratkeaa tiistai-iltana, kun selviää, pelaako Puijo Wolley vielä viidennen kerran omaa puolivälieräsarjaansa. Jos näin on, miesten peli pelataan lauantaina kello 15; muussa tapauksessa ottelu pelataan perjantaina kello 18:30.

Maanantain pelin käännekohta oli pitkä erätauko.

Savo Volley sai takkuillutta syöttö-vastaanottopeliään toimimaan, ja Hurmos oli helisemässä.

Kahteen ensimmäiseen erään Hurmos sai yhteensä 16 pistettä Savon virheillä, loppuihin kahteen vain yhdeksän.

- Alussa meillä oli jarru päällä, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Pitkällä erätauolla kerroin pojille, että jos ei peli parane, meillä alkaa keskiviikkona kesäloma.

- Hyvin joukkue siihen reagoi – syöttö parani ja torjunnatkin alkoivat napsua kohdalleen.

- Tärkeä voitto meille.

Vastustajan valmentaja Matti Alatalo harmitteli otteen lipsumista.

- Kahteen erään meillä oli hyviäkin palloja – toiseen saimme jopa unelma-alun, mutta pitkän erätauon jälkeen kaikki alkoi tökkiä, ja kaveri vei ansaitusti kaksi erää.

Kotijoukkue pelasi edellisestä pelistä tutulla kokoonpanolla.

Työn sankari oli jälleen kerran yleispelaaja Andrus Raadik (22/+16). Hurmos pommitti häntä aloituksillaan, mutta tuosta ei mies juuri hätkähtänyt. Kolmekymmentä nostoa 70 prosentin tarkkuudella kelpaa cv:hen mainiosti.

Hakkuri Veikka Lindqvistillä (16/+2) oli hieman vaikeuksia syöttöruudussa, mutta oman hommansa isojen passien tappajana hän hoiti mallikkaasti.

Keskipelaajista Miki Jauhiainen (10/+9) oli itse varmuus syötöissään. Saamastaan 11 passista hän päätti pisteeseen viisi.

Vastustajan tehomiehet olivat tutusti Eetu Häyrinen (21/+9) ja Mikko Räsänen (15/+3).

Kummankin vahva ase – syöttö – oli nyt hieman ruosteessa ässiä miehet tekivät yhteensä kaksi, mutta virheitä syntyi peräti yhdeksän.


Savo Volley - Karelian Hurmos 3-1
25–21, 20–25, 25–13, 25–19
Koti:Raadik 22/+16, Lindqvist 16/+2, Jauhiainen 10/+9
Vieras:Häyrinen 21/+9, Räsänen 15/+3, Rissanen 5/+1

Ässät: 2-2
Syöttövirheet: 18-15
Torjunnat: 14-6
Hyökkäys%: 56-42

Joukkueiden MVP:t
Andrus Raadik, Savo Volley
Eetu Häyrinen, Karelian Hurmos

Yleisöä: 762

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 1-1
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
22.3. 18:30 Hurmos - Savo Volley
25.3. 17:00 Savo Volley - Hurmos
Tarvittaessa
26.3. 17:00 Hurmos - Savo Volley

VaLePa ajoi voitollaan TUTO Volleyn selän seinää vasten

Kupittaalla nähtiin maanantaina TUTO Volleyn ja VaLePan välisen puolivälieräsarjan toinen ottelu. Avauskohtaamisen hävinneellä kotijoukkueella oli näytön paikka kotiyleisönsä edessä.

Isäntien kokoonpano oli kokenut hieman muutoksia, kun Matias Tihumäen tilalle hakkuriksi asteli Antti Karttunen. Kaksi ensimmäistä erää TUTO Volley repi ja raastoi VaLePan kintereillä pitkään haastaen ennakkosuosikkia, mutta ratkaisun paikoissa kokenut VaLePa oli jälleen askeleen turkulaisia edellä.

Kolmannessa erässä sastamalalaiset olivat vahvoja ja repivät joukkueiden välille ison eron, kun kotijoukkue sortui loppuhetkillä moniin virheisiin. VaLePa nappasi vieraskentältä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan puhtaasti erin 0-3 (21-25, 21-25, 15-25).

Tämä tarkoittaa sitä, että TUTO Volley on keskiviikkona Sastamalassa pakkovoiton edessä, kun sarjan kolmas ottelu koittaa.

VaLePan Sakari Mäkinen oli iloisella mielellä toisen kiinnityksen jälkeen.

- Tietysti pitää olla tyytyväinen, 0-3-voitto vieraista on aina kova suoritus. Ei ollut helppo alku meille TUTO Volleyn hakkurimuutoksen takia, se aiheutti vähän ongelmia pelisysteemiin. Tasapainoinen peli meiltä tänään.

TUTO Volleyn Antti Karttunen korosti, ettei sarja ole ohi.

- Pari erää härnättiin taas ihan mukavasti, mutta lopussa VaLePa repäisi eron mikä meiltä jäi vajaaksi. Tarvitsemme tehoja myös keskeltä ja hyvän vastaanoton. Meillä ei ole keskiviikkonakaan hävittävää. Olemme voineet lähteä tähänkin asti rennosti peleihin, kaikki annetaan kentälle ja lopputulos on mitä on. Emme päästä VaLePaa helpolla, lupasi Karttunen.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen suojattiensa tekemiseen.

- Allekirjoitan kyllä Saken näkemykset. Ajoittain hyppysyötön kanssa oli ongelmia, mutta ne saatiin leijoilla paikattua. Pystyimme muovaamaan tiettyjä juttuja hyvin, kun kaverilla oli muutoksia. Playoffeissa voitot ovat se, mitä haetaan, mutta joukkueen pitää myös kasvaa ja kehittyä pelien edetessä, totesi Kangaskokko.

TUTO Volleyn Olli Kuoksa harmitteli, ettei joukkue saa palkintoa yrityksestään.

- Meidän kollektiivi on nyt riittänyt tässä sarjassa neljä erää siihen, että pystymme kamppailemaan VaLePan kaltaista mörköä vastaan erävoitosta, mutta tulosta ei ole tullut. Se harmittaa. Pelaajille soisi onnistumisen. Jos poistumme kollektiivisesta pelistä, niin jälki on ruman näköistä, kuten kolmannessa erässä. VaLePa on pirun kova joukkue ja erien lopuissa yksilöt astuvat esiin hoitaen voitot. Tavoitteena on repiä ja raastaa, mutta se ei ihan ole riittänyt. Vielä mennään Sastamalaan, muistutti Kuoksa, eikä kommentoinut Tihumäen poissaoloa sanallakaan.

Kamppailun alussa VaLePa nappasi heti muutaman pisteen etumatkan, jota TUTO Volley joutui kirimään kiinni läpi erän. Vierailta pisteitä naputtivat kovalla teholla kokeneet Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen. Molemmat joukkueet tekivät avauserässä lukuisia virheitä, etenkin VaLePa takelteli oman syöttönsä kanssa ja tarjosi isännille mahdollisuuksia, mutta TUTO Volley ei kyennyt niihin täysin tarttumaan. Turkulaisten otteet paranivat pelin edetessä ja kotijoukkue nousi parhaimmillaan pisteen päähän Karttusen ja William Groffierin johdolla, mutta viime metreillä VaLePa osoitti jälleen kokemuksen merkityksen ja nappasi erävoiton.

Toinen erä oli kovaa playoff-vääntöä, jota edettiin TUTO Volleyn hienoisessa hallinnassa, kun Groffier ja Karttunen tykittivät palloa toistuvasti lattiaan. Vierasjoukkueen tehoista vasta alkupuoliskolla Sivula. Viidentoista pisteen kohdalla peli alkoi jälleen kääntyä VaLePalle, joka pystyi puolustamaan turkulaisten hyökkäyksiä Sakari Mäkisen näyttäessä esimerkkiä uhrautumisesta ja repi riittävän eron Karli Allikin syöttövuorolla.

Pitkän erätauon jälkeen TUTO Volley kesti VaLePan kyydissä vain tovin. Turkulaisten valopilkku alkuhetkillä oli Roope Keskinen. Vierasjoukkue pyöritti hyökkäyspeliään tasaisen tappavasti eri puolilta kenttää. Lopullinen ratkaisu nähtiin Mäkisen syöttövuorolla, jonka jälkeen turkulaisten peli kuivui omiin virheisiin ja päätöslukemista tuli rumat.

Ennen ottelun alkua julkistettiin myös Mestaruusliigan torjuntatilaston voittaneen Tatu Vuorenmaan ensi kauden kattava jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa. Vuorenmaa rustasi nimensä paperiin iloisin mielin.

- Hyvä fiilis. Molemmilla osapuolilla oli samanlainen näkemys ensi kaudesta, niin oli helppo päätös jatkaa TUTO Volleyssa, Vuorenmaa kertoi.


TUTO Volley - VaLePa 0-3
21–25, 21–25, 15–25
Koti:Karttunen 10/+2, Groffier 8/-6, Keskinen 7/+4
Vieras:Sivula 12/+6, Mäkinen 10/+6, Allik 9/+1

Ässät: 2-4
Syöttövirheet: 14-14
Torjunnat: 4-6
Hyökkäys%: 37-51

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Antti Karttunen
VaLePa: Sakari Mäkinen

Yleisöä: 582

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-0 VaLePalle
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
22.3. 18:30 VaLePa - TUTO Volley
Tarvittaessa:
25.3. 17:00 TUTO Volley - VaLePa
26.3. 17:00 VaLePa - TUTO Volley

  Takaisin