WoVo pisti hanttiin, mutta Puijo hoiteli tuplan kotiin

17.01.2021

Puijo Wolleyn kotitupla WoVo Rovaniemen kanssa tuotti kuopiolaisille täydet kuusi sarjapistettä, kun sunnuntaina joukkue otti edellispäivän tapaan 3-1 -kotivoiton.

Ottelutapahtumat

Kumpikin joukkue aloitti odotetulla kuusikolla. Puijolta kentälle meni Anni, Jooa, Pilvi, Pihla, Hilkka, Sanni ja takakentälle häärimään Petra. WoVolta aloitukseen Iida, Saana, Anni, Aliisa, Oona ja Miia-Maria sekä Outi. Heti erän alusta Puijo teki selväksi, ettei eilisen aloitus toistu ja otti joukkue emännän paikan vieden peliä hyvällä tekemisellä. Kotijoukkueen ote vain parani erän edetessä ja johtolukemat olivat jo 16-9 erän puolen välin tienoilla. WoVo kuitenkin kampesi itsensä mukaan kovilla ratkaisuilla ja piste pisteeltä kiri tasoihin erän kääntyessä loppupuolelle. Taas mentiin jatkopalloille ja eilisen tapaan Puijo Wolley hoiti loppupallot paremmin ja erä 29-27 kotijoukkueelle. Erässä molemmin puolin hyökkäyspelaaminen tehokasta.

Toiseen erään samat kuusikot ja erä hyvin käyntiin kotijoukkueelta, WoVo ei tällä kertaa päästänyt Puijoa karkumatkalle, sen peli helpottui hieman parantuneen vastaanoton myötä. Erässä enemmän huolimattomuutta kosketuksissa ja liikaa virheitä hyökkäyspelissä vaikeista paikoista. WoVo hoiteli saamansa paikat paremmin ja paineli erävoittoon pistein 21-25. WoVolta erässä Saana Lingren isoin syömähammas.

Kolmanteen erään samat kokoonpanot jatkoivat. Kotijoukkueen hyvä pelaaminen jatkui ja puolustuksen jälkeiset pallot tapettiin tehokkaasti. Rovaniemi sortui useasti virheisiin ja Puijo sai painella rennosti erän alusta asti useamman pisteen johtotilanteessa erän loppuun saakka voittaen 25-16 lukemin. Etenkin kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli erässä hyvällä mallilla lähes 50% tappo, ilman virheitä ja torjuntaan lyöntejä.

Neljäs erä ja samat aloituskuviot. Itseluottamus oli kotijoukkueella hyvällä mallilla ja heti alussa päästiin pienelle karkumatkalle. Molemmilta joukkueilta nähtiin uhrautuvaa puolustuspelaamista ja WoVon uskalias hyökkäyspelaaminen kostautui hyökkäysvirheinä. Kotijoukkueen kärsivällinen jauhaminen tuotti tulosta ja peli päättyi 25-18 lukemiin ja tärkeät 3 pistettä lisää plakkariin.

Puijon hieno alkuvuosi sai jatkoa, kun täysi pistepotti jäi Kuopioon. Kotijoukkueen mieltä lämmitti sekä tasokkaampi ottelu, että etenkin parantunut pelaaminen edellisillan kohtaamisesta. Hyökkäystehot parantuivat, joukkue teki vähemmän virheitä ja tehostunut torjuntapelaaminen ratkaisi voiton Puijolle. Illan parhaina palkittiin vierailta hakkuri Lindgren ja kotijoukkueelta hakkuri Hänninen. Illan tehonainen oli hienon ottelun pelannut Hilkka Hujanen joka kirjautti pisteet 24/+15. Puijolta onnistujiin voidaan kuitenkin kirjata koko joukkue, sillä hyvällä joukkuepelaamisella pisteet jäivät Kuopioon. Kauaa ei Kuopiossa ehditä huilata sillä jo keskiviikkona Studentialle saapuu hyvässä vireessä oleva OrPo.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Tasollisesti kummaltakin joukkueelta ehdottomasti parempi peli kuin eilen. Syöttö- ja vastaanottopuolella, sekä sitten hyökkäyspuolella tuli tosi paljon vähemmän virheitä. Pitkiä palloralleja, joissa me maltettiin - jos ei ollut kaikkein paras paikka hyökätä, eikä ollut varmaa pistepaikkaa - toimittaa pallot sinne, minne oltiin sovittu, ja luotettiin omaan torjunta-puolustuspeliin. Olen erittäin ylpeä jokkueesta ja kuuden pinnan viikonlopusta. Saimme repäistyä jo pienen kaulan päävastustajaamme kuuluvaan WoVoon. Huomenna levätään ja lepuutetaan, tiistaina pieni treeni nyansseista Orpoa vastaan. Nyt on tärkeätä, että kaikki pysyy kunnossa kun keskiviikkona on peli ja lauantaina on peli.

Teemu Mäkikyrö, WoVo

- Oli se laadukkaampi peli kuin eilen. Kaverit paransi vielä siitä, mitä oli eilen. Niiden torjunta-puolustus oli tosi laadukasta, ja sillä voittivat pelin. Puijolla oli paljon laadukkaampi kosketus palloon, vaikka meillä oli itse asiassa muutama puolustus enemmän kuin heillä.

Jooa Hänninen, Puijo Wolley

- Tosi tasainen matsi. Meiltä yksi erä vähän huonompaa, muuten oli tosi kova luotto koko porukkaan. Vaikka mentiin rinta rinnan oli luottamus omaan tekemiseen. Olimme kärsivällisiä koko pelin ajan.

Saana Lingren, WoVo

- Peli oli vähän parempaa kuin eilen, vaikka hävittiin. Tasasempi esitys ja saatiin joka paikalta apuja. Emme ehkä osanneet sopeutua Puijon parantamiseen.

* Kauden 1. kohtaaminen päättyi Rovaniemellä 3-2 WoVolle ja toinen lauantaina 3-1 Puijolle
* Puijo Hilkka Hujanen oli kentän paras pistenainen (24) omalla liigaennätykselläämn.
* Puijon Jooa Hänniselle neljä torjuntapistettä
* 21 pistettä tehnyt Saana Lindgren (372) jatkaa liigan pistetilaston kärjessä
* Outi Polso nousi vastaanottotilaston kärkeen (54%)
* WoVo on hävinnyt kaikki (5) jatkopalloille mennyttä erää tällä kaudella, Puijo on niissä nyt 6-2

Puijo-Wolley - WoVo 3-1 (29-27, 21-25, 25-16, 25-18)
Puijo-Wolley: Hujanen 24/+15, J.Hänninen 16/+10, Kettunen 11/+9
WoVo: Lindgren 21/+12, Viljanen 15/+2, Mäkikyrö 12/-1
Ässät 10-3, syöttövirheet 10-8, torjunnat 8-4, hyökkäys% 36-34, vastaanotto% 46-44