Seuraa meitä somessa:

Virolainen Karli Allik yleispelaajaksi VaLePaan

08.08.2022

Jiri Hänninen sai kesällä sopimuksen Belgiaan Decospan Menen joukkueen riveihin. Hänninen oli tärkeä palanen viime kauden mestarijoukkueessa. Pitkän ja tarkan seulonnan jälkeen yleispelaajaksi löytyi virolainen Karli Allik.

Allik tulee Sastamalaan saksalaisesta huippuseurasta United Volleys Frankfurt joukkueesta. Joukkue joutui luopumaan sarjasta talousvaikeuksien vuoksi. Allik on Viron maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa ja tulee niiden päätyttyä mukaan VaLePan harjoituksiin.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko kävi Tallinnassa katsomassa Viron maajoukkueen harjoituksia ja tapaamassa Allikia. Hän vakuuttui, että Allik on sopiva pelaaja VaLePan joukkueeseen.

- Joukkueen viimeisen palasen etsiminen tehtiin huolella ja oli osaltaan haastavaakin. Minulla oli vahva visio minkälaista pelaajaa haen ja lopulta Karlin myötä löytyi sellainen. Karli on energinen joukkuepelaaja ja hän omaa korkean työmoraalin. Pelillisiltä ominaisuuksiltaan hän on monipuolinen ja voimme käyttää häntä monenlaisissa rooleissa kentällä. Kova syöttö ja hyvä vastaanotto takaavat korkean laadun säilymisen joukkueessa.

Allik on aiemmin pelannut Viron lisäksi Saksassa ja Romaniassa, joten hänellä on kokemusta ulkomailla pelaamisesta. Mestaruusliigan lisäksi häntä kiinnostavat VaLePan kansainväliset pelit.

- Sanoisin, että paras taitoni lentopalloilijana on aloitussyöttö ja kaiken ”likaisen työn”, kuten puolustaminen ja vastaanotto, tekeminen kentällä. Olen todella innoissani, kun pääsen osaksi VaLePa-tiimiä, erityisesti voidessani pelata Mestarien liigan karsintaotteluita VaLePa-fanien edessä. Odotan myös kovasti kamppailuja viime vuoden kilpailijaa Savo Volleyta vastaan, koska siellä pelaa virolainen Andrus Raadik ja joukkuetoverini Netzhoppersista Jakub Kovac.

Karli Allik
25.09.1996
Viro
Yleispelaaja
Pituus 192cm

Aiemmat seurat
United Volleys Frankfurt 2021 - 22
Netzhoppers KW-Bestensee 2020 - 21
Selver Tallinn 2019 - 20
Saaremaa VK 2018 - 19
CSA Steaua București 2018 - 19
SWD Powervolleys Düren 2017 - 18
Selver Tallinn 2016 - 17

  Takaisin