Seuraa meitä somessa:

WoVo Rovaniemelle naisten liigakarsintasarjan voitto

14.04.2019

Naisten liigakarsintasarja päättyi sunnuntaina 14.4. Kuopiossa WoVon voittoon eräluvuin 2-3. Ottelu päätti myös samalla Puijo Wolleyn Elina Heiskasen pitkän ja upean uran.

Avauserässä keskitorjuja kaksikko Elina Heiskanen-Ella Autere Puijo Wolleysta tuntui onnistuvan kaikessa verkolla, torjunta piti ja hyökkäys upposi ja kotijoukkue haastoi rovaniemeläisiä hyvällä ilmeellä. Greisen onnistui verkolla totuttuun tapaan monipuolisilla ratkaisuilla. Puijo Wolley vei syöttövirheiden sävyttämän avauserän pistein 25-23.

WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö peluutti joukkuettaan kotimaisten A-tyttöpelaajien kokoonpanolla täydennettynä keskitorjuja Jenelle Jordanilla kaksi ensimmäistä erää. Kokoonpano sai toisessa erässä torjunnan kohdalleen ja syöttöihin tarkkuutta. Jordanin syöttövuorolla rovaniemeläiset karkasivat jo parhaimmillaan 10-17 johtoon ja Aliisa Kähkölän syötöillä erän lopussa lukemiin 14-24. Vierasjoukkue otti toisen erän voiton 17-25.

Kolmanteen erään WoVon vaihtoi kentälle Jordanin tilalle Ekaterina Klimovan. Puijo Wolleyn vastaanotto oli pulmissa wovolaisten kovien syöttöjen kanssa. Puijo Wolleyn valmentaja Elina Salomäki antoi peliaikaa ottelussa kokoonpanoa vaihdellen mm. Veera Karppinen ja Pihla Pohjola saivat paljon vastuuta. Erässä nähtiin paljon hyviä ratkaisuja, ne eivät kuitenkaan liigajoukkueelle vielä ihan riittäneet ja erä Rovaniemelle lukemin 21-25.

Neljänteen erään Mäkikyrö lisäsi kentälle hakuri Makena Schoenen ja liberoksi Outi Polson. Kotijoukkue lähti haastamaan erään uudella otteella ja Mäkikyrö joutui lisäämään erän edetessä Puijo Wolleyn johdossa pelaajavahvistuksia kentälle. Vaihdot eivät auttaneet WoVoa riittävästi takaa-ajossa, erä Puijo Wolleylle 25-21, ja Puijo Wolley tasoitti erät 2-2.

Viidenteen erään Mäkikyrö laittoi ykköskentällisen alusta lähtien. Erän alku eteni tasatahtia, rovaniemeläiset ottivat erän nimiinsä lopulta vakuuttavasti pistein 8-15.

Lehdistötilaisuudessa WoVon Martta Lemola oli iloinen kauden päättyessä voitokkaasti.
- Ei hirveän paljon voittoja ole saanut nauttia, joten kyllä tämä oli varmaan paras peli kaudella, ehkä jopa yllätys itselle.

Teemu Mäkikyrö oli ennakoinut 5 erän peliä.
- Veikkasin tällaista peliä. Pääsääntöisesti pelattiin A-tytöillä ja vaihdot eivät johtuneet siitä että olisivat pelanneet huonosti. Valmistauduttiin samalla A-tyttöjen SM-finaaleihin. Kyllä tämä reissu oli toisaalta taputeltu jo eilen noin kello 19. Kolmeen voittoon kun kausi päättyy, niin on aina hyvä, Mäkikyrö summasi lopuksi.

Puijo Wolleyn passari Ella Riekkinen totesi kovimman latauksen menneen lauantain pelissä.
- Hyvin taisteltiin, eilen purkautui kovimman paineet ja oli kiva pelata. Saatiin uusia pelaajia kentälle ja pelattua kuitenkin niin että saatiin vastustajan ykköskokoonpano kentälle. Parannettiin Rovaniemeltä peliä paljon, mutta WoVon hyökkäysratkaisut oli paremmat, Riekkinen totesi.

Elina Salomäki iloitsi molempien joukkueiden nuorten pelaajien esityksistä.
- On valmentajan näkökulmasta aina ihanaa, kun saa antaa kaikkien pelata. Pihla ja tietysti uransa päättänyt Elina Heiskanen onnistuivat hyvin sekä Veera onnistui tilastojen kertomaa paremmin. Hieno peli myös häneltä, Salomäki arvioi akatemiavalmennuksessaan ollutta nuorta lupausta.

- Peli oli ailahtelevaa molemmilta, mutta on tärkeää, että molemmilla joukkueilla on nuoria, jotka saavat kokemusta. Kentällä nähtiin paljon lahjakkaita lupauksia, Salomäki totesi tyytyväisenä.

Puijo Wolley – WoVo Rovaniemi
2-3 (25-23,17-25,21-25,25-21,8-15)

Parhaat pelaajat
Puijo Wolley: Elina Heiskanen
WoVo Rovaniemi: Makena Schoene

Parhaat pisteentekijät
Puijo Wolley: Ella Autere 15/+11, Elina Heiskanen 15/+10
WoVo Rovaniemi: Martta Lemola 11/+9, Ekaterina Klimova 10/+7

Yleisöä: 184

  Takaisin