Seuraa meitä somessa:

Viisieräisten sunnuntai

23.11.2014

Miesten Mestaruusliigassa vietettiin sunnuntaina viisieräisten vierasvoittojen iltaa, kun sekä VaLePa että Hurrikaani-Loimaa hakivat voitot pitkän kaavan mukaan.

VaLePalle yhdeksäs perättäinen mutkien kautta

Liigakärki VaLePa (10-1) saavutti yhdeksännen perättäisen liigavoittonsa todellakin tuskien kautta sunnuntaina. Team Lakkapää (3-8) venytti pelin viiteen erään 2-3 (25-22, 14-25, 25-21, 23-25, 5-15).

Vierasvoitto oli VaLePalle jo kuuden yhtä monesta ottelusta tämän kauden Mestaruusliigassa.

Lakkapäälle kotitappio, ja tappio yleenskäkin, oli kolmas perättäinen. Joukkue jatkaa viiden kotiottelun putkea vielä yhdellä, kun Loimu saapuu ensi perjantaina sen vieraaksi Rovaniemelle. Sen jälkeen joukkueella on vain yksi kotiottelu ennen 11. tammikuuta.

Valmentajien taistelussa nähtiin vastakkain hyvät ystävykset ja pitkäaikaiset pelikaverukset. latvialaiset Normunds Veinbergs ja Ugis Krastins.

Lakkapäältä puuttui ottelusta Peetu Mäkinen ja Matti Alatalo, joten kotijoukkue oli pelissä kahdeksalla miehellä. Kun vielä passari Arash Dosjanjih loukkasi nilkkansa neloserässä, pelin loppu meni ilman vaihtopelaajia.

VaLePa puolestaan pelasi Olli Kunnari (11/-3) hakkurina, Sakari Mäkinen (23/+13) toisena yleispelaajana ja Mauri Kurppa passarina normaalista seitsikosta poiketen.

Mäkinen olikin kentän paras pistemies pisteen isommalla saaliilla kuin kotijoukkueen Joseph Smalzer (22/+11).

Sakari Mäkinen, VaLePa:

- Viimeiset kaksi erää menivät hyvin, normaalista poikkeava kuusikko aiheutti aluksi ongelmia. Vierasputki alkoi jo painaa jaloissa, eikä oltu ihan parhaimmillaan. Lakkapää pelasi rohkeasti ja ansaitsi pisteensä.

Markus Kaurto, Lakkapää:

- Aikamoista vuoristorataa läpi ottelun. Hukattiin oma peli. Harmittaa vaikka piste sarjakärjeltä saatiinkin, kolmeen oli mahdollisuudet.

Ugis Krastins, Valepa:

- Erilainen pelijärjestys, mutta suurin asia on keskittymiskyky tekemiseen. Pitkä vieraspelireissu alla kolme peliä neljään päivään, joten täytyy olla tyytyväinen voittoon. Syöttöpeliin kaipasin enemmän tehoja.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Hyvä liike ja pelirohkeus ensimmäisessä erässä, luultiin kai ottelun jo päättyneen kun toinen erä alkoi. Poissaolot ja passarin vielä loukkaantuessa ei ollut enää pelaajavaihtoihin mahdollisuuksia. 4.erän voiton menetys harmittaa, mutta pistettäkin täytyy arvostaa.

LähiTapiolan pisteet:
3 p Sakari Mäkinen VaLePa
2 p Matthew Pollock VaLePa
1 p Joseph Smalzer Lakkapää

Ottelutilasto

Isku edelleen pisteputkessa kotona - voitto kuitenkin Hurrikaanille

Hurrikaani-Loimaa (7-3) voitti kaksi ensimmäistä erää Pyynikillä, mutta joutui lopulta puristamaan kolme lisää voittoon päästäkseen. Rantaperkiön Isku (2-8) taisteli Tuomas Tihisen ja Sauli Sinkkosen johdolla sarjapisteen erin 2-3 (22-25, 17-25, 25-22, 25-21, 10-15).

Isku ei ole vielä jäänyt kotonaan pisteittä kertaakaan, mutta täysiä pistesaaliitakin sille on toki kertynyt neljästä pelistä vain kerran. Hurrikaanilla puolestaan ei ole kuin yksi täysi pistesaalis viidestä vieraspelistään.

Iskun paidassa nähtiin myös muutaman vuoden tauon jälkeen passari Jukka Lehti. Lehti pelasi Iskussa kausina 2005-2008. Lehti pelaa passarina Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueessa, jonka kanssa Iskulla on farmisopimus. Lehti kävi kentällä ensimmäisessä erässä.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Isku paransi kahden erän jälkeen, syöttö parani ja meidän fokus katosi vääriin asioihin. Minun puolestani saa huudella verkon toiselle puolelle ja ottaa kortteja, mutta sitten pitää olla teollisesti yhtä kova kuin sanallisesti. Jos joukkue sai väärän signaalin ja fokus katosi toisen erän lopun vaihtorulettiin, otan itsekin siitä opikseni. Ottelun kääntymisen vaikutti eniten kuitenkin se, että Isku paransi peliään. Vieraissa kaikki voitot ovat tärkeitä.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Sovimme pitkällä erätauolla, että unohdetaan toinen erä. Pieniä asioita parantamalla saimme aika hyvin puolustuspeliä kohdalleen. Toisessa erässä kukaan ei onnistunut millään lailla, ja oli tärkeää, että Tuomas Tihinen nousi heti seuraavan erän alussa sellaiseksi johtohahmoksi, jota joukkue kaipaa. Myös Sauli Sinkkonen pelasi läpi ottelun verkolla hyvin. Kaksi kokeneinta kaveria nousi esiin siinä vaiheessa, kun joukkue heitä tarvitsi.

Sauli Sinkkonen, Isku:

- Emme ole kotona jääneet kertaakaan ilman pisteitä. Kunhan saamme vieraspeleihin saman menon päälle, niin pisteitä alkaa kertyä. Vastustaja syötti alussa kovaa ja vastaanotto oli ongelmissa. Hurrikaani onnistui tänään syötöissä, ja vastaavasti me voitimme erät, joissa oma syöttömme kulki.

Kalle Määttä, Hurrikaani:

- Tänään oli teemana lähteä iloisella peli-ilmeellä nauttimaan pelistä. Pari erää Isku pelasi tosi hyvin. Vierasvoitto on aina positiivinen, vaikka kolme pistettä oli tavoitteena. Välillä peli toimii tosi hyvin, mutta toisinaan tiukoissa paikoissa huomaa, että ajatukset eivät aina satu kaikilla aivan yksiin.

LähiTapiolan pisteet:
3 p Vladimir Cedic Hurrikaani
2 p Sauli Sinkkonen Isku
1 p Jesse Mäntylä Hurrikaani

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck, Tampere

  Takaisin