Vantaa Ducks murskasi vakuuttavasti trilogian päätösosassa Raision Loimun

29.01.2020

Kolmen kohtaamisen sarja Ducksin ja Loimun välillä päättyi keskiviikkona Vantaalla isäntien 3 – 0 (30 – 28, 25 – 21, 25 - 21) -voittoon.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Raision Loimun Vantaan Korson Lumo-hallissa. Ankat puhkuivat tahtoa ja itseluottamusta läpi koko ottelun. Joukkueessa nupulla ollut peli aukesi kuin Sir Kippiksen ovi. Pitkän tauon jälkeen peli haki kolmannessa erässä, mutta sitten pelivire löytyi ja juuri oikealla hetkellä runkosarjaa. Michael Milsteinin syöttöputket olivat yksi pelin ratkaisuista. Komea voitto oli kannattajien ja tukijoiden mieleen. Voitolla Vantaa Ducks nousi runkosarjan kahdeksanneksi ohi Karelian Hurmoksen. Yleisöä oli Lumon lauteilla 325 katsojaa. Otteluisäntänä oli Jatke.

Ensimäisen erä alku oli lähes painajaismainen. Loimu oli tukkinut verkon päällystän torjuntabetonilla. Tilanteessa 1 – 6 otti Rajala ensimmäisen aikalisän. Ankat aloittivat kirin ja Kalle Katteluksen vahvalla syöttövuorolla noustiin jo tasoihin 10 – 10. Tilanteessa 17 – 20 otti Rajala toisen aikalisänsä. Sen jälkeen Eetu Mäki laittoi suksisyötön puolapuille. Sitten tuli muutamia säheltäviä tilanteita, mutta ne kaikki kääntyivät ankoille. Tilanteessa 21 – 21 otti Kasper Vuorinen toisen aikalisänsä. Erässä mentiin jatkopalloille ja koko ajan ankat olivat niskan päällä. Tahto voittaa näkyi jokaisen ankkapelaajan otteissa. Indiana Kankaanpään armoton sikaviisto päätti erän kotijoukkueelle numeroin 30 – 28.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Parilla ankkavirheellä Loimu meni johtoon 7 – 9. Se riitti Rajalalle, joka otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Carmodyn ässä toi ankat taas tasoihin 9 – 9. Sitten Ducks otti kuskin paikan ja johti kahdella pisteellä tilanteessa 17 – 15. Sitten Loimu tiivisti torjuntaansa ja Rajala otti toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 19. Toni Kankaanpää hoiti Loimun torjunnan sormista Mikasasn tikkuun ja Kasper Vuorinen otti aikalisän tilanteessa 20 – 20. Kankaanpää otti ratkaisijan viitan ja kaapitti Mikasan Leesonin varpaille ja tilanteessa 22 – 20 otti Vuorinen toisen aikalisän.Milstein pysyi ja pysyi syöttöruudussa ja oli yksi erän ratkaisijoista. Samoin Lauri Lehtonen rakensi sellaisen kaapin verkolle, että Kasimir Vuorinen ei siitä päässyt läpi. Lopulta Bojan Strugar naulasi erän komeasti 25 – 21.

Kolmanteen erään Loimu vaihtoi passarin. Laakso tuli Saarisen tilalle. Peli eteni kohtuullisen tasaisesti erän alussa. Sitten Loimu nykäisi ja ankkojen vastaanotto heikkeni. Tilanteessa 8 – 12 otti Rajala aikalisän. Se auttoi. Kattelus vaihtoi Kyrölään. Milsteinin syöttö kulki kuin unelma ja ankat päättivät hyökkäyksiä. Milsteinin syöttövuoro kesti ja kesti. Lehtonen kaapitti Australian maajoukkuekeskarin Trent O´Dean ja se riitti Vuoriselle. Hän otti aikalisän tilanteessa 14 – 13. Leesonin lyötyä leveäksi johtivat ankat jo 21 – 18. Sitten Indiana Kankaanpää löi yläkäsistä Leppäkorpeen asti. Strugarin tykki puhui omaa karua kieltään. Kolmannen erän loppu oli yhtä ankkojen ilotulista. Nupulla ollut peli puhkesi täyteen loistoonsa. Erä ankoille 25 – 21 ja koko ottelu murskaavan vakuuttavasti Vantaa Ducksille 3 – 0.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Bojan Strugar 19/+11, Lauri Lehtonen 14/+12, Toni Kankaanpää 14/+4
Raision Loimu: Blake Leeson 14/+9, Kasimir Vuorinen 13/+1, Trent O´Dea 11/+8

Keskipelaaja Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks

”Kyllä voitto maistuu pitkästä aikaa hyvälle. Ja me ansaitsimme sen. Tänään oli välillä hankalaa ja se tuntuikin siltä, mutta pystyttiin voittamaan. Apina saatiin nyt kunnolla pois selästä. Jokainen pelasi tänään hyvin ja kaikki saivat ruokaa tasapuolisesti. Kyllä me viikonloppuna lähdetään hakemaan täyttä pistepottia”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kolme pinnaa, jotka tarvittiin tästä pelistä, niin me saimme ne. Tottakai voitto maistuu.Nyt saa yhden yön nukkua rauhassa. Kentän laidalla on jännittävämpää kuin olisin itse tuolla kentällä. Täytyy oikein illalla katsoa kellosta, mihin syke nousi ensimmäisen erän loppupallojen aikaan. Peli on ollut koko ajan tulollaan ja se oli pikemminkin ajan kysymys, koska se sieltä tulee. Nautitaan tämä hetki voitosta ja huomenna alkaa valmistautuminen meille tärkeään Karelian Hurmosta vastaan pelattavaan peliin”.

Hakkuri Blake Leeson, Raision Loimu

”Tänään emme saaneet peliämme kulkemaan. Minä olin toisen pelin hakkurin paikalla ja siinä on vielä hakemista passarien kanssa”.

Valmentaja Kasper Vuorinen, Raision Loimu

”Ankat pelasivat paljon paremmin ja ansaitsivat voittonsa, onnittelut Juicalle ja joukkueelle. Meidän oma vastaanotto ja hyökkäys petti tänään. Blake on iloinen poika ja ottanut roolinsa ja vetelee iloisesti aina kun pallo tulee”.

Ducksin parhaana pelaajana otteluisäntä Jatke palkitsi Lauri Lehtosen ja Loimusta Blake Leesonin.