Vierasvoittojen liigalauantai - Hurrikaani, Loimu ja Hurmos voitokkaita

09.11.2019

Miesten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina kolme vierasvoittoa, Hurrikaani voitti Vantaalla, Loimu Oulussa ja Hurmos Rovaniemellä.

Loimu voittoon Oulussa viisieräisen jälkeen

Raision Loimu päätti Ettan voittoputken lauantaina Oulun urheilutalolla viisieräisen ottelun jälkeen lukemin 2-3 (18-25, 26-24, 25-21, 22-25 ja 13-15).

Ettan avaus: L. Jylhä, Helenius, Marttila, Sorvoja, Niinivaara, Hänninen. Liberona J. Jylhä.

Lakkapään avaus: Saarinen, Vuorinen, Hershko, Ferreira, O'Dea, Leeson. Liberona Aylsworth.

Loimu aloitti ottelun vahvasti kolmella torjunnalla. Vierailijat tulivat peliin terävästi ja Etta ei pystynyt vastaamaan Loimun vahvaan syöttö- ja torjuntapeliin. Erän edetessä Etta alkoi päästä paremmin peliin mukaan, mutta Loimu oli kuitenkin vahvempi lukemin 18-25.

Toisessa erässä pelin taso nousi silmissä ja urheilutalon yleisö sai todistaa paikoittain erittäin tasokasta lentopalloa. Etta oli erässä hieman kuskin paikalla ja erän puolivälissä Ville Sorvoja kasvatti kotijoukkueen johdon parhaimmillaan viiteen pisteeseen lukemiin 17-12. Loimu kiri eroa kiinni piste pisteeltä, mutta kotijoukkue pääsi ensimmäisenä yrittämään erän katkaisua. Ensimmäiset kaksi eräpalloa eivät tuottaneet tulosta, mutta kolmas ratkaisi. Loimu-hakkuri Windson Ferreiran hyökkäysvirhe päätti erän Ettan hyväksi lukemiin 26-24.

Kolmas erä jatkoi siitä, mihin toisessa jäätiin. Etta otti erässä OTP Travelin tarjoaman kuskin paikan ja piti turvallisen etumatkan. Erän ehdoton ykköshahmo oli totuttuun tapaan Jan Helenius. Tämä pomppuihme painoi palloa monipuolisesti Loimun kenttään, välillä jopa sieltä kuuluisasta ”isosta välistä” eli katon ja torjunnan tarjoamasta aukosta. Loimu aloitti vielä loppukirin, mutta se ei riittänyt, erä Ettalle 25-21.

Neljännen erän terävämmin aloitti vierasjoukkue Loimu. Olli Kuoksan erän alussa ottama aikalisä tuotti tulosta ja Etta nousikin pisteen päähän. Loimu kuitenkin lisäsi kaasua ja otti muutaman pisteen johtoaseman takaisin. Etta nousi mukaan kamppailemaan erävoitosta Ville Sorvojan syöttövuorolla. Etta nousi tasatilanteeseen 21-21. Loimu piti kuitenkin pintansa ja päätti erän pitkän pallorallin jälkeen Trent O'Dean torjuessa Ville Sorvojan komeasti. Erä Loimulle 22-25 ja edessä viides erä.

Ratkaisevassa erässä Loimu tarrasi kiinni johtoasemaan. Olli Kuoksa turvautui aikalisään tilanteessa 4-7. Etta onnistui katkaisemaan Loimun pisteputken heti ensimmäisestä ja Lasse Jylhän tilalle syöttämään tilalle tulleen Mikael Kyllösen syöttövuorolla Etta tuli jo pisteen päähän. Etta nousi tasoihin Tuomas Hännisen syöttövuorolla tilanteessa 9-9. Loimu kuitenkin kuittasi heti ja erän lopusta muodostui jännittävä. Loimu pääsi ottelupallotilanteeseen 12-14. Ensimmäinen ei tuottanut tulosta, mutta toisella Loimu onnistui paketoimaan ottelun. Erä 22-25 ja voitto Raisioon lukemin 2-3.

Parhaina pelaajina palkittiin Ettalta Janne Marttila ja Loimulta Kasimir Vuorinen .

Yleisö: 459

Janne Marttila, Etta:

- Eka erä vähän nukuttiin eikä ihan vähääkään. Sen jälkeen tiukka matsi, jossa Loimu tällä kertaa vain parempi.

Kasimir Vuorinen, Loimu:

- Kova oli ottelu ja se oli kyllä tiedossakin. Etta pelaa hyvin kotonaan ja hyvä taistelu palkittiin. Tärkeä voitto.

Olli Kuoksa, Etta:

- Niinkuin Janne sanoi, niin Loimulla oli kyllä torjunta paikalla. En ymmärrä miksi siihen pitää hakata. Ensimmäistä erää lukuun ottamatta oltaisiin kyllä voitu kaikki erät ottaa. Paljon palloja tuli takaisin torjunnasta, mutta meillä ensimmäisten kosketusten laatu oli heikkoa ja sitten kun pitäisi lyödä palloa ylös niin lyötiin alas.

Kasper Vuorinen, Loimu:

- Pitäisi pystyä henkisesti paremmin käsittelemään erityisesti vaikeita tilanteita ja niissä on meillä vielä työstettävää.

3 Vuorinen Loimu
2 Helenius Etta
1 O´Dea Loimu

J.Jylhä Etta

Hurmos pinnisti voiton Rovaniemellä

Yhdellä voitolla iltaan lähteneet Team Lakkapää ja Karelian Hurmos väänsivät täydet viisi erää lauantaina. Lopulta liiganousiaja otti toisen voittonsa erin 2-3 (25-23, 23-25, 25-23, 22-25, 8-15).

Tilastollisesti ilta oli yhtä tasainen kuin loppunumerollisestikin. Joukkueiden parhaiksi pistemiehiksi merkittiin Regan Fathers 23/+8 ja Ville Louhela 23/+13.

Ville Louhela, Hurmos

- Aaltoilevaa oli. Ässiä tuli tänään hyvin. Virheet pysyi myös ihan hyvin kontrollissa. Karjalaisen tulo passariksi rauhoitti peliä. Fathers oli meille suuri ongelma tänään. Mielenkiintoisen vaihdon vastustaja teki, kun ottivat Fathersin pois. Tärkeä voitto tämä oli. Päävastustajia vastaan pelatuista peleistä ollaan voitettu kaksi kolmesta.

Olli Saarenmaa, Team Lakkapää

- Hyvää tekemistä osittain. Erän loput sulivat meillä. Se on ollut meidän joukkueen ongelma. Ratkaisupaikoissa peli hajoaa. Sain hyvän syöttövuoron, ennen kuin tulin peliin tosissaan mukaan. Hyvän syöttövuoron hurmos ei kantanut tarpeeksi pitkälle.

Aigars Birzulis, Hurmos

- Peli oli vaikea. Sarjataulukossa samoista sijoista taistelevia joukkueita vastaan meidän pitää taistella kovaa. Menetimme hakkurimme Akaa-volleyta vastaan. Nyt pitää löytää uusi pelityyli ja itseluottamus uudella miehistöllä. Tämä voitto tukee varmasti joukkueen itseluottamusta. Hyppysyöttö ei ole toiminut hyvin. Syötämme nyt enemmän leijaa. Leijasyöttö on toiminut hyvin. Pyrimme parantamaan peliämme peli peliltä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Koskelan tultua vaihtoon vastaanottomme romahti. Johtaja lähti kentältä pois ja Taylorin tontti kasvoi liian suureksi. Nappia painamalla tämä ei muutu. Kolme ja puoli erää hyvää tekemistä. Kentällä ei tehty koko ajan sovittuja asioita ja unohdimme puolustupalloja. Niillä pidettiin kaveri mukana. Tilastoista huolimatta Koskelan rooli on todella suuri. Fathers pelasi kaksi erää tosi hyvin. Sen jälkeen hän vajosi miinukselle, ja Olli Saarenmaa ansaitsi mahdollisuutensa.

Ankat taistelivat kaksi erää, Hurrikaani nappasi kuitenkin 3-0 -voiton

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi yhden kauden kirkkaimmista mestarisuosikeista Hurrikaanin Vantaan Korson Lumo-hallissa. Ankat olivat liikkeellä kaksi ensimmäistä erää päättäväisesti. Hurrikaanin voittorutiini oli vain kovempi juurikin erien lopussa.

Ducksin peli on mennyt parempaan suuntaan kauden edetessä, mutta voitot vain puuttuvat. Ottelu Hurrikaanille erin 0–3 (23–25, 23–25, 18-25).

Yleisöä oli Lumon lauteilla 394 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakennusliike Tuovinen Oy.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta lupaavasti. Johtonumerot olivat 8 – 4, 9 – 5 ja 11 – 7. Hurrikaani sai kuitenkin juonesta kiinni ja Juho Rajala otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 14. Ankkojen torjuttua Ropposen oli Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 18. Hurrikaani tuli taas iholle ja ohi. Tilanteessa 21 – 22 Rajala otti erän toisen aikalisänsä. Strugarin lyötyä torjuntaan menee erä Hurrikaanille ensimmäisestä eräpallosta pistein 23 – 25.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hurrikaanin keskipelaajan Mikko Suomalaisen mentyä syöttöruutuun Hurrikaani nykäisi kunnolla. Joona Väänänen tuli passariksi Milsteinin tilalle. Tilanteessa 8 – 12 otti Juho Rajala aikalisän. Vaihtolaikka oli ankoilla kovilla Miro Määttäsen ja Kalle Katteluksen korvattua Toni Kankaanpää ja Atte Kyrölä. Nuorisoankat kirivät ja Jussi Heino oli aikalisän tilanteessa 15 – 17. Hurrikaanin harottua ankkojen puolella tilanne on jo 19 – 19 ja Heino ottaa erän toisen aikalisänsä. Tasaisissa merkeissä mentiin ja Strugarin lyötyä leveäksi meni erä jälleen vieraille lukemin 23 – 25.

Pitkän tauon jälkeen ankat aloittivat tahmeasti. Tilanteessa 0 – 4 otti Rajala ensimmäisen aikalisän. Hurrikaani johti jo 3 – 10. Lauri Lehtosen syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri ja Heino otti aikalisän tilanteessa 8 – 11. Ankat kävivät jo iholla tilanteessa 15 – 17. Sitten Hurrikaani taas nykäisi. Tilanteessa 15 – 19 otti Rajala erän toisen aikalisänsä. Tilanteessa 16 – 20 otti Heino toisen aikalisänsä. Erä lopulta helposti Hurrikaanille numeroin 18 – 25.

Otteluisäntä Rakennusliike Tuovinen Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Joona Väänäsen ja Hurrikaanista Sakari Mäkisen. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Pasi Hyvärisen.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Bojan Strugar 13/+1, Lauri Lehtonen 8/+5, Kalle Kattelus 8/+2
Hurrikaani: Sakari Mäkinen 14/+9, Antti Ropponen 14/+5, Tapio Toiviainen 8/+4

Passari Joona Väänänen, Vantaa Ducks

”Ei löytynyt meiltä riittävästi kovuutta erien lopussa. Kyllä on maistunut, kun olen nyt päässyt kentälle. Kyllä mun pelityylissä on varmaan Petteri Laurilan opeista opittua. Ollaan kuitenkin sekä yhdessä treenailtu”.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ei katsojien tarvitse olla huolissaan. Me painetaan salilla hommia, että saadaan peli käännettyä. Kaksi viime peliä ollut liigan kärkiporukoita vastaan, ja silti ollut ihan hyvää peliä. Pienistä asioista on kiinni nuo erien päättämiset. Tänäänkään ei kuitenkaan erien lopussa juurikaan oltu keulilla. Ekassa erässä ei oikein saatu mitään hyökkäyksessä aikaiseksi ja Hurrikaani sai 16 torjuntaa kolmeen erään, joka on ihan järjetön määrä. Tämä näkyi tuskana meidän yleispelaajilla ja vaihdoilla yritin hakea uusia ratkaisuja”.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen, Hurrikaani

”Oltiin tänään tiukoilla hetkillä kovia. Ei mikään tasainen esitys. Kahdessa ekassa erässä oltiin erän lopussa erityisen varmoja ja kolmannessa oltiin varmoja läpi koko erän. Hienosti Santeri tuli peliin ja hoiti homman. Valko-Venäjän jälkeen on Loimaan herkkupadat maistunut todella hyvältä”.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

”Olin luottavainen, että peli tulee meille. Olisi jopa hyvä, että peli olisi kestänyt neljä erää, niin Santeri olisi vielä enemmän saanut passarina kokemusta pelitilanteessa. Toisen erän tiukka loppu oli näille vähemmän pelanneille kavereille hyvää oppia. Kokonaisvaltaisesti ei vielä ollut valmista peliä missään nimessä”.