Seuraa meitä somessa:

Woman Volley jyräytti toisen vierasvoiton

01.03.2015

Naisten puolivälierissä Woman Volley siirtyi jo 2-0-johtoon toisella vierasvoitollaan Oriveden Ponnistuksesta. Voitto sunnuntaina tuli jälleen upean torjuntapelin johdolla. HPK otti myös toisen voittonsa venyen 2-3-vierasvoittoon LiigaPlokista. Pölkky Kuusamon historian ensimmäinen pudotuspeli oli heti voittoisa vieraskentällä LP Kangasalan kaatuessa 2-3.

WoVon torjunta murskaava toistamiseen Orivedellä

Woman Volleyn 27 torjuntaa perjantain voitokkaassa puolivälieräavauksessa Orivedellä sai sunnuntaina jatkeeksi 22 torjuntaa, kun rovaniemeläiset ottivat jo toisen voitonsa OrPosta. Nyt numerot olivat 1-3 (25-16, 23-25, 17-25, 13-25).

Kolmas puolivälierä pelataan torstaina kello 18.30 Rovaniemellä ja Woman Volleylle on välieräpaikka tuolloin voitolla tarjolla. Myös mahdollinen neljäs peli pelataan WoVon kotikentällä perjantaina.

Tällä kertaa 22 torjunnasta eniten kasasi Jennifer Keddy, kuusi. Vähintään kaksi torjuntaa otti peräti seitsemän rovaniemeläispelaajaa. Amber Kaufman syötti puolestaan neljä ässää. Hyökkäyksessä hakkuri Jana Jaudzema oli kovin luu, 12 pistettä 55 % tehoilla.

OrPosta suurissa ongelmissa on joukkueen runkosarjan paras pistenainen Agnes Pallag, jonka saalis oli sunnuntaina karu 11/-7. Julia Tokarenko 19/+8 ja Eeva Puukka 11/+7 olivat kotijoukkueen parhaita onnistujia.

Tanja Körkkö, WoVo:

- Tiedettiin, että vastustaja tulee kovaa. Toisessa erässä saatiin homma toimimaan ja hurmos päälle. Hyvin skoutattu, tiedettiin, mistä vastustaja tulee.

Julia Tokarenko, OrPo:

- Aloitimme hyvin ja syötimme hyvin. Toisen erän jälkeen kääntyi. Emme saaneet itseluottamusta enää takaisin. Keskitymme ja taistelemme Rovaniemelle.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tiedettiin, ettei ainakaan eilistä huonompi OrPo tule vastaan. Hyvä nollaus ja valmistautuminen. Hatunnosto pelaajille, saatiin toisessa erässä pelistä kiinni ja niskanpäälle. Kova peli tulossa torstaina.

Laszlo Hollosy, OrPo:

- Teimme liikaa virheitä. WoVo oli tänään parempi. Eeva Puukka on ollut viidessä erässä paras pisteissä. Kaikki kunnia hänelle, mutta laidoilta pitää saada enemmän tukea.

Otteluisäntä Saunatalo Oy palkitsi joukkueiden parhaina Jennifer Keddyn WoVosta ja Eeva Puukan OrPosta.

Parhaat pistenaiset
OrPo Tokarenko 19/+8, Martinovic 12/+1, Pallag 11/-7
WoVo Keddy 16/+12, Jaudzema 15/+11, Pekkarinen 11/+6

Ottelusarja Woman Volleylle 2-0. Kolmella voitolla välieriin.

Ottelutilasto

HPK jaksoi rutistaa vierasvoittoon

HPK siirtyi 2-0-johtoon otteluvoitoissa omassa puolivälieräparissaan, kun se taisteli 2-1-erälukemista 2-3-voittoon Pihtiputaalla LiigaPlokista. Eränumerot olivat 25-18, 14-25, 25-22, 20-25, 5-15.

Kolmas osaottelu pelataan Hämeenlinnassa kello 18.30 keskiviikkona ja tarvittaessa neljäs Pihtiputaalla perjantaina.

Sunnuntain ottelussa kotijoukkueen hyökkäystehot olivat tutusti Hillary Hurleyn (24/+15) ja Mercy Moimin (16/+6) varassa. Hurley sai pelissä huimat 63 passia ja Moim 45. Muulle joukkueelle jäi yhteenä 59 passia ja tehot 25/+1.

HPK:n Michaela Madsen jatkoi hienoja otteitaan tehden keskitorjujalle huimat 19/+18 kuudella torjunnalla ja hyökkäystehoilla 12/16 (ei virheitä). Lexi erwin pommitti 21/+15.

LiigaPloki taisteli tähän mennessä parhaimman pelinsä Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Se johti vielä neljättäkin erää 8-3, mutta hämeenlinnalaisten passari Katja Kylmäahon johdolla se nousi erävoittoon sekä selkeään viidennen erän 15-5 vierasotteluvoittoon.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Askel askeleelta saamme Pallokerhoa kiinni, usko pitää säilyä keskiviikon pelissä. Hillary Hurley ( 24/+16) ja libero Iida Eskonmaa olivat parhaiten pelissä mukana.

Bruno Napolitano, HPK:

- Playoffit ovat tasaisia pelejä , erot ovat pienet joukkueiden välillä. Tämä voitto oli tärkeä meille. Keskiviikkona meillä on mahdollisuus voittaa paikka välieriin.

Hanna Anttila, LiigaPloki:
'
- Nyt pelattiin kauden paras peli Hämeenlinnaa vastaan. Syötömme pitää olla parempi seuraavassa pelissä.

Katja Kylmäaho, HPK:

- Peli oli tasokas, jokaisesta pallosta piti taistella. Saimme lopussa onnistuneilla aloitussyötöillä LiigaPlokin vastaanottoa riittävästi rikki.

Parhaat pistenaiset
Ploki Hurley 24/+15, Moim 16/+6, Rissanen 7/0
HPK Erwin 21/+15, Madsen 19/+18, Korhonen 13/+8

Ottelusarjan voitot nyt HPK:lle 2-0. Kolmella voitolla välieriin.

Ottelutilasto

Kuusamolaiset heti kuin kotonaan

Pölkky Kuusamon seurahistorian ensimmäinen pudotuspeli oli juhlava. Joukkue haki heti puolivälierien avauspelissä vierasvoiton LP Kangasalasta erin 2-3 (25-18, 20-25, 26-24, 18-25, 10-15).

Marko Kaakisen valmentaman joukkueen voiton avainpelaajia olivat 22/+10 tehnyt ukrainalainen Olena Prokopenko ja 20/+10 tehnyt senegalilainen Fatou Diouck. Henna Hämäläisen passipeli ja viisi torjuntaa olivat myös tärkeässä roolissa. Tiia Pohjonen ja Janika Rontti nähtiin ensimmäisen kerran Pölkyn riveissä alkukauden kuluttua Kuortaneen joukkueessa.

Salla Karhu oli LP:n tehokkain (20/+11). Passipeliä kotijoukkueelta hoiti alkupelin tutusti Alison Landwehr, mutta hän joutui luovuttamaan paikan kahden viimeisen erän aloitukseen Oona Yli-Pekkalalle.

Toinen puolivälierä pelataan maanantaina Kangasalla kello 18.30 ja kolmas torstaina Kuusamossa.

Kangasala aloitti vakuuttavasti laajalla pelaajarintamalla Kuusamon tuskaillessa vastaanottonsa kanssa. Toisessa erässä vieraat saivat koneen laitahyökkääjiensä Olena Prokopenkon ja Fatou Diouckin johdolla koneen käyntiin ja kolmannessa erässä nähtiin hurja nousu, kun kotijoukkue kuroi 19-24 tilanteesta Eveliina Vilposen syöttövuorolla erän itselleen 26-24.

Kuusamo ei kuitenkaan lannistunut ja onnistui paremmin neljännessä erässä. Viidennessä erässä nähtiin hurjia taistelupalloja, mutta vierailijat kuittasivat sen kotijoukkueen sortuessa virheilyyn.

Salla Karhu, LP Kangasala

- Alussa oltiin hyvin mukana, mutta peli aaltoili liikaa ottelun aikana. Tästä vaan unohdetaan tämän päivän ottelu ja keskitytään huomiseen.

Fatou Diouck, Pölkky Kuusamo

- Tulimme koko ajan paremmin mukaan peliin, ja olen iloinen että vaikka kolmas erä meni vastustajalle, pystyimme voittamaan.

Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo

- Luonnollisesti tappio on kirvelevä. Oma hyökkäyspeli oli tahmeaa ja torjunta-puolustuspeli oli Diouckin ja Prokopenkon kanssa vaikeuksissa, ja Kuusamo ansaitsi voittonsa tänään.

Pölkky Kuusamon valmentaja Marko Kaakinen

- Tyypillinen play-off peli. Molempien pelistä näki että panosta on ja virheitä tuli runsaasti molemmille. Pelin tason täytyy parantua, tällaisella pelillä ei enää jatkossa voi voittaa. Hienoa että pystyimme kolmannen erän tappion jälkeen vielä uskomaan omaan voittoon.

Parhaina palkitut
Kangasala Salla Karhu
Kuusamo Olena Prokopenko

Parhaat pistenaiset
Kangasala Karhu 20/+11, Riddle 16/+8, Vilponen 13/+5
Kuusamo Prokopenko 22/+10, Diouck 20/+10, Hämäläinen 7/+4

Ottelusarja Pölkky Kuusamolle 1-0. Kolmella voitolla välieriin.

Ottelutilasto


Kuvat:
Jyri Kivimäki,Kangasala
Jari Kotka, Pihtipudas

  Takaisin