Seuraa meitä somessa:

Wasserfaller takoi LiigaPlokin nurin ja Pölkyn liigakärkeen

03.01.2020

Pölkky Kuusamo nousi naisten Mestaruusliigan kärkipaikalle kaadettuaan siellä vuorokauden olleen LiigaPlokin selkein lukemin 3-0 (25-15, 25-22, 25-15).

Jonna Wasserfaller takoi kolmeen erään huimat yhdeksän ässäsyöttöä ollen ratkaisevassa asemassa kotivoitossa. Samalla Wasserfaller paransi omaa liigaennätystään yhdellä ässällä.

Samalla ruotsalainen nousi ylivoimaisesti myös koko liigan ässätilaston kärkeen ohi LP Kangasalan Mary-Kate Marshallin. Wasserfallerilla on nyt kasassa 39 ja Marshallilla 32 ässää.

Wasserfallerin ässäshow

Pölkky tuli hyvällä asenteella peliin eikä antanut LiigaPlokille mahdollisuuksia erävoittoon kuin toisessa erässä. Pölkky oli toisen erän lopulla 19-20 tappiolla, mutta pelasi erän lopun varmemmin ja rauhallisemmin kuin vastustaja. Erä päättyi Anna Wruckin ässäsyötöllä kotijoukkueelle 25-22. Ensimmäinen erä päättyi Plokin käsittelyvirheeseen 25-15 ja kolmas erä illan tähden Pölkyn Veera Hämäläisen hyökkäyspisteellä myöskin 25-15.

Veera Hämäläinen, Pölkky:

- Onnistuimme syötöllä rikkomaan vastustajan hyökkäystä. Toisessa erässä teimme virheitä, mutta meillä pysyi peli hyvin kasassa.

Yasminen Madsen, LiigaPloki:

- Pölkky syötti kovaa ja meidän vastaanotto ei toiminut. Meidän syöttöpeli on yleensä vahvaa, mutta emme onnistuneet tänään syötössä. Loukkaantumisen jälkeen toinen peli ja pelaaminen tuntuu hyvältä.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Lähdimme peliin rauhallisin mielin ja olen aika tyytyväinen. Erilaista tekemistä kuin ennen joulutaukoa. Veeralla (Hämäläien) oli syyskauden loppu hankala, mutta tänään hän oli illan tähtipelaaja. Vaikka Nikolina (Bozicevic) oli poissa, luotimme Milkan (Koskenkorva) liberopelaamiseen vahvasti.

- Veera pelasi tänään yleispelaajana ja hän on ansainnut pelipaikan pelaamalla. Brittany Maxwell pelasi muutaman vaihdon ja hän sai muutaman päivän lisäaikaa päästä joukkueeseen sisään.

Alessandro Lodi, päävalmentaja LiigaPloki:

- Törmättiin tänään rekkaan. Pölkky oli selkeästi parempi ja ansaitsi voiton. Toisessa erässä meilläkin oli mahdollisuuksia. Ensimmäinen kautemme päättyi joulukuun alkuun loukkaantumisten takia ja nyt olemme aloittaneet loppukauden hieman eri pelaajilla.

Kuusamon lentopallon vahva vaikuttaja Tarmo Ronkainen palkittiin ennen ottelua Lentopalloliiton Kultaisella ansiomerkillä.

Joukkueiden parhaat
Veera Hämäläinen, Pölkky
Yasmine Madsen, LiigaPloki

LähITapiolan pisteet
3 Hämäläinen Pölkky
2 Koskernkorva Pölkky
1 Wasserfaller Pölkky

PROlibero
Milka Koskenkorva Pölkky

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto


Lentiskerholle rutiinivoitto Kuortaneesta

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ei tarvinnut esittää parastaan kun se voitti ylimääräisenä joukkueena liigaan nostetun Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen 3-0 (25-16, 25-21 ja 25-16).

Nuorisomaajoukkueiden tytöistä koostuva Kuortane pisti ajoittain Kerhon ahtaalle kun Lentiskerhon kovat iskut nousivat hienosti peliin mukaan. Lentiskerho pelasi ilman keskipelaaja Michel Tosia, kun nainen on pelaamassa Argentiinalle olympiapaikkaa.

Kuortanetta valmensi nyt ensimmäisen kerran konkarivalmentaja ja kaikille lentiksen ystäville tuttu Kari Raatikainen.

Kuortaneen päävalmentaja Kari Raatikainen:

- Näin joukkueen toissapäivänä ensimmäisen kerran joten aika kovan paikan edessä olin. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen mutta hyökkäyksissä jäimme selvästi Lentiskerhosta. Jatkossa pyrin toteuttamaan omaa tapaani valmentamisessa ja se koostuu hyvästä keskustelusta pelaajien kanssa.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Täytyy olla tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen. Pelimme kulki ajoittain hienosti mutta myös turhia virheitä tuli.

Ottelun parhaina palkittiin Kuortaneen libero Janina Laine ja Lentiskerhon hakkuri Ivana Jeremic.LähiTapiolan pisteet
3 Ivana Jeremic Kerho
2 Roosa Heikkiniemi Kerho
1 Janina Laine Kuortane

PROliberopelaaja
Julia Porsanger Kerho

Yleisöä 522

Ottelutilasto

  Takaisin