WoVo Rovaniemelle ensimmäinen voitto JymyVolleysta

28.11.2019

WoVo Rovaniemi onnistui nappaamaan liigahistorian ensimmäisen voiton Jymystä niiden kahdeksannessa kohtaamisessaan 3-1 (26-28, 25-13, 25-16, 25-23).

Vierailija tuli latautuneena ja vahvasti ottelun alkuun, mutta kotijoukkue sai venytettyä avauserän jatkopalloille. Avauserän voitto jäi kuitenkin Jymyn ainoaksi ilonaiheeksi Rovaniemen torstai-illassa, sillä WoVo sai syöttönsä sekä hyökkäyksensä kohdilleen toisesta erästä lähtien. Eritoten Aliisa Kähkölä kantoi vastuuta syöttöpaikalla, kuitaten neljä ässää kovilla ja jopa riskirajaisilla syötöillään. Laidoista erittäin vahvan pelin pelasi Taylor Slover sekä Saana Lindgren, joille Jymy ei löytänyt pysäyttäjää. Voitolla WoVo nousi pisteen päähän nurmolaisista ja taistelu tiivistyi ajatellen kevään pudotuspelipaikkoja. Jymyn kiertue pohjoisessa jatkuu huomenna Kuusamossa, kun se kohtaa Pölkyn klo 18.30. WoVon seuraava ottelu sen sijaan on 10.12., kun se saa kotikentälleen vastaansa LP-Vampulan.

Saana Lindgren, WoVo:

-Kolme pistettä maistuu hyvälle. Oli ilo tarjota kotiyleisöllemme näin hyvää peliä. Ensimmäinen erä oli vähän haastava, mutta kyllä niistä kolmesta muusta nautti täysin rinnoin. Peli-ilme oli tänään paljon parempi kuin Kuusamoa vastaan maanantaina. Itselläni on ollut hieman vaikeaa Rutan (Linde) passien kanssa, mutta oli hyvä, että saatiin se tähän otteluun kohdilleen ja näin jälkikäteen jäi tosi hyvä fiilis.

Jody Larson, Jymy:

-Taistelimme ensimmäisen erän hyvin, mutta kolme seuraavaa erää jouduimme kamppailemaan kommunikaation kanssa. Vastustaja pelasi myös hyvää syöttö- ja passipeliä ja se teki meidän pelimme hankalaksi. Otimme askeleen taaksepäin edellisestä pelistämme.

Tuomas Alatalo, WoVo:

-Henkisellä puolella joukkueelta hieno reaktio, kun verrataan maanantain otteluun. Vaikka Nurmo tuli vahvasti ottelun alkuun, niin meidän tunnetila pysyi positiivisena ja taistelimme itsemme mukaan peliin. Syöttöihin olen varsin tyytyväinen, vaikka vieläkin tuli muutamia helppoja virheitä niissä. Kuten Karikin totesi, niin syöttö-vastaanotossa olimme tänään kovia, ja niin meidän pitää ollakin jos haluamme näitä pelejä voittaa.

Kari Tuomela, Jymy:

-Syöttö-vastaanottoon ratkesi tänään. Rovaniemen syöttö oli selvästi pahempi ja kovempi kuin meidän. Meillä tuntui tökkivän kaikki. Syötöt meni meillä oikeisiin paikkoihin, mutta hyökkäykset olivat löysiä. Vastustajan passari pyöritti hyvin peliä ja laidoissa Pyhäjärvi ja Slover olivat vahvoja. Viimeisessä erässä pääsimme hieman mukaan, muttei riittävästi.