Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: Pohjoisen valtias hakusessa

25.11.2019

Mestaruusliigan ja Ruudun Viikon ottelussa kohtaavat maanantaina kello 18 WoVo Rovaniemi ja Pölkky Kuusamo eli kyseessä on mitatus pohjoisesta naisten ”lentopallovaltikasta”. Sarjataulukon mukaanhan se on vahvasti kuusamolaisten hallussa, mutta näissä derbyissä on silti aina oma panoksensa. Voittaja saa pitää ”valtikkaa” aina 26. helmikuuta asti, jolloin joukkueet kohtaavat vielä kerran tämän kauden runkosarjassa.

Liigan avauksessa 25.9. Pölkky oli kotikentällään parempi, mutta 3-1 erälukemat antoivat heti merkkiä WoVon olevan eri joukkue kuin viime kaudella.

Pölkky on sarjataulukossa viikon käynnistyessä neljäntenä voitettuaan kahdeksan peliä kymmenestä. Jos katsotaan erilaisten pelimäärien takia sarjakärkeä ansaituilla pisteillä per ottelu, nousee Pölkky koko liigan toiseksi parhaaksi joukkueeksi:

LiigaPloki 2,50
Pölkky 2,40
LP Kangasala 2,36
LP Viesti 2,27
LP-Vampula 1,83

WoVo Rovaniemei on voitottomasta viime kauden runkosarjasta petrannut selvästi ja Tuomas Alatalon johdolla tilille on tullut kuusi pistettä kahden voiton myötä. Sijoitus on yhdeksäs kolme pistettä OrPon perässä ja viisi Puijo Wolleyn edellä. WoVo on ottanut voittonsa juurikin näistä joukkueista.

Edellisessä liigapelissään 2,5 viikkoa sitten WoVo laittoi LP Viestin todella tiukoille Salossa häviten vain 2-3

Pölkynkin edellisestä ottelusta on aikaa jo kaksi viikkoa. Tuolloin se voitti Hämeenlinnan vieraissa 0-3, mutta hävisi päivää aiemmin LP Kangasalle 0-3.

Edellisten otteluiden avausseitsikot
WoVo: Linde, Lindgren, Pyhäjärvi, Slover, Kähkölä, Jordan, Polso (L)
Pölkky: Trotter, Babic, Lambert, Kosonen, Wasserfaller, Wruck, Bozizevic (L)

Tilastojen kärkinaiset
Pisteet Jessica Kosonen 157 - Taylor Slover 190
Torjunnat Jonna Wasserfaller 23 - Aliisa Kähkölä 25
Ässät Jonna Wasserfaller 20 -Taylor Slover 14
Hyökkäys% Anna Wruck 46% - Janelle Jordan 39%
Vastaanotto% Jessica Kosonen 50% - Outi Polso 58%

Ruudun lähetys Viikon ottelusta WoVo Rovaniemi - Pölkky Kuusamo käynnistyy kello 17.45 preagamella, jossa Harri Nykänen alustaa ottelua molempien joukkueiden valmentajien Tuomas Alatalon ja Timo Tolvasen sekä Viivi Pyhäjärven ja Jessica Kososen kanssa. Pitkän tauon henkilökuvassa WoVon valmennuspäällikkö ja monessa muussakin mukana oleva Teemu Mäkikyrö.

Tästä Ruudun ottelusivulle

  Takaisin