Seuraa meitä somessa:

VaLePan tuleva kausi täynnä ilmastotoimenpiteitä - tavoitteena hiilineutraalius

23.09.2022

Lentopallon mestaruusliigajoukkue VaLePan ja kiertotalousalan yrityksen Hyötykeräyksen yhteistyö jatkuu siitä, mihin kevään finaalipelien ja kesän beach volley -turnauksien jälkeen jäätiin. Tavoitteena on tehdä mestaruusliigan otteluista hiilineutraaleja.

– Ainostaan ottelutapahtumien hiilineutraalius ei meille kuitenkaan riitä, vaan haluamme keskipitkällä aikavälillä tehdä koko toimintamme hiilineutraaliksi, kertoo VaLePan hallituksen puheenjohtaja Kimmo Karppanen. -VaLePan on johtavana lentopalloilun urheilubrändinä näytettävä omalla esimerkillään mallia ja innostettava myös muita mukaan ilmastotoimiin, täydentää urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Tulevan kauden aikana on luvassa erilaisia ilmastotempauksia, kuten kannustaminen kävellen, pyöräillen tai kimppakyydein peliin. Suurin hiilijalanjälki syntyy nimenomaan katsojien liikkumisesta otteluihin omalla autollaan. -Ensimmäisissä peleissä tulemme selvittämään, miten katsojat ovat peliin saapuneet ja laskemme siitä päästöjen määrän. Tätä tulosta vertaamme tempauspäivien otteluihin, kertoo Arve-Talvetie

Ensimmäisiä askelia kohti hiilineutraaliutta otettiin kevään kotiotteluissa sekä kesän aikana VaLePan järjestämissä beach volleyn -SM-turnauksissa. Hyötykeräyksen toimesta ottelutapahtumiin on toimitettu nelilokeroastiat, joihin pystyy kerralla keräämään neljä eri jätejaetta. Lisäksi tapahtumissa on kannustettu ja opastettu kierrättämään jätteet. -Vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Ihmiset ovat tietoisia lajittelun merkityksestä ja halukkaita kierrättämään. Kotitaloudet ovat tottuneita lajitteluun, joten on luonnollista, että tämä huomioidaan myös ottelutapahtumissa, kertoo Hyötykeräyksen toimitusjohtaja Lauri Jokinen. -Pienetkin toimintatapojen muutokset vähentävät jätteiden määrää merkittävästi, Jokinen jatkaa.

Erilaisia ilmastotoimia on suunniteltu yhdessä Hyötykeräyksen ja VaLePan toimesta. Ottelutapahtumassa tullaan huomioimaan hiilijalanjäljen pienentäminen esimerkiksi suosittelemalla sähköisiä pääsylippuja, paperisten käsiohjelmien määrää vähentämällä, jätteiden kierrättämistä tehostamalla sekä kertakäyttöastioiden käyttöä vähentämällä. Hyötykeräys toimii asiantuntijaorganisaationa VaLePan kumppanina matkalla kohti hiilineutraaliutta. – On hienoa tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, joka aidosti on valmis toimiin ilmastomme hyväksi, sanoo Jokinen.

  Takaisin