Seuraa meitä somessa:

VaLePalle neljäs cupvoitto putkeen

19.01.2020

VaLePa Sastamala Tampere on miesten lentopallon Finnish Teknikum Cupin (Suomen Cup) mestari 2019. VaLePa löi sunnuntaisessa finaalissa vakuuttavan esityksen myötä Savo Volleyn 3-0 (25-22, 25-22, 25-12). Cupmestaruus oli seuralle kaikkiaan viides ja neljäs perättäinen. VaLePan aiemmat cupmestaruudet ovat vuosilta 2012, 2016, 2017 ja 2018.

VaLePan vastaanotto oli alkupelin jälkeen timanttinen. Erityisesti toisen erän joukkue pääsi rakentamaan hyökkäyspaikkoja Mikko Eskon kautta huikealla tavalla.

Savo Volleyn hyökkäyspeli on joukkueelle epätyypillisen virhealtista. Joukkue teki peräti 17 suoraa hyökkäysvirhettä VaLePan jäädessä viiteen. Laidasta savolaiset eivät löytäneet onnistumisia ja yleispelaajien saldo jäi neljä miinukselle.

VaLePan tehopelaaja oli 16/+9 tehnyt hakkuri Mikko Oivanen. Erik Sundberg teki 10/+7 ja toinen ruotsalaispelaaja David Pettersson 6/+4. Savolta Antti Siltala oli paras pistemies, 11/0.

VaLePasta Mikko Eskolle cupmestaruus oli jo kuudes ensimmäisen tultua jo 22 vuotta sitten. Kapteeni Olli Kunnari puolestaan juhli viidettä cupmestaruuttaan.

Janne Kangaskokko, VaLePa Sastamala Tampere päävalmentaja:

- Todella latautunut ja hyvä peli meiltä. Keskiviikon liigatappio oli meille hyvä herätys ja saimme parannettua siitä peliämme paljon. Erityisesti vastaanottomme ja syöttömme oli tänään erinomaista. Hyökkäyksessä oli välillä vähän käsijarru päällä, mutta vastaustaja teki kyllä sillä rintamalla paljon virheitä.

- Vähän mollivoittoisen syyskauden jälkeen nähtiin nyt pelin olevan uomissaan. Kyllä tämä rauhoittaa monen mieltä, minunkin.

Fedor Ivanov, Savo Volley passari

- Aika epätyypillinen peli meiltä. Teimme ihan järjettömän määrän hyökkäysvirheitä. Puolustimme kyllä mielestäni hyvin, mutta kärsivällisyyttää ei löytynyt. Kyllähän mitalipelin häviäminen harmittaa tietysti kovasti. Vielä enemmän taitaa nyt kuitenkin harmittaa kuitenkin esityksemme. Kyllähän ensimmäinen aikuisten mitali oli ollut kiva olla kultainen.

Suomen Cupin finaaleissa iskettiin yhteensä 25 ässäsyöttöä, mikä tarkoittaa, että FinFanTeam lahjoittaa 1250 euroa vuoden 2020 nuorten EM-kisoihin selviytyneille maajoukkueille. Jokaisesta ässästä faniyhdistys antaa 50 euroa. Miesten cupin finaalissa iskettiin kahdeksan ässäsyöttöä ja naisten finaalissa peräti 17 ässää.

VaLePa Sastamala Tampere kultamitalistit:
Mikko Oivanen, Aleksi Mutka, Markus Kaurto, Erik Sundberg, Mikko Esko, David Pettersson, Arttu Lehtimäki, Mikko Karjarinta, Aaro Nikula, Olli Kunnari, Ilari Toimela, Niko Suihkonen. Päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Savo Volleyn hopeamitalistit:
Rodrigo Leitzke, Markuss Cielavs, Antti Siltala, Lasse Jäntti, Miro Määttänen, Eetu Häyrinen, Fedor Ivanov, Jere Heiskanen, Severi Savonsalmi, Josh Ayzenberg, Lelu Ojansivu ja Mikko Väliaho. Päävalmentaja Jukka Tuovinen.

VaLePa selviytyi finaaliin voittamalla Iskun sekä Karelian Hurmoksen 3-0. Savo Volley puolestaan löi puhtain numeroin Himangan Urheilijat ja Hurrikaani-Loimaan.

Ottelutilasto

Hannu Moilasen kuvat

  Takaisin