Seuraa meitä somessa:

Viisieräisten sunnuntai naisten liigassa

25.10.2020

Naisten Mestaruusliigan molemmat sunnuntain kamppailut tarjosivat nähtävää täydet viisi erää. JymyVolley nousi kahden erän takaa voittoon Puijo Wolleyn emäntänä ja Pölkky Kuusamo kuittasi voiton Pihtiputaalla LiigaPlokista.

Vierasvoitto ei vieläkään napsahtanut Puijo Wolleyn tilille

Puijo Wolleyn vierasvoittotili naisten Mestaruusliigassa ei vieläkään avautunut, vaikka kävi jo todella lähellä. JymyVolley kuittasi lopulta 0-2 -eränumeroista tasoihin ja ohi vieden sunnuntain kamppailun Nurmossa nimiinsä 3-2 (22-25, 11-25, 25-21, 25-14, 15-13).

Kuopiolaisten vierassaldo on nyt kahden liigakauden ajalta 0-16 ja saaliina niistä kolme sarjapistettä sekä seitsemän erävoittoa. JymyVolleylle voitto oli tämän kauden kolmas ja sen pistesaldo näyttää kuuden pelin jälkeen seitsemää. Puijon saldo on kuuden pelin jälkeen viisi pistettä.

Vieraat lähtivät ensimmäiseen erään vauhdilla. PuijoWolleyn parhaana palkittu Hilkka Hujanen napsi heti erän alussa pisteitä, ja teki sen vaikeilla syötöillä. Emännät pääsivät peliin kiinni, seurasivat pisteen pari jäljessä koko erän, mutta sortuivat samalla virheisiin sekä syötöissä että hyökkäyksissä. Erän lopussa kotijoukkue kävi jo pisteen johdossa, mutta lopulliseen voittorutistukseen eivät eväät riittäneet.

Toinen erä oli kotijoukkueelle suorastaan surkea. Pitkällä tauolla joukkue kokosi rivinsä, karsi virheensä ja palasi 302 katsojan eteen uudella ilmeellä.

Kolmannen erän alun vieraat pysyivät vielä hyvin matkassa, mutta pikku hiljaa virheet alkoivat kostautua ja emännät veivät erän omiin nimiinsä. Neljännessä erässä JymyVolley oli -ilon, löytänyt peli-ilon ja kaivanut jostain pohjalaisen sisun. Erä kotijoukkueelle vieraiden sortuessa virheisiin.

Viides ja ratkaiseva erä eteni kotijoukkueen yhden, kahden pisteen johtoasemassa aina kymmeneen pisteeseen saakka. PuijoWolleyn aikalisä tilanteessa 11-8 katkaisi kotijoukkueen vireen, ja vieraat pääsivät jo tasatilanteeseen 13-13. Lopulta kotijoukkue oli vahvempi ja vei viihdyttävästä ottelusta kaksi pistettä.

Hilkka Hujanen:

- Kaksi ensimmäistä erää meni mainiosti, sitten kelkka kääntyi. Emme uskoneet omaan tekemiseemme, ja peli näyttikin siltä. JymyVolleyn syötöt alkoivat kulkea paremmin, ja me aloimme jännittää. Omaan peliini en osaa olla tyytyväinen. Me hävisimme tänään henkisellä puolella.

Jukka Lehtonen:

- Kaksi ensimmäistä erää oli ihan ok, toinen erä voitettiin ihan rallatellen. Kolmas erä lähti hyvin, mutta sitten tuli Venlan (Raitala) syöttöputki, joka käänsi suunnan. Oma peli alkoi puristamaan, eikä neljännessä erässä pallo kuollut enää millään. Viides erä oli hyvää peliä. Positiivista tässä on se, että huonon neljännen erän jälkeen pystyimme nousemaan hyvään taisteluun viidennessä erässä. Ottelu ratkesi virheisiin ja huonoon torjuntaan, edes helppoja palloja ei pystytty nostamaan. Kun joukkueesta joku palanen ei onnistu, pitää rinnalta löytyä henkisesti niin vahva pelaaja, että hän nostaa muut reppuselkään. Nyt sellaista ei löytynyt.

Sara Niemi:

- Pitkällä tauolla me päätimme, että nyt ruvetaan pelaamaan. Ajattelimme, että meiltä on kentällä yksi joukkue, ei kuutta yksittäistä pelaajaa. Pitkän tauon jälkeen ensimmäisissä erissä näkynyt jännittäminen helpotti, ja saimme itseämme hyvin niskasta kiinni. Oma peli oli ihan ok, tärkeintä oli, että tämä ottelu voitettiin eteläpohjalaisella itsepäisyydellä. Kolmannessa erässä saimme peliin lisää tehoa hyökkäyksiin, ja pallotkin nousivat paremmin. Sitä myötä pelaaminen rauhoittua ja kentälle tuli hyvä fiilis.

Kari Raatikainen:

- Kahden erän jälkeen tuli jo sellainen dejavu-fiilis, että näinköhän tässä käy. Vastustajan syöttö oli niin vaikea, että meillä oli hätä kädessä. Kolmannessa erässä oma peli alkoi toimia, se oli tahdosta kiinni, meidän oli vain pakko voittaa. Emme voineet antaa periksi. On pakko antaa tunnustusta PuijoWolleyn kenttäpelille, kahden ensimmäisen erän aikana he olivat täysin armottomia meitä kohtaan. Meidän oli vaikea päästä peliin mukaan. Meiltä löytyi nyt se joku, joka otti joukkueen reppuselkään. Viides erä oli meiltä hyvätasoista peliä. Kun torjuntoja on 17, on se hyvä lukema. Tänään pelattiin viihdyttävä peli, jossa oli hyvä draaman kaari. Nousimme suosta ja vielä voitimmekin pelin.

JymyVolley - Puijo-Wolley 3-2 (22-25, 11-25, 25-21, 25-14, 15-13)
Jymy: Niemi 15/+12, Valkonen 15/+6, Rasinperä 10/-3
Puijo: Hujanen 18/+12, Hänninen 11/0, Smolander 10/+6
Ässät 5-5, syöttövirheet 12-17, torjunnat 17-7, hyökkäys% 28-28, vastaanotto% 37-46

Pistekilpailu:
3 Niemi Jymy
2 Hujanen Puijo
1 Raitala Jymy

PROlibero
Laura Penttilä, Jymy

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuusamo vei tasaisen kamppailun Pihtiputaalla

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 2-3 (19-25, 25-22, 18-25,25-18,12-15)

Avauserän alku oli tasaisen ja joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. LiigaPloki teki erän loppupuolella jatkopalloissa muutamia virheitä enemmän kuin Kuusamo. Pölkyn pistepörssijohtaja Polina Malik oli tehokas verkkopelissä. Kotijoukkueen näkyvin keskipelaaja oli Jaelyn Keene.

Puolten vaihdon jälkeen pelin ote siirtyi Plokille. Passari Taija Kaukoranta hajotti hyvin Kuusamon torjunnan. Erän kohokohtia olivat Lauren Matiaksen kolme metrin hyökkäykset sekä Ingrid Kiiskin taitavat hyökkäykset. Pölkkyä pitivät pystyssä Malik ja Jessica Kosonen.

Kolmanteen erään lähdettiin 1-1 tasalukemista. Wasserfallerin kovat hyppysyötöt auttoivat Pölkyn karkumatkalle. Kotijoukkue sortui ensimmäisen erän tapaan jatkopallovirheisiin.

Neljäs erä tuli sisuuntuneelle LiigaPlokille. Kotijoukkueen johtaessa tilanteessa 11-8 Kuusamon Jonna Wasserfallerin nilkka muljahti verkkopelissä. Sen seurauksena hän joutui jättämään peliareenan loppupeliksi. LiigaPlokin onnistuja oli nuori keskipelaaja Sanni Rantanen, joka viihtyi hyvin syöttöruudussa ja onnistui patereissa (10/+7).

Viides erä lähti Pölkyn tahdissa. LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen joutuikin ottamaan ensimmäisen aikalisän tilanteessa 0-3. Sen jälkeen molemmat joukkueet taistelivat pitkiä taistelupalloralleja. LiigaPloki nousi jo tilanteeseen 10-10, mutta Pölkyn varmempi ja vähävirheisempi peli ratkaisi erän loppuvaiheet. Kokonaisuudessa ottelu oli hyvätasoinen kamppailu.

Mikko Pesonen,LiigaPloki:

- Ajoittain oli mallikasta peliä. Tänään molemmat joukkueet löivät kunnolla palloa. Viidennessä erässä innostuttiin liikaa halkaisemaan palloa, kun olisi pitänyt tehdä muitakin ratkaisuja. Lauren Matias nosti eniten tasoaan Salon peliin verrattuna. Sanni Rantanen onnistui myös tänään mainiosti. Ensi viikolla pääsemme testaamaan liigan kärkeä Kangasalalla.

Tuomas Alatalo, Kuusamo:

- Tänään piti itse tehdä pisteet. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvätasoinen. Peli ratkesi tänään meidän tasaisempaan vastaanottopeliin. Ella Autere korvasi hyvin loukkaantuneen Jonna Wasserfallerin. Toivottavasti hänen nilkkavammastaan selvitään muutamalla viikolla.

Jaidyn Blanchfield:

- Tämä oli tämän kauden tähän mennessä meidän tärkein peli. Uudesta liberon roolista nautin kovasti Harjoittelun myötä on menty pelissä eteenpäin ja parannetaan sitä jatkossakin.

Taylor Lindberg:-

Tänään oli korkeatasoinen peli. Lopussa meidän tekeminen onnistui paremmin kuin vastustajalla. Yritin tehdä parhaani, että passaaminen pysyi riittävän tasaisena.

LiigaPloki - Pölkky 2-3 (19-25, 25-22, 18-25, 25-18, 12-15)
Ploki: Kiisk 17/+2, Keene 16/+13, Matias 15/+7
Pölkky: Malik 26/+15, Kosonen 19/+14, Andersson 11/+7
Ässät 5-9, syöttövirheet 8-15, torjunnat 9-13, hyökkäys% 41-41, vastaanotto% 47-51

Pistekilpailu:
3 Malik Pölkky
2 Kiisk LiigaPloki
1 Lindberg Pölkky

PROlibero
Milka Koskenkorva, Pölkky

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin