Seuraa meitä somessa:

VIIKON OTTELU: TUTO Volley yrittää laittaa kapuloita Akaa-Volleyn rattaisiin JIM:n TV-pelissä

03.12.2023

Maanantai tarjoilee lentopalloherkkua Kupittaan urheiluhallin lisäksi myös tutusti Ruudun kautta, mutta tällä kertaa myös TV:ssä vapaasti kaikille näkyvällä JIM:n kanavalla. Viikon otteluna nähdään liigakasin TUTO Volleyn ja sarjakärki Akaa-Volleyn välinen kauden toinen kohtaaminen.

Akaa-Volley on liigan kärjessä voitettuaan yhdeksän peliä kahdestatoista. Kotonaan Akaa on ollut yllättämätön, mutta ieraskentällä sen tili on jopa tappiollinen: kaksi voittoa viidestä ottelusta.

TUTO Volleylla taas Kupittaalla pelaaminen on ollut tuskaista: se on hävinnyt siellä kaikki kuusi otteluaan keräten niistä yhden sarjapisteen. Ainoa kotivoittohan TUTO Volleylle tuliSalossa pelatusta Ducks-ottelusta. Kaikkiaan TUTO Volley on voittanut kolme peli kahdestatoista pelaamastaan.

Joukkueet kohtaavat nyt toisen kerran tällä kaudella. Kolmisen viikkoa sitten Akaassa kotijoukkue otti selkeän voiton 3-0 (25-18, 25-23, 25-11). Akaan hyökkäysprosentti oli tuolloin 52 ja TUTO Volleyn 39. Myös ässäsyötöissä nähtiin iso ero, ne menivät 11-2 Akaalle. Mikko Räsänen oli kentän ehdoton hahmo tehtyään kolmeen erään todella komeat 24/+19 peräti kahdeksan ässän myötä.

Aloitsussyöttö näyttäisi olevan kauden aiempien otteluiden perusteella tässä otteluparissa entistä suuremmassa roolissa. Akaa-Volley on ollut sarja ehdottomasti vahvin syöttöjoukkue ja se liekki pitää saada TUTO Volleyn sammutettua. Mikko Räsänen (25) ja Mateh Smidl (17) löytyvät ässästilaston kolmen kärjestä molemmat ja myös Sebastian Pozo Hernandez vahvistaa entisestään akaalaisten syöttötykistöä.

Passaritilanne on molempien osalta mitä mielenkiintoisin. Lasse Jäntti on pyörittänyt viime peleissä Ilja Ivanovia enemmän akaalaisten peliä, kun taas TUTO Volley pelasi lauantain Savo Volley -pelissä kaksi viimeistä erää Oleksii Bulgynin passatessa Joska Förstin pelattua toki muuten koko kauden ajan.

Kautta aikain joukkueet ovat kohdanneet Mestaruusliigassa seitsemän kertaa ja TUTO Volley on voittanut peleistä yhden, 19.11.2022 kotonaan. Muissa peleissä TUTO Volley on saanut yhteensä vain kaksi erävoittoa.

JIM:n ja Ruudun studiolähetyksessä ruoditaan erityisen tarkasti tällä kertaa syöttöpelaamista kaiken muun ohessa kello 18.00 alkaen. Studiossa paljastetaan myös totuus siitä, tapahtuuko aikalisien jälkeen aloitussyötöissä ”lähes aina virhe”. Asiantuntijoina kuullaan ja nähdään Riikka Lehtosta sekä Ville Kakkoa Toni Flinkin isännöidessä. Ottelun selostaa Panu Markkanen.

TUTO Volleyn kokoonpano

Akaa-Volleyn kokoonpano

  Takaisin