Seuraa meitä somessa:

WoVo ja LP Viesti vahvoja kotonaan

11.01.2015

Woman Volley ja LP Viesti eivät antaneet haastajilleen LiigaPlokille ja LP-Vampulalle erääkään lauantain naisten liigakamppailuissa.



LiigaPlokista ei WoVon horjuttajaksi

Woman Volley (3. 9-6) nousi naisten Mestaruusliigassa kolmannelle tilalle, kun se kaatoi kotonaan ilman suurta vastarintaa LiigaPlokin (5. 7-8) erin 3-0 (25-18, 25-19, 25-18).

Kahden ensimmäisen erän alussa Ploki oli virkeämpi joukkue, mutta sitä kesti vain viiteen pisteeseen saakka. WoVon torjunta-puolustus himmensi Plokin tehokkaimmat hyökkääjät melkein nollapisteille. Tämä onnistui vahvan syöttöpelin ansiosta, ja myös WoVon erinomaisen puolustusasenteen kautta.

Puolustuksessa kunnostautui eritoten libero Tanja Körkkö, joka nosteli Plokin vahvan hakkurin Mercy Moimin hyökkäyksiä melkoisen tukun. Numerot ensimmäisessä erässä 25-18 ja toisessa 25-19.

Kolmannessa erässä WoVo hivuttautui pikkuhiljaa karkuun alusta lähtien. Tässä erässä Mercy Moim pääsi sentään kunnolla pisteiden makuun, mutta se ei riittänyt, kun WoVo onnistui laajalla rintamalla. Erityisesti passari Heidi Rovanperän ja Amber Kaufmanin yhteistyö toimi mainiosti, mutta eivät laiturit Kyllönen, Pekkarinen ja Jaudzemakaan huonommaksi jääneet.

Amber Kaufman, WoVo:

- Pelifiilis oli hyvä ja onnistumisia tuli, joten oli erittäin mukava pelata. Yhteistyö passari Heidi Rovanperän kanssa on parantunut koko ajan.

Iida Eskonmaa, Ploki:

- Joukkueen peli oli jotenkin sekavan oloista eikä saatu peliä pyörimään kunnolla oikein missään vaiheessa. Oma pelikään ei kauhean hyvältä tuntunut, mutta ehkäpä valinta joukkueen parhaaksi edes hitusen lämmittää. WoVo ansaitsi voittonsa, sekä oman pelinsä kautta että myös Plokin heikohkon suorituksen takia.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Ei nyt mikään ihan loistosuoritus ollut, mutta hyvää peruspeliä koko ajan. Peli on tällä hetkellä hyvin uomissaan, ja kevättä kohti mennään pudostuspelit mielessä. Materiaalihan on tietenkin kapeanlainen, mutta
ei sitä auta ruveta murehtimaan, vaan mennään aina kunkin hetken tilanteen mukaan eteenpäin.

Teemu Oksanen, Ploki:

- Rovaniemi on meille vähän kummallinen paikka. Oman valmentajaurani aikana taisi olla kolmas ottelu Lapin Urheiluopistolla, eikä yhdessäkään ole saatu joukkueen vastuupelaajia parhaaseen iskuun. Ei varmaankaan löydy yhtä ainoaa syytä, miksi näin on, mutta vaisuksi peli täällä on aina jäänyt. Tietenkin sarjan kärkijoukkueet, joihin WoVonkin lasken, osaavat riisua meiltä vahvuutemme, eikä ilman runkopelaajien vahvoja onnistumisia voittohin pystytä.

Lähitapiolan pisteet:
Amber Kaufman 3
Tanja Körkkö 2
Johanna Pekkarinen 1

Parhaat pelaajat:
Ploki Iida Eskonmaa
WoVo Amber Kaufman

Parhaat pistenaiset
WoVo Kaufman 14/+12, Kyllönen 14/+9, Pekkarinen 12/+7
Ploki Moim 17/+10, Hurley 10/+4, Iltanen 4/+3

Ottelutilasto

LP-Vampula horjutti mestareita erän verran

LP Viesti (1. 15-0) jatkaa edelleen voittojen tiellä Mestaruusliigassa, vaikka joutuikin lauantaiseen LP-Vampula-otteluun muutetulla kokoonpanolla. Normikuusikosta olivat poissa ykköspassari Viktoriia Tuchashvili ja polvensa loukannut Noora Kosonen. Venla Hyttinen otti passivastuun, Dubravka Rakic siirtyi keskipelaajan tontilta hakkuriksi ja Lena Lymareva hakkurin paikalta yleispelaajaksi. Lisäksi kokoonpanossa oli mukana Salon Viestin passari Sonja Ahqlvist, joka pääsisikin kentälle kolmannen erän puolivälissä ja pelasi ottelun loppuun saakka.

LP-Vampula (7. 6-9) kaatui nyt neljännen kerran tällä kaudella liigassa 3-0. Erät olivat 29-27, 25-15, 25-16.

Avauserässä LP-Vampula taisteli hyvin ja sillä oli eräpallojakin erän voittoon, mutta rutiinillaan kotijoukkue tuli rinnalle ja meni erävoittoon 29-27. Toisessa erässä kotijoukkue oli selkeästi parempi 25-15 ja myöskin kolmas erä sujui kotijoukkueen merkeissä, 25-16.

Dubravka Rakic teki kovat lukemat kolmeen erään: 20/+15. Lena Lymarevan teholuvut olivat 15/+6 ja Kaisa Jokisen 10/+9. Libero Roosa Koskelon vastaanottoprosentti oli 80% (10 suoritusta). LP-Vampulan joukkueesta eniten pisteitä teki Elli-Noora Hiltunen, 13/+2. Dariya Goryayeva sai aikaan lukemat 8/+7.

Hillaelina Hämäläinen, LP-Vampulan libero:

- Ensimmäinen erä oli hyvää taistelua ja ajoittain hyvää peliäkin, mutta sitä ei pystytty säilyttämään koko pelin aikaa. Vanhassa, tutussa salissa on aina mukava pelata.

Sonja Ahlqvist, Salon Viestistä LP Viestin kokoonpanoon tähän otteluun tullut passari:

- Ennen peliä jännitti kamalasti. Oli kuitenkin kiva pelata ja mahtava kokemus, kun vielä pääsin kentällekin. Suurin ero 1-sarjaan verrattuna ainakin hyökkäyslyöntien kovuudessa.

Kai Stenius, LP-Vampulan valmentaja:

- Avauserä pelattiin pelattiin taitojen ylärajoilla ja siinä toimi kaikki. Sen jälkeen usko omaan tekemiseen hiipui ja vastaanotto petti. Isoja joukkueita on aina mukava haastaa.

Kari Raatikainen, LP Viestin valmentaja:

- Peli alkoi "parkit" päällä, huolimatonta pelaamista. Hyvän joukkueen merkki oli kuitenkin se, että erien ja pelin keskellä pystytään parantamaan omaa peliä. Venla Hyttisen passipelaaminen oli ihan hyvä, pieniä virheitä tuli, mutta hän pystyi korjaamaan ne.

Seuraavan ottelunsa LP Viesti pelaa LP SALOn nimellä tiistaina Moskovassa, Dinamo Moskova tulee vastaan Mestarien liigan neljännellä kierroksella.

Osku Sahlstenin ottelukuvia

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen, Rovaniemi
Osku Sahlsten, Salo

  Takaisin