Seuraa meitä somessa:

Viekö runkosarjan voiton Tiikerit vai VaLePa?

27.02.2015

Miesten lentopallon Mestaruusliigassa runkosarjan voitosta on käyty pitkin kautta todella tasaista taistelua ja ratkaisu on jäänyt ihan viimeisten kierrosten varaan Tiikereiden ja VaLePan kesken. Mitä muuta runkosarjan päätöskierroksilla ratkaistaan?

Viime kevään finaalijoukkueiden Kokkolan Tiikereiden ja VaLePa Sastamalan eroa on yksi ainokainen piste kokkolalaisten hyväksi, kun molemmilla on jäljellä neljä ottelua. Voittomäärässä sastamalaiset ovat taas yhden Tiikereitä edellä (25-24) ja eräsuhdekin on hieman heidän eduksi (VaLePa 79-24, Tiikerit 76-26). Voittojen määrähän ratkaisee sijoituksen tasapisteissä ennen eräsuhdetta.

Kun parin loppuohjelmaa katsoo, on pienoinen etu VaLePalla. Se tarvitsee kuitenkin kokkolalaisilta siis ”apua” runkosarjan voittoon ainakin yhden pistemenetyksen verran.

Tiikerit saavat vielä kotiinsa Team Lakkapään ja Korson Vedon sekä pelaavat Loimaalla Hurrikaanin kanssa ja Raisiossa seuraavana päivänä Loimun vieraana.

VaLePan ohjelmassa on kotipelit Iskua ja LiigaSärkkiä vastaan sekä sitä ennen Savon tupla Sammon ja LEKA Volleyn kanssa.

Mitä runkosarjan ykkönen sitten kakkoseen nöhden saa edukseen?
- Puolivälierien valintatilaisuudessa ensimmäisen valinnan vastustajakseen sijoille 5-8 sijoittuneesta joukkueesta
- Kotiedun loppuun asti pudotuspeleissä eli tässä tapauksessa finaalissakin, joukkueen sinne selvitessä

Myös liigan runkosarjan kolmospaikan omistaja on vaihtunut tiiviseen tahtiin Hurrikaani-Loimaan ja Raision Loimun kesken. Viikonloppuun lähtiessä Hurrikaanilla on nyt viiden pisteen etu yksi peli vähemmän ”varastossa”.

Hurrikaani saa kotiin vielä Tiikerit ja Isku sekä vieraissa vastaansa Sampon sekä Ettan. Loimun ohjelmassa on myös Tiikereiden kohtaaminen kotona. Lisäksi Kerttulaan saapuvat vielä Etta sekä Sampo. Vieraissa Loimu pelaa LEKA Volleyta ja Rientoa vastaan. Kaikkiaan siis herkullinen tilanne myös kolmospaikan suhteen rakkaiden vihollisten kesken lounaisessa Suomessa!

Sijoille 5-8 tulevat sijoittumaan Sampo, Etta, Rantaperkiön isku sekä LEKA Volley. Näiden joukkueiden sijoituksilla ei jatkopeleihin valintasysteemillä ole merkitystä, mutta jokainen sijoitus varmasti maistuu.

Yksi mielenkiintoinen taistelu tuossa ryppäässä käydään savon herruudesta, joka on menossa Sampolle. Sampo johtaa LEKA Volleyta seitsemällä pisteellä, mutta kuopiolaisilla on kaksi peliä enemmän jäljellä. Ohjelma on toki LEKA Volleyn puolella Sammon kohdatessa lopuissa kolmessa pelissään pahat VaLePan (K), Hurrikaanin (K) ja Loimun (V).

Korson Vedon ja Team Lakkapään ratkottavaksi jää sijat 9-10, joilla pelit päättyvät runkosarjaan.

Liiga-Riento on yhdeksän pisteen erolla LiigaSärkkiin ottamassa 11. tilan, joka tietää kotietua liigakarsintaan 1-sarjan hopeajoukkuetta vastaan. LiigaSärkät sen sijaan on saamassa vastaansa 1-sarjan voittajan vastustajan kotiedulla.

Miesten sarjataulukko ja otteluohjelma

K
uva: Mäsi

  Takaisin