VIIKON OTTELU: Pitääkö sarjakärki Akaa-Volleyn edelleen voitoitta?

18.02.2020

Ruudun Viikon ottelussa Akaa-Volley pyrkii tekemään nyt kotikentällään historiaa vierailevan Hurrikaani-Loimaan voittamalla. Sarjakärki Hurrikaani on nimittäin voittanut kaikki joukkueiden kymmenen kohtaamista liigassa, joista kolme tällä kaudella. Erälukematkin ovat loimaalalisille tylysti 30-5.

Tämän kauden kolmesta edellisestä pelistä Akaa sai erän kotonaan 23.10., erän Loimaalla 15.1., mutta jäi erävoitoitta edellisessä kohtaamisessa 5.2. Loimaalla.

Akaa-Volley lähtee keskiviikkona kello 18.30 alkavaan otteluun kahden voiton ”putkessa” ja Hurrikaani neljän.

Akaa-Volley on tiukasti kiinni kotiedussa pudotuspelien avauskierrokselle neljännellä tilallaan voitettuaan 20 kauden 28:sta ottelusta. Kotonaan Akaa-Volleyn saldo on 8-5.

Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa jo 12 pisteen etumatkalla yhden pelin vähemmän pelanneeseen Savo Volleyhin. Kokonaissaldo on loimaalaisilla 27-3 ja vieraissa todella komea 12-2, kun vain Savo Volley (kahdesti) on sen vierasmatkan voittojahdin pilannut.

Joukkueiden odotetut aloitusseitsikot
Lankinen - Sivula - Mikkonen - Pennanen - Pitkänen - Naaber - Köykkä (L)
Krnic - Ropponen - Mäkinen - Kouki- Porkka - Kutinlahti - Vuorinen (L)

Joukkueiden tilastokärjet
Pisteet: Urpo sivula 424 - Antti Ropponen 543
Torjunnat: Panu Pitkänen 62 - Sakari Mäkinen 67
Ässät: Akseli Lankinen 45 - Antti Ropponen 49
Hyökkäys%: Mart Naaber 60% - Karri Kutianlahti 60%
Vastaanotto%: Voitto Köykkä 58% - Jesse Mäntylä 53%

Ruudun lähetys käynnistyy kello 18.15 pregamella, jossa kuullaan päävalmentaja + pelaajahaastattelut. Tauon henkilökuvassa on Akaa-Volleyn päävalmentajaa Oliver Lüütsepp, jonka kanssa puhutaan Mestaruusliigan lisäksi myös virolaisesta lentopallosta-

Lähetyksen selostajana ja toimittajana on Toni Flink.