Seuraa meitä somessa:

VaLePa voittoon jännittävässä Urpo Sivulan juhlapelissä

26.02.2024

Pelissä Kyky-Betsetiä vastaan oli oma jännitysmomenttinsa. Ennakkoon tiedettiin, että Urpo Sivula menee 12. tehdyllä pisteellä Mestaruusliigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Normunds Veinbergsin (7150 pistettä). Pelistä tuli muutenkin varsinainen jännitysnäytelmä, kun Kyky-Betset nosti VaLepan hyökkäykset uhrautuvasti peliin kerta toisensa jälkeen. Erät edettiin tasapisteissä loppumetreille asti.

Vexve Areenan 615-päinen yleisö huokaisi ensimmäisen kerran helpostuksesta, kun Sivula teki kolmannen erän tilanteessa 0-1 kakkospaikan hyökkäyksellä tarvittavan 12. pisteen. Toisen kerran kotiyleisö pääsi pinteestä, kun Mikko Esko peippasi ottelupallon kenttään.

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky-Betset 3-1 (23-25, 25-23, 29-27, 25-20)

Aloituskokoonpanot
Esko, Ekman, M. Leinonen, Kaunisto, Franca, Sivula, Pennanen L
Laakso, Lovejoy, Berg, Andersson, Asikanius, Jansons, Liunenko L

VaLePan kokoonpanosta puuttui Jiri Leinonen ja Kyky-Betsetillä libero Joel Andersson pelasi yleispelaajana.

VaLePan laitahyökkääjistä Gabriel Franca oli tehokas hyökkäyksessä 15/+7, mutta vastaanotto ei tänään ollut parhaimmillaan. Urpo Sivula 20/+8 onnistui juhlahumun ja paineen alla mainiosti. Sivula kestää paineet hienosti ja siksi hän johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä. Vaatimattomasta vastaanotosta huolimatta Mikko Esko heitteli keskimiehille Jacob Ekmanille 15/+12 ja Miro Leinoselle 11/+6 näyttäviä siirtohyökkäyksiä, joita he päättivät tehokkaasti. Eetu Pennasen liike on kevättä kohden parantunut ja tänään nähtiin useita loistavia pallonhakuja tärkeillä hetkillä.

VaLePa vei torjunnat 12-9, Esko otti neljä torjuntaa ja Ekman 3.

Kyky-Betsetin pelätty hakkuri Renars-Pauls Jansons 23/+17 aloitti pelin virheettömästi ja löi palloa muutaman kerran vastustamattomasti torjunnan yli. Vähitellen VaLePan torjunta sai paremmin otetta hänen hyökkäyksistänsä. Hänet torjuttiin lopulta 5 kertaa. Silti kokonaisuudessaan erinomainen peli häneltä. Pukkipaidoille ja katsojille suuri yllätys oli libero Joel Anderssonin 16/+5 tehokas pelaaminen yleispelaajana. Hän sai toiseksi eniten passeja, vastaanotti 60%:n tarkkuudella ja toi joukkueen puolustuspeliin tehoa.

Juho Kaunisto sai kolmannen erän puhelinkoppitorjunnasta kolmannen erän tilanteessa 19-19 Hyvinvointiapteekki Sastamalan tuotepalkinnon ottelun näyttävimmästä suorituksesta.

Joel Laakso: Pelattiin tänään energinen peli, oltiin hyvällä ilmeellä liikkeellä ja laitettiin VaLePa tiukoille tänään. Pelattiin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Eilen aloitettiin peli hyvin, mutta se loppu jäi vaiheeseen. Hyvä peli-ilme tänään. Upi on aina merkitty mies, kun VaLePaa vastaan pelataan. Kaudessa on ollut hyviä pätkiä, hyviä pelejä ja taas vastaavasti toisinpäin. Nyt on ollut yksi vaikeampi jakso, hieman on ollut miehillä vaivaa.

Urpo Sivula: Pelipäivä, siitä kiitos. Peli on itsellä mielessä, ei oltu alussa valmiina peliin. Kaveri pelasi ennakkoluulottomasti ja pelasi kenttää hyvin. Kyllä meillä oli vaikeaa pelata lentopalloa välillä, mutta 3 pistettä ja se on tärkeintä. Joka kaudessa on omat haasteensa. Meillä on kolmesta tavoitteesta kaksi mennyt seinille ja nyt mennään viimeistä tavoitetta kohti. Peli pitää olla uomissaan se lähtee selkärangasta ja sielusta. Kirkkain tavoite on jäljellä ja sitä kohti mennään. Ei kuohuja aukea tänään, se menee suoraan pohkeisiin, taidan saunassa käydä. Mutta kotona sanottiin, että onko se maailman ennätys ja jos se olisi tullut niin olisin avannut kuohuvapullon.

Guntis Atars: Ilme oli tänään hyvä. Eilisen pelin jälkeen tehtiin pienet muutokset, libero laitettiin yleispelaajan paikalle. Saatiin hyvää energiaa kentälle. Molemmilla yleispelaajilla on jo ikää, nyt pitää välttää riskit ja valmistautua pudotuspeleihin. Alku kausi oli todella hyä, joulun jälkeen hävisi rytmi, mutta vähitellen olemme löytäneet peli-iloa takaisin.

Janne Kangaskokko. Oli hieman tuskainen peli, mutta tärkeät kolme pistettä kaivettiin ja se on olennaisin asia. Pudotuspeleihin saadaan varmasti pelaajat kuntoon. Miksi tänään meni noin tiukaksi niin se ei johdu mistään sellaisesta, tänään kuitenkin 7 pelikuntoista oli kentällä, fokus ja tekeminen vain pitää olla kentällä. Saatiin näyttämään peli hieman vaikealta, kuten Upikin jo sanoi. Uusi mies myös vastustajalla laidassa ja emme osanneet reagoida siihen. Mutta oma peli pitää olla kunnossa ja tekeminen pitää olla hyvällä tasolla niin ei ole väliä kuka vastustajalla on kentällä.

VaLePa - Kyky-Betset 3-1
23–25, 25–23, 29–27, 25–20
Koti:Sivula 20/+8, Franca 15/+7, Ekman 15/+12
Vieras:Jansons 23/+17, Andersson 16/+5, Asikanius 13/-3

MVP:t
VaLePa Urpo Sivula
Kyky-Betset Joel Laakso

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Katsojia 615

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin