Seuraa meitä somessa:

Vierasvoittojen sunnuntai - LP Viesti, LP Kangasala ja OrPo voitokkaita

02.10.2022

Kaikki naisten avaussunnuntain ottelut päättyivät vierasjoukkueen 3-1 -voittoihin. Voitokkaita olivat LP Viesti Nurmossa, LP Kangasala Rovaniemellä sekä OrPo Huittisissa.

Arctic Volleyn liigataival käynnistyi erävoitoitta

Arctic Volley – LP Kangasala 0-3 (19-25, 17-25, 23-25)

Arctic Volleyn ensimmäinen Mestaruusliiga-ottelu päättyi pettymykseen, kun viime vuoden hopeamitalisti LP Kangasala oli vahvempi suoraan 0-3. Voitto oli LP Kangasalle 13:s perättäinen rovaniemeläisjoukkueesta (WoVo, Arctic Volley).

Ennen ottelun alkua nähtiin hienoja hetkiä, kun ArVon joukkue juoksi kentälle muistaen eilen 60 vuotta täyttänyttä päävalmentaja Avo Keeliä t-paidoin sekä ArVon runsas lukuinen juniorijoukko kävi esittäytymässä ennen ottelua.LP Kangasala aloitti ottelun vahvasti ja he pakottivat Arctic Volleyn ensimmäiseen aikalisään 7-11 tilanteessa. Aikalisän jälkeen LP Kangasalan hakkurina pelannut Neea-Maria Joki sekä yleispelaaja Emmi Riikilä tekivät kaksi pistettä per pelaaja ja ArVo käytti toisen aikalisän tilanteessa 9-15. Ensimmäisen erän lopussa Arctic Volley paransi, mutta LP Kangasala meni menojaan. Erä LP Kangasalalle 19-25.

LP Kangasala aloitti toisen erän vielä vahvemmin, kun ensimmäisen. Tilanne oli jo 7-14, kun Arctic Volley alkoi kuromaan eroa umpeen. Erän puolessa välissä Arctic Volley teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Miia-Maria Mäkikyrö tuli Paula Neciporukan tilalle. Seuraavassa pallossa Kara Inskip painoi pallon kenttään, mutta ensimmäisessä erässä osumaa saanut ranne ei kestänyt pelaamista ja Anni Pohjanen vaihdettiin kentälle. Toisessa erässä hakkuri Veera Raveala teki Mestaruusliiga-debyyttinsä ja teki ensimmäisen Mestaruusliiga-pisteensä kolmannella lyönnillään. Arctic Volley kuroi isoa eroa umpeen, mutta kovassa vireessä ollut WoVo-kasvatti Neea-Maria Joki iski erän LP Kangasalalle 17-25.

Pitkällä tauolla sisuuntunut Arctic Volley alkoi näyttämään omaa osaamistaan kolmannessa erässä. Erän avauspisteen torjui Arctic Volleylle Anni Pohjanen tehden uransa ensimmäisen Mestaruusliiga-pisteen. Lisäksi erässä nähtiin Arctic Volleyn liberon Taylor Horsfallin peippi toisesta kosketuksesta siirsi Arctic Volleyn 3-2 johtoon. Arctic Volley johti kolmatta erää jo 15-11, mutta LP Kangasala nousi johtoon, kun Laura Laukkanen torjui tilanteeksi 16-17. Kolmannessa erässä ArVon Noora Kallinen tuli sisälle tehden Mestaruusliiga-debyyttinsä. LP Kangasala näytti tasaisuutensa ja vei erän 23-25.Taylor Horsfall, Arctic Volley:

- Pari ensimmäistä erää oli meiltä hermostunutta ja pitkän tauon jälkeen sisuunnuttiin ja kolmannessa erässä taisteltiin hyvin ja tehtiin muutoksia mitkä auttoivat. Nyt pitää palata treeneihin ja toteuttaa sitä treeneissä olevaa peliä paremmin.

Neea-Maria Joki, LP Kangasala:

- Ei pelaamisessa tuntunut, vaikka eilen pelattiin Pölkkyä vastaan. Tuttua, kun tullaan tänne pelaamaan. Oli mukava päästä pelaamaan ja päästiin pelaamaan omaa peliä. Kiva tulla takaisin Rovaniemelle, on täällä aika paljon pelattua.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Syy tappioon on aina toisella puolella verkkoa. Kolmannessa erässä pelattiin paremmin, niin kuin Arttu sanoi. Me pystytään parempaan. Olen nähnyt nyt kaksi kuukautta mihin pystytään ja me pystytään parempaan. Jännitettiin peliä ja vastustaja pelasi hyvin, varsinkin vastustajan hakkuri pelasi erittäin hyvin. Muutama ihmeellinen virhe tuli ja siitä niitä kertyy.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Eilen oli ensimmäinen peli ja jännitystä, tänään oltiin kypsempiä. Eilinen oli hyvä herätys. Tänään terottiin hampaita ja saatiin positiivisessa mielessä kirosanoja peliin ja luotetaan siihen mitä tehdään. Ensimmäiset kaksi erää sitä hyvin toteuttiin, mutta kolmannessa notkahdettiin ja peli alkoi lipsumaan. Hyvä voitto, varsinkin kun kauden eka voitto.


Arctic Volley - LP Kangasala 0-3

19–25, 17–25, 23–25
Koti:Van der Me 9/+1, Rantanen 7/+3, Bruin 5/-1
Vieras:Joki 18/+12, Rekola 9/+7, Heikkiniem 9/+1

Ässät: 4-1
Syöttövirheet: 9-9
Torjunnat: 7-8
Hyökkäys%: 34-35

Joukkueiden MVP:t
ArVo: Taylor Horsfall
LP Kangasala: Neea-Maria Joki

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Yleisöä: 404

Ottelutilasto

Kuvat: Petri TeppoLP Viesti vei JymyVolleylta pisteet Saloon

JymyVolleyn dramaattinen viikko huipentui kauden avausotteluun, jonka joukkue hävisi nuorista pelaajista koostuvalle LP Viestille erin 1-3 (14-25, 25-14, 12-25, 30-32). Ottelu oli seuorjen 19:s kohtaaminen Mestaruusliigassa. LP Viesti on voittanut kaikki pelit menettäen kaksi sarjapistettä.

JymyVolley lähti liigakauteen ilman päävalmentajaa, kun tehtävää kaksi kautta hoitaneen Kari Raatikaisen sopimus purettiin alkuviikosta yhteisymmärryksessä. Vastuun valmennuksesta otti pikakomennuksella seuran junioripäällikkö ja akatemiavalmentaja Aleksi Mutka, jolla sunnuntai-illan ottelu oli debyyttipeli Mestaruusliigassa valmentajana.

Tilanne ei ollut pelaajille helppo, kuten ei kauden ensimmäinen ottelu ylipäätään. Jännitys näkyi etenkin ensimmäisessä erässä, jossa kotijoukkue ei saanut otetta pelistä vaan jäi LP Viestin jyräämäksi selkein luvuin. Toisessa erässä tilanne kääntyi, kun emännät saivat heti erän alkuun hyvän syöttöputken, jolla saavutettu piste-ero kantoi aina erän loppuun saakka.

Kolmas erä oli sisuuntuneen LP Viestin näytöstä. Kotijoukkue ei saanut palloa jäämään vastustajan kenttäpuoliskolle, torjunnat menivät Viestille, ja pienten lipsahdusten seurauksena vieraat napsivat myös muutaman ässäpisteen. Neljäs erä oli huikeaa ja yleisöön menevää lentopalloa. Kun vieraat naputtivat peräti yhdeksän syöttövirhettä, oli kotijoukkueella mahdollisuutensa, mutta se ei pystynyt tarttumaan niihin. Lopulta erä ja ottelu ratkesi vasta seitsemännellä eräpallolla.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Vaikka pelaajat eivät osaa sitä ehkä myöntää, toki ensimmäisen ottelun jännitys näkyy pisteissä. Vastustaja oli tänään kovempi hyökkäystehoissa, mutta viimeinen erä oli sellaista pomputtelua ja hyvää peliä molemmilta, että siinä vain odotettiin, kumpi sen ratkaisee. Harmittaa, etten pystynyt itse olemaan kovempi viimeisissä hetkissä. Parannettavaa jäi.
Harjoitukset ovat jatkuneet ihan normaalisti, ja iso kiitos remmiin hypänneelle Aleksille siitä, että hän on ottanut vastuuta ja selvinnyt siitä hienosti. Koko joukkue on kiitollinen siitä, että meidän arki ei ole muuttunut.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

- Peli oli ailahtelevaa, mutta siinä oli paljon hyviä juttuja. Viikko ei ole missään nimessä ollut helppo etenkään pelaajille, eikä se ole ainakaan vähentänyt ensimmäisen ottelun jännitystä. Tilastoja jos katsoo, niin vastustaja oli lähes joka osa-alueella meitä parempi. Meillä oli tietty taktiikka ajateltuna ja luotuna, se toimi jollain tasolla, mutta ei niin hyvin, että olisi saatu vastustajan hyökkäystehoja alas. Petrattavaa jäi paljon, mutta se näkyi, että pelaajat uskalsivat tehdä ratkaisuja. Meillä oli oikeasti paikka ottaa neljäs erä vastustajan usealla syöttövirheellä, se olisi kuitenkin vaatinut niin kovaa ratkaisua, ettei niitä tähän kohtaan löytynyt.
Tällä kokemuksella voin sanoa, että minkäänlaisia rutiineja ei itsellä ole. Nekin pitää rakentaa ihan alusta alkaen. Viikko on menty niillä pohjilla, jotka JymyVolley on Karin (Raatikainen) rakentanut, ja on hyödynnetty niitä asioita, jotka hän on tänne rakentanut. Muutamassa päivässä ei valmentajana voi tuoda mitään uutta.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Oli aika mielenkiintoinen peli. Ensimmäinen erä vietiin täysin, kotijoukkueella oli nyt se ekan pelin jännitys, joka meillä oli perjantaina. Toinen erä kääntyi, kolmas meni meille ja neljäs oli kovaa vääntöä. Siinä sai taistella oikeasti, että saadaan kolme pistettä. Oma peli sekä meni että ei mennyt suunnitelmien mukaan. Syöttöruudussa jäi petrattavaa, ja oli siellä pieniä taktiikasta lipsumisia, huonoja hakuja. On vaikea sanoa, mihin ottelu ratkesi. Nurmo puolusti paremmin kuin me, ja aika tasaisia ovat muutkin osa-alueet. Ehkä fiilikseen. Me väänsimme ihan väkisten ottelun alussa, että nyt huudetaan ja tuuletetaan, ja kyllä se lähti tulemaan. Ehkä jopa siihen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Meille toinen erä oli surkea, mutta muuten peli oli aika hyvä. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä jopa erinomainen. Viimeisessä erässä emme päässeet samalle tasolle, mutta siinä vastustajakin pelasi hyvin. Se oli tiukkaa vääntöä, ja sillä saatiin kotiyleisökin hereille. Perjantaina hävittiin jatkopalloilla viides erä, tänään voitettiin neljäs erä jatkopalloilla. Siihen voi olla tyytyväinen, saatiin tärkeät kolme pistettä.

- Surkean toisen erän jälkeen puhuttiin aika suoraan siitä, mitä mieltä me erästä oltiin. Sanoin ihan nimeltä, että nyt pitää Netan (Laaksonen), Saanan (Lindgren) ja Boomin ruveta ottamaan vastuuta ja osoittamaan johtajuutta. Ja hyvin he siihen vastasivat. Hyökkäyspelissä me oltiin aika selkeästi edellä, hyökkäysprosentti oli kaikilla yli 40, ja myös virheitä tehtiin vähemmän. Torjunta- ja syöttöpeli vähän hävittiin, mutta lukuun ottamatta neljättä erää, olen syöttöpeliin tyytyväinen. Eihän noin voi syöttää, että kolme ottelupalloa syötetään verkkoon.

Ruudun tallenne ottelusta

JymyVolley - LP Viesti 1-3
14–25, 25–14, 12–25, 30–32
Koti:Valkonen 15/+2, Salminen 12/+8, Peura 9/+2
Vieras:Lindgren 21/+12, Ternava 15/+5, Boom 12/+6

Ässät: 3-8
Syöttövirheet: 10-17
Torjunnat: 8-8
Hyökkäys%: 37-46

Joukkueiden MVP:t
JymyVolley Ada Peura
LP Viesti Arita Ternava

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Yleisöä: 364

Ottelutilasto

Kuvat: Jani Kantokoski

OrPo haki täyden pistepotin Huittisista

LP-Vampula Huittisen liigakauden avaus kotitantereella Oriveden Ponnistusta vastaan oli tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta, mutta pistepotti matkasi Orivedelle erin 1–3 (26–28, 24–26, 25–23, 19–25).

LP-Vampulan alku näytti lupaavalta, sillä se vei ensimmäistä erää jo 11–5, kunnes OrPo kiristi otettaan ja kuroi eroa umpeen. Kotijoukkue johti aina erän loppupisteille saakka ja Orivesi tuli rinnalle tilanteessa 22–22. Vampula sai jo kolme eräpalloa, mutta se ei riittänyt. OrPo sai ensimmäisensä tilanteessa 26–27 ja käytti sen hyväkseen.

Toinen erä alkoi OrPon hienoisessa johdossa, mutta Vampulan viiden pisteen putki käänsi erän Vampulan johdoksi 9–6. Joukkueet kulkivat käsi kädessä taas tilanteeseen 22–22 ja OrPo sai ensimmäisen eräpallon, mutta ei onnistunut katkaisemaan erää, vaan tarvittiin yksi jatkopallo ja erä lopulta OrPolle 24–26.

Pitkän erätauon jälkeen Vampula nappasi kuskin paikan erän alussa ja johti jo 8–4, mutta OrPo ei hellittänyt otettaan. Oltiin taas pian tilanteessa 10–10. OrPo siirtyi hienoiseen johtoon Vampulan virheiden saattelemana. Tehokkaasti laiturin tonttia hoitanut Kristiana Petrova sortui virheisiin, joiden jälkeen päävalmentaja Ziga Kos marssitti kentälle Teija Vuorenmaan. OrPon kolmen pisteen johto suli tilanteessa 18–18 ja taas erää edettiin tasatahtia. Nyt tilanteessa 22–22 verkolla hyvin pelannut Ada Vikstedt löi vastapallon OrPon kenttäpuoliskolle ja se tarjosi Vampulalle mahdollisuudet ottaa erä nimiinsä. Niin lopulta kävikin, kun hakkuriksi tullut Selma Räsänen tykitti erän päätöspallon OrPon kenttään ja Vampula nappasi erän itselleen pistein 25–23.

Neljäs erä alkoi Vampulalta lupaavasti ja kotijoukkue johti jo 5–1, mutta vierasjoukkue kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja meni ohi. OrPo ei hellittänyt otettaan ja vei lopulta erän nimiinsä pistein 19–25.Vampulan nuori joukkue osoitti hyviä merkkejä siitä, mitä tuleman pitää, mutta harmillisesti hyvä ote päättyi erien lopulla. Passari Lotta Kukkosen ja keskipelaaja Vanessa Jarmanin yhteispeli toimi hyvin, mikä näkyi Jarmanin pisteissä. Hänet palkittiinkin Vampulan parhaana pelaajana. Laituri Iveta Stanchulova oli myös mainiolla pelipäällä.

–Oli tosi tasokas peli ensimmäiseksi peliksi. Lähdimme ennakkoluulottomasti pelaamaan, kun on niin uusi joukkue, kun pelikokemusta ei vielä paljoa ole. Paransimme joka erän jälkeen, paitsi pitkän erätauon jälkeen. Kolmaskin erä oli tasainen, mutta siinä teimme enemmän virheitä, sanoi OrPon parhaana palkittu Ada Aronen.

Aronen kritisoi omaa vastaanottoaan, joka takkusi jokaisessa erässä. –Täytyy jatkossa pelata vähän älykkäämmin eikä paukuttaa suoraan torjuntaan, totesi Aronen.

Ensimmäistä otteluaan Suomen mestaruusliigassa pelannut Vanessa Jarman piti ottelua tasaisena, mutta toivoi, että oman joukkueen pelaajien välinen kommunikointi toimisi paremmin. Huittisiin hän on kotiutunut hyvin, vaikka kokoeroa hänen kotikaupunkiinsa Edmontoniin verrattuna on melkoisesti. Huittisissa ei tarvitse jumittaa liikenneruuhkissa.

–LP-Vampula on hyvä seura ja tässä joukkueessa on paljon potentiaalia, sanoi Jarman.

OrPon päävalmentaja Andrea Carasi totesi, että ottelu oli kovaa taistoa.

–Erät olivat tasaisia aina loppupisteille asti. Teimme paljon virheitä, mutta kausi on pitkä ja olen onnellinen tästä voitosta. Olisimme voittaneet myös kolmannen erän, mutta kotijoukkue oli keskittyneempi erän lopussa, sanoi Carasi.

–Se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä. OrPo oli keskittyneempi ratkaisuhetkillä. OrPo aloitti ottelun hitaammin ja olimme lähellä sen voittoa, mutta teimme virheitä ja päästimme heidät mukaan, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulalla on tiukka lokakuu, sillä edessä on vielä viisi ottelua, joista kolme on vierasottelut Pölkky Kuusamoa, Arctic Volley Rovaniemeä ja Puijo Wolleyta vastaan. Kotikentällä joukkue nähdään seuraavan kerran 19. lokakuuta, jolloin verkon toisella puolella on JymyVolley. Samalla viikolla on toinen kotiottelu Arctic Volleyta vastaan. Se pelataan 22. lokakuuta.

LP-Vampula - OrPo 1-3
26–28, 24–26, 25–23, 19–25
Koti:Stanchulova 19/+10, Petrova 14/+2, Vuorenmaa 13/+9
Vieras:Aronen 20/+13, Butkevych 17/+8, Kuusela 15/+11

Ässät: 5-4
Syöttövirheet: 11-11
Torjunnat: 9-15
Hyökkäys%: 34-36

Joukkueiden MVP:t
LP-Vampula Huittinen Vanessa Jarman
Oriveden Ponnistus Ada Aronen

PROlibero
Emilia Putkisaari OrPo

Yleisöä: 312

Ottelutilasto

Kuvat: Antti Kaskinen

  Takaisin