Viides peli ratkaisee miesten liigakarsijan

22.03.2023

Täydet viisi peliä tarvitaan miesten liigakarsijan selvittämiseksi. Perjantaina Vantaalla Ducks ja KyKy-Betset pelaavat siitä, kumman kausi päättyy liigasopimuksen uusimiseen ja kumpi jatkaa liigakarsintoja 1-sarjan tulevan mestarin kanssa.

Ensimmäinen erä lähtee Ducksin komennuksella ja Kyky-Betsetin valmentaja Eduard Venski on pakotettu ottamaan aikalisän 5-9 tilanteessa. Aikalisän jälkeen Ducks kasvattaa johtoaan vielä 5- 10:een, minkä jälkeen kotijoukkue alkaa pikkuhiljaa ottamaan eroa kiinni. Vierasjoukkue etenee muutaman pisteen johdossa aina tilanteeseen 13-13 asti, minkä jälkeen erää edetään tasatahtia. Tilanteessa 17-19 kotijoukkue ottaa toisen aikalisänsä. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue venyttää johtoaan vielä 18-22, minkä jälkeen he sortuvat virheisiin ja kotijoukkue Kyky-Betset saa kavennettua tilanteeksi 21-22 ja Ducks ottaa aikalisän. Aikalisän jälkeen taistelu erän voitosta käy tiukkana. Hakkuri Keskinen torjuu tilanteeksi 22-22 ja vie hyökkäyksellään kotijoukkueen johtoon 23-22. Siirilä syöttää kotijoukkueelle eräpallo tilanteen 24-23 ja Ducks käyttää toisen aikalisänsä. Erän lopussa Drobnic tuo vierasjoukkueen tasoihin. Erän lopussa Ducksin torjunta on paikalla ja erä päättyy 27-25.

Toinen erä alkaa ensimmäisen toisinnolla. Ducks menee nopeasti johtoon 9-12 eikä luovu johtoasemastaan koko erän aikana. Kotijoukkue ottaa ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 12-17. Hyökkäykset eivät jää kenttään. Ducksin puolustus toimii sekä torjunta ottaa tärkeitä vaimennuksia. Aikalisä ei pure ja kotijoukkueen toinen aikalisä käytetään tilanteessa 13-21. 12-18 Venski vaihtaa Mauri Kurpan pois ja Tatu Venetjoen kentälle. Vaihto ei tuota tuloksia ja Ducks rallattelee erävoittoon 16-25.
Kolmanteen erään Kyky-Betset tulee uudella ilmeellä peliin ja ottaa parin pisteen johdon. Ducksin Juho Rajala käyttää ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-14. Tämän jälkeen kotijoukkue onnistuu kasvattamaan johtoaan. Ducks vaihtaa Ville Katteluksen pois ja Kalle Katteluksen tilalle. Tilanteessa 17-21 Ducks ottaa toisen aikalisänsä. Kotijoukkue vie erän lopulta 25-20.

Kolmannessa erässä Ducksilta jatkaa Kalle Kattelus. Kyky-Betset sortuu virheisiin ja Ducks johtaa ensimmäiselle aikalisälle mentäessä 6-9. Hakkuri Rastamo syöttää Kykyn läpi pelin hyvin kestänyttä vastaanottoa nurin. Ducks johtaa aikalisälle mentäessä 9-14, minkä jälkeen tekee muutaman virheen ja kotijoukkue saa kavennettua tilanteeksi 13-14. Ducksin aikalisän jälkeen vierasjoukkue vie lopulta erää selvästi ja päättää ottelun sekä erän tilanteeseen 18-25 sekä koko ottelun 1-3.

Louis Pineau:

- Oli vaikea peli. Kykyä vastaan on aina vaikea pelata. Muutimme peliämme verrattuna aikaisempiin. vaikea peli, peli muuttui aikaisemmista. Kyky pelasi hyvin kaksi ensimmäistä peliä. Tärkein peli on perjantaina. Toivon, että kaikki on valmiina.

Juho Rajala:

- Molemmat ties miten vastustaja pelaa. Erot tulee, miten pystyy noudattamaan taktiikkaa. Kyky teki pieniä muutoksia kolmanteen erään ja sai meidän peliä sekaisin. Neljännessä erässä saatiin juonesta kiinni. Tärkeä voitto. Kalle Katteluksen tulo käänteentekevä. Hieman enemmän vaihtoehtoja pelaamiseen saatiin.

Illia Liunenko:

- Ei onnistuttu. Mietittiin liikaa sarjan katkaisemista. Pitää perjantaiksi valmistautua hyvin peliin eikä miettiä liikaa.

Eduard Venski:

- Kaksi mahdollisuutta missattu. Katsotaan mitä Vantaalle keksitään. Tärkeintä kuka haluaa eniten voittaa. Molemmat joukkueet ovat väsyneitä. Katsotaan kentällä kumpi on paras.

Kyky-Betset - Vantaa Ducks 1-3
25–27, 16–25, 25–20, 18–25
Koti:Keskinen 22/+14, Petrusevic 17/+4, Siirilä 14/+11
Vieras:Rastamo 23/+12, Drobnic 16/+7, Lehtonen 14/+10