Seuraa meitä somessa:

Viikon ottelu: OrPo haastamaan LP Viestiä keskiviikkona

03.12.2019

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon otteluna nähdään keskiviikkona neljäntenä olevan LP Viestin (8-4) ja kahdeksantena olevan Oriveden Ponnistuksen (3-9) kohtaaminen. Molemmilla joukkueilla on loukkaantumishuolia alla ja kysymysmerkkejä leijuu myös keskiviikon ottelun yllä.

LP Viesti on tällä kaudella joutunut myöntämään vierasjoukkueen paremmaksi Salohallissa jo kahdesti: LP-Vampula ja LiigaPlokin ovat pystyneet valoittamaan viimeisen vuosikymmenen ajan lähes mahdottoman ”linnakkeen”.

LP Viesti pelaa nyt Mestarien liigan otteluiden välillä kotoista liigaa ja hakee takuulla täyttä pistesaalista, jotta liigakärki ei pääse karkaamaan. Tällä hetkellä LiigaPloki on kerännyt ottelua kohden 2,54 pinnaa, Pölkky Kuusamo 2,50, LP Kangasala 2,42 ja LP Viesti 2,08 pistettä.

– Tavoitteena on ehdottomasti ottaa kolme pistettä ja pienentää ero sarjan kärkeen viiteen pisteeseen. Kärkiviisikko on todella tasainen ja jokainen piste on tärkeä, kun taistellaan runkosarjan sijoituksista. OrPo on parantanut koko ajan peliään ja saanut sairastuvalta pelaajia takaisin. Viikonloppuna se piti Kangasalaa erittäin tiukoilla vaikka hävisikin, miettii LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

OrPo on saanut tililleen kolme voittoa ja yhdeksän tappiota. Vieraissa voittotili on vielä avaamatta ja pisteitäkin on reissupeleistä tullut Sotiris Gkotsisin joukolle vain yksi.

Kauden avauskohtaamisen LP Viesti vei Orivedellä syyskuun lopussa nimiinsä 3-0 (25-12, 25-14, 25-21). Tuolloin salolaiset dominoivat kaikilla rintamilla mm. hyökäten 51% tehoilla ja vieden torjunnat 11-2.

OrPon keskipelaajaosaston kaventunut minimiin, tai sitäkin pienemmäksi, ja Carly Beddingfield on siiretty onnistuneen oloisesti siihen toiseksi palaseksi Netta Rekolan oheen. Nea Luntamo on ottanut pelintekijän paikan ja hakkurina nähdään puertoricolainen Julymar Otero (12,8 p/o). Saara Holm on ollut joukkueen positiivisin esiintyjä alkukaudesta ollen myös joukkueen paras pistenainen 13,9 pinnan keskiarvolla. Holmin kanssa yleispelaajan nähdään Emilia Kääntä. Liberon paikalle on loukkaantumisen jälkeen palannut viime peleissä Sanna Häkkinen, todella tärkeä pala joukkueen takakenttää.

LP Viestin laitapelaajina on nähty pääosin kolmikko Katarina Pilepic - Anu Ennok - Nette Peit. Kolmikko on tehnyt keskimäärin 36 pinnaa peliä kohden salolaisille. Anna Czakan on keski- ja torjuntapelin kulmakivi kaverinaan vatsalihasvaivasta viime aikoina kärsinyt Kayla Haneline. Hanelinea ovat tuuranneet vahvasti hyökkäävä Nea Haatainen ja nuori Inka Mehtola. Liberotilanne on ollut kovinkin kiharainen ja nyt poissa ovat niin Eveliina Rautiainen kuin edelleen Milja Piesanenkin. Näin Netta Laaksonen jää tontin vartijaksi yksin. Passarina salolaisilla ahertaa Viktoriia Tuchashvili, jonka harjoittelu on myös ollut rikkinäistä. Penkilltä mahdollisesti vaivojen takia poissaolleita ovat paikkaamassa mm. Veda Mansikkaviita, Lotta Piesanen, Arita Ternava ja edellä mainitut keskipelaajat.

Ruudun Pregamessa kuullaan päävalmentajien haastattelut sekä pelaajista Carly Bediingfieldin sekä Nea Haataisen mietteitä. Pitkällä tauolla puhutaan ensi kesän Salon Power Cupista tapahtumajohtaja Riia Martinojan ja paikallispäällikkö Johanna Anttosen kanssa.

Selostajana ja toimittajana on Toni Flink ja lähetys käynnistyy kello 18.15.

  Takaisin