Seuraa meitä somessa:

WoVo ja HPK räväyttivät puolivälierät käyntiin kotivoitoin

26.02.2014


Anna Boricheva tuulettaa HPK:n onnistumista.

Naisten lentopallon Mestaruusliigan puolivälierät käynnistyivät keskiviikkona kotivoitoilla. Runkosarjan kolmonen HPK voitti kuudenneksi sijoittueen Pieksämäki Volleyn 3-1 (25-16, 25-27, 25-18, 25-20) ja viidenneksi sijoittunut Woman Volley pykälän ylempänä sarjataulukossa olleen LP Kangasalan 3-2 (25-21, 25-15, 23-25, 16-25, 15-10).

Näin välieräpaikat ovat lauantaina katkolla HPK:lle Pieksämäellä ja Woman Volleylle Kangasalla. Tarvittaessa kolmannet välierät pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa ja Kangasalla.

Woman Volley pääsi aloittamaan seurojen yhteisellä sopimuksella puoliväieräsarjan kotonaan ja rovaniemeläiset käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Neljä WoVon pelaaja ylti vähintään 15 pisteeseen: Johanna Pekkarinen 21/+17, Karoliina Kyllönen 19/+7, Jana Jaudzema 17/+10 ja Amber Kaufman 15/+8.

Johanna Pekkarisen panos oli merkittävä niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä.

- Kun ollaan näin pitkällä jo, kaikilla on kova nälkä pelata. Näitä pelejä varten olemme pelanneet ja harjoitelleet koko kauden. Itseluottamus on kohdallaan ja olemme valmiit viikonvaihteeseen, Pekkarinen kiteytti.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö joutui toteamaan pelien päättämisen vaikeuden tänään kolmannen erän lopussa, jossa 3-0 kotivoitto ei ollut paljosta kiinni.

- Henkisesti parempi joukkue oli tänään WoVo ja samalla tavalla uskon, että ratkaisu tapahtuu lauantaina. Kumpi joukkue kestää paremmin paineet Tampereella ja osaa kääntää ne positiiviseksi voimaksi, vie voiton lauantaina, Mäkikyrö totesi.

- Viidennessä erässä pelin meille ratkaisi nimenomaan uskallus. Uskallus syöttää ja uskallus hyökätä monipuolisesti. Tässä palautellaan nyt pari päivää, raskas viikko molemmille mutta kunnossa ollaan, hän kertoi.

Kayla Jeter (20/+9) oli vieraiden paras pistenainen.

HPK:n trio kovilla tehoilla

HPK otti kolme erävoittoa selvin numeroin menettäen toisen erän tiukkojen vaiheiden jälkeen vierasjoukkue Pieksämäki Volleylle. Ulkolaiskolmikko Sue Jacobi-Anna Boricheva-Aneli Otineru keräsi yhteensä komeat tehot 68/+46. Vieraiden tehokkain oli 23/+11 tehnyt Julia Tokarenko.

Pelissä parhaina palkittiin Pieksämäen Lena Kozyriatska ja HPK:n Anna Boricheva, joka niiasi tänään runkosarjan haluttavimman LähiTapiolan pistekisan ylivoimaisesti nimiinsä.

Pieksämäen Viktor Circenko kertoi joukkueensa taistelleen, mutta häviäminen on huono asia.

- Kotisalissa lauantaina täytyy parantaa syöttöä ja vastaanottoa. Teimme liikaa omia virheitä.

HPK:n Jukka Koskisen mukaan ajatus ei ollut mukana koko ajan.

- Tilastoa kun katsoo niin voitimmehan me reippaasti, mutta jollain tavalla jäi tasaisen pelin fiilis. Teimme toisessa erässä pahaan paikkaan lopussa virheitä ja se erä katosi siinä.

- Keskittyminen ei ihan pysynyt kasassa koko peliä. Tähän täytyy paneutua paremmin.

- Nämä on meille tärkeitä pelejä; olemme kehitysvaiheessa seitsikon kanssa, joten peli ei ole vielä täydellistä. Passit ja pisteet jakautuivat hienosti ulkolaiskolmikon kesken; vielä kun saamme keskipelaajat paremmin mukaan. Peli on nyt 1-0 meille; vielä toinen voitto tarvitaan välieriin.

WoVo: Pekkarinen 21/+17, Kyllönen 19/+7, Jaudzema 17/+10
LP Kangasala: Jeter 20/+9, Acosta 19/+9, Koolhaas 17/+10
Yleisöä: 524
Tuomarit: Natunen - Jokelainen

Tilasto

HPK: Jacobi 26/+16, Otineru 22/+13, Boricheva 20/+17
Pieksämäki: Tokarenko 23/+11, Kozyriatska 16/+5, Heiskanen 6/+3
Yleisöä: 511
Tuomarit: Sundell - Mutkala

Tilasto

  Takaisin