Seuraa meitä somessa:

Viikon TV-ottelut Tampereen palloilun superviikonlopusta

16.10.2014

YLE tarjoaa lauantaina komeasti kaksi Mestaruusliigan ottelua palloilun superviikonlopusta Tampera Areenalta. Naisten otteluna nähdään LP Kangasala - Pölkky Kuusamo ja miesten otteluna perään Rantaperkiön Isku - Korson Veto.

Luvassa on lentopallon lisäksi, koripalloa, käsipalloa, futsalia ja salibandya. Tapahtuman järjestävät yhdessä lajiliitot, Tampereen kaupunki ja Yle. Yle televisio kaikki urheiluviikonlopun ottelut.

Avausvoiton metsästys naisissa

Naisten TV-ottelussa haetaan kauden ensimmäistä liigavoittoa Tuomas Alatalon valmentaman LP Kangasala ja Marko Kaakisen valmentaman Pölkky Kuusamon välillä jo varhain kello 10.45 alkaen.

Viime kauden nelonen LP Kangasala aloitti kautensa tuplapeleillä HPK:ta vastaan häviten ne 2-3 (kotona) ja 0-3 (vieraissa).

Kangasala uusi ulkolaispelaajistonsa viime kaudesta ja nyt mennää kaksikolla Alison Landwehr (USA, passari) ja Marina Deinega (Ukraina, hakkuri). Muita avainpelaajia ovat laiturit Salla Karhu ja Liisa Hurskainen, libero Tiiamari Sievänen, keskipelaajat Eveliina Vilponen ja Roosa Laakkonen. Penkin vahvin nimi on kokenut Nette Tuominen.

Liiganousija Pölkky Kuusamo (Kuusamon Pallokarhut) aloitti liigataipaleen pohjoisen tupladerbyllä Woman Volleyn kanssa häviten ottelut 2-3 (kotona) ja 1-3 (vieraissa). Kolmannen liigapelin Pölkky hävisi kotonaan HPK:lle 0-3.

Pölkyn alkukauden tehopelaaja on ollut 19,5 pisteen keskiarvolla pelannut yleispelaaja Olena Prokopenko. Myös kaksi muuta ulkolaisvahvistusta Julia Vorona (yp) ja Mariia Russman (kt) ovat isossa roolissa.

Passivastuussa ovat olleet aika tasapuolisesti mestarijoukkueesta LP Viestistä siirtynyt Iida Paananen ja Henna Hämäläinen. Sanna Kaakinen ja Annukka Paloniemi ovat jakaneet hakkurin paikan, Iida-Emilia Kivimurto on toinen keskipelaaja Emmi Huovisen pelatessa liberona.

Miehissä herkkupala Tampere-Vantaa

Miesten ottelussa kello 13.30 alkaen nähdään herkullinen kohtaaminen hyvin voitottomasta tilistään huolimatta esiintyneen Rantaperkiön Iskun ja koko liigaa johtavan Korson Vedon välillä.

Jussi Heinon valmentama Isku hävisi avaustuplassa Raisiossa Loimulle 0-3 ja kotonaan samalle joukkueelle 2-3. Sunnuntaina se laittoi LEKA Volleyn koville häviten jopa ansaitsemattomasti 1-3.

Sauli Sinkkonen on ollut Iskusta hurjassa vedossa alkukauden tehden jo 19 ja 23 pistettä kahteen otteluun keskeltä. Jenkkipassari Conor Eatonilla on lisäksi käytössä hyökkäyskalustaossa mm. mielenkiintoisesti kokenut Tuomas Tihinen ja maajoukkueryhmässäkin jo ollut nuori hakkuri Samuli Kaislasalo. Myös nuoret miehet kuten Jan Helenius, Ossi Mäkinen, Aleksi Mutka ja Teemu Koivunen ovat isoissa rooleissa ainakin ajoittain.

Petri Sainion peräsimeensä saanut Korson Veto on napsinut jo kolme voittoa neljästä pelaamastaan liigapelistä. Riento kaatui kahdesti ja Etta kertaalleen Sammon oltua Vantaalla niukasti parempi erin 2-3.

Korsolaisten pelin sieluksi tuli kokenut Arto Hanni, jolla on ympärillään nuoria lahjakkuuksia ja Toni Kankaanpään kaltainen liigakettu vastaanoton sekä hyökkäyksenkin kulmakivenä.

Nuoria tähtiä korsolaisten riveissä ovat mm yleispelaaja Miro Määttänen, hakkuri Karl Külaots ja keskitorjujat Antti Vallin sekä Lassi Nurminen plus libero Ville-Erik Tarkiainen.

Superviikonlopun ohjelma Tampere Areenalla

Lauantaina 18.10.
10.45 Lentopallo naiset: LP Kangasala - Pölkky Kuusamo
13.30 Lentopallo miehet: Rantaperkiön Isku - Korson Veto
17.00 Koripallo miehet: Tampereen Pyrintö - Bisons Loimaa

Sunnuntai 19.10.
11.00 Käsipallo miehet: Riihimäen Cocks - HC West
14.00 Futsal miehet: PP-70 - Ilves FS
16.45 Salibandy miehet: Classic - Tapanilan Erä

  Takaisin