Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Kumpi LP pyörii voitokkaasti?

14.01.2020

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon otteluna nähdään keskiviikkona naisten liigan kärkikvartettiin kuuluvien LP Kangasalan ja LP Viestin kauden kolmas kohtaaminen. Aiemmat pelit on merkitty kotijoukkueille selvästi syyskuussa Salossa ja joulukuussa Kangasalla.

LP Kangasalan upea kymmenen voiton mittaiseksi venynyt voittoputki napsahti poikki lauantaina Huittisissa LP-Vampulan toimesta, mutta nyt joukkueella on heti mahdollisuus palata voittojen tielle kotiyleisönsä edessä lähes maukkaimmalla mahdollisella tavalla. Samalla LP Kangasala palaisi liigakärkeen.

Peliin lähdettäessä LP Kangasala on LiigaPlokin ja Pölkky Kuusamon kanssa tasapisteissä liigan kärkikolmikossa. Kangasala on porukasta vahvimmilla pelattuaan kaksi peliä LiigaPlokia ja yhden Pölkkyä vähemmän.

LP Kangasala on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain kerran (LiigaPlokille 5.10) ja voittoja on kertynyt ilman ainuttakaan pistemenetystä kahdeksan. Erätappioitakaan ei ole tullut noihin voittopeleihin kuin kolme.

Jos on pisteet maistuvia LP Kangasalle, niin LP Viesti niitä tarvitsisi vieläkin kuumeisemmin. Hallitseva mestari ja lauantaina Suomen Cupin finaalissa jo pelaava salolaisjoukkue on nyt yhdeksän pisteen päässä kärkikolmikosta kaksi peliä illan kotijoukkuetta vähemmän pelanneena. Voitto pitäisi LP Viestin mukana Kangasalan jahdissa, kun taas kolme pinnaa kotijoukkueelle venyttäisi eron jo aika suureksi.

Salolaiset lähtivät joululomalle 21.12. ja palaavat siis vasta nyt kentille. Tauon jälkeen nähdään palaavatko jo tovin poissa olleet Kayla Haneline ja Eveliina Rautiainen nyt kokoonpanoon.

LP Kangasalan pelaajista löytyy kahden viime kuukauden kuukauden pelaajat: Mary-Kate Marshall (marraskuu) ja Roosa Laakkonen (joulukuu). Joulukuussa liigatähdistöön valittiin heidän lisäkseen myös libero Tiiamari Sievänen sekä passari Caila Stapleton. Marshall johtaa liigan pistetilastoa, Laakkonen on ottanut selkeästi torjuntoja eniten per pelattu ottelu ja Marshall sekä Jutta Riikonen mahtuvat ässätilaston kärkikolmikkoon.

LP Viestistä hakkuri Katarina Pilepic valittiin joulukuun tähdistöön. Kroatilainen on selkeästi joukkueensa paras pistenainen (11. liigassa), torjuntatilaston paras salolainen on Anna Czakan ja ässätilaston ykkönen Pilepic, jolla on ottelua kohden neljänneksi eniten ässiä liigassa. Hyökkäystehoissa Viestin keskipelaajakaksikko Czakan.Haneline pitää ylivoimaista kärkeä, kun molempien tappoprosentti on ollut 56.

Joukueiden edellisessä kohtaamisessa Kangasalla kotijoukkue vei torjunnat 12-1 ja ässät 7-3. Avauskohtaamisessa Salossa vastaavat lukemat olivat tuolloinkin Kangasalle tappiosta lukematta 11-6 ja 11-5. Mielenkiintoista nähdä, mitä noilla rintamilla tapahtuu tällä kertaa.

Ruudun taukovieraina nähdään ja kuullaan kahta Juhaa: urheilujohtajana melkoiset meriitit kerännyt Juha Junnoa ja olympia- sekä MM-mitalin ampunutta Juha Hirveä. Millä tavoin kysieseti herrat seuraavat lentopalloa ja mitä ajatuksia laji heissä herättää, mm. siitä luvassa juttua.

Pelin ennakkostudiossa luvassa molempien joukkueiden päävalmentajien Arttu Keräsen ja Tomi Lemminkäisen sekä pelaajista Roosa Laakkosen ja Kayla Hanelinen mietteitä.

Ottelulähetys käynnistyy 18.15 ja selostajana/toimittajana on Toni Flink.

  Takaisin