WoVo säilytti toivon pudotuspeleihin taisteluvoitolla

21.02.2021

WoVo Rovaniemi otti makean voiton viisieräisestä OrPon vieraillessa, kun taas LP Viesti ja LP Kangasala olivat sunnuntaina ylivoimaisia Kuopion ja Nurmon vierailuillaan.

WoVo tarrasi vielä oljenkorteensa

WoVo Rovaniemi tarrasi vielä ohuenoloiseen oljenkorteensa pudotuspelipaikan suhteen taistelemalla kotivoiton Oriveden Ponnistuksesta viidessä erässä sunnuntaina 3-2 (20-25, 25-22, 21-25, 25-23, 15-5).

WoVo on kaksi pistettä kahdeksantena olevaa JymyVolleyta perässä kolme peliä ennen runkosarjan päättymistä. Yhden jymy-yllätyksen se tarvitsisi pudotuspelipaikkaan.

Rovaniemeläiset saavat vielä vieraakseen LP Viestin ja Pölkyn, jonka se kohtaa myös päätöskierroksella vieraissa. JymyVolleylla on jäljellä vieraspelit Hämeenlinnassa ja Kangasalla.

Oona Viljanen 23/016 ja Saana Lindgren 29/+9 muodostivat kovan tehokaksikon kotijoukkueesta Vieraista pisteiden tekeminen jäi hieman liikaa serbiahakkurin Isidora Ubavicin 24/+10 harteille.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen WoVo aloitti toisen erän mallikkaasti, mutta menetti otteen pelistä tilanteessa 12-5. OrPo nousi Annukka Paloniemen syöttövuorolla aina johtoon saakka, mutta se ei oriveteläisille riittänyt erävoittoon asti.

WoVo pystyi kääntämään neljännen erän itselleen Teemu Mäkikyrön herättelyjen jälkeen, mikä katkaisi selvästikin vieraiden selkärangan, sillä ratkaisevassa viidennessä erässä kentällä nähtiin käytännössä yksi joukkue.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Ensimmäinen erä oli tänään laadukkain molemmilta joukkueilta, vaikka jäimmekin vähän pehmeiksi siinä. Toinen erä oli selkeästi meidän lukuun ottamatta sitä yhtä kymmenen pisteen syöttövuoroa. Siinä tilanteessa kuvastui meidän tämän kauden heikkous, ettemme tahdo millään saada enää omasta pelistä kiinni. Parilla vaihdolla saatiin onneksi piristettyä tilannetta ja taso kesti ottelun loppuun saakka.

Oona Viljanen, WoVo:

-Tärkeä voitto, vaikkakin harmittaa, ettei saatu otettua kolmea pinnaa. Uskallettiin pelata rohkeasti ja pelattiin joukkueena. Vaihdosta tuli porukkaa myös hyvin sisään, joten tämä oli koko joukkueen voitto.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

-Vastustaja pelasi tänään paremmin. He hyökkäsivät paremmin, olivat parempia vastaanotossa ja neljännen ja viidennen erän aikana he ottivat kosolti puolustuksia. Täysin ansaittu voitto WoVolle. Aloitimme mielestäni ottelun hyvin, mutta toisen erän tappio jäi kalvaamaan loppupelin ajaksi.

Sanna Häkkinen, OrPo:

-Täällä ei ole ikinä helppo pelata ja se oli meillä tiedossa. Energiaa löytyi eilisen Pölkky-pelin jälkeenkin, mutta toisen erän tappio hyvän nousun jälkeen söi energiat loppupelistä. Sen jälkeen sorruimme virheisiin ja vastustaja painoi enemmän päälle.

Ottelun tilastonostoja
* WoVo nousi yhdeksänneksi
* OrPo on hävinnyt 4 edellistä peliään ja 6/7 edellistä
* OrPo on hävinnyt 4 edellistä vieraspeliään
* OrPo oli voittanut 4 edellistä keskinäistä
* Kaikkien aikojen kohtaamiset OrPolle 19-10
* WoVon Saana Lindgren johtaa pistetilastoa (490) 52 pisteen turvin ennen Pölkyn Polina Malikia- Outi Polso on vastaanottotilaston 2. (56%)
* OrPon Kaisa Nyman on torjuntatilaston 4. (58). Sanna Häkkinen on vastaanottotilaston 4. (52%)

WoVo - OrPo
3-2 (20-25, 25-22, 21-25, 25-23, 15-5)
WoVo: Lindgren 29/+9, Viljanen 23/+16, Kärkkäinen 13/+8
OrPo: Ubavic 24/+10, Nyman 11/+2, Paloniemi 10/+2
Ässät 10-7, syöttövirheet 14-6, torjunnat 11-7, hyökkäys% 44-38, vastaanotto% 48-43

JymyVolleyn eväät eivät riittäneet LP Viestiä vastaan

LP Viesti tuli Nurmohallille hakemaan täyttä pistepottia sunnuntai-illan ottelusta, ja se sai myös haluamansa. JymyVolleylla ei ollut eväitä vieraiden pitelemiseen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vaan vieraat veivät pelin puhtaasti 0-3 (14-25, 16-25, 20-25).

Ensimmäisessä erässä vieraat kaatoivat saavillisen kylmää vettä emäntien niskaan heti ottelun alussa, kun Viktoriia Tuchashvili aloitti erän seitsemän pisteen putkella. JymyVolley ei siitä enää toipunut, ja pitkistä ja viihdyttävistä palloralleista huolimatta kotijoukkueen saaliiksi jäi ainoastaan 14 eräpistettä. Torjuntatilastojen kärki Anna Czakan osoitti vahvuuttaan ja napsi lisäpisteitä onnistumisillaan.

Toisessa erässä JymyVolley pystyi vieraiden tahdissa kymmeneen pisteeseen saakka. Sitten alkoivat virheet, eikä LP Viestillä ollut vaikeuksia ottaa erää nimiinsä. Kolmanteen erään emännät pääsivät jo paremmin mukaan, ja kävivät välillä johdossakin. Erän loppu oli kuitenkin yhtä jäätävä kuin koko ottelun alkukin, vieraat nakuttivat kuusi pistettä putkeen ja ottelu oli siinä. LP Viesti on edelleen tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikassa.

Parhaat pelaajat: Sara Niemi, JymyVolley, Anniek Siebring, LPViesti.

Sara Niemi:

- Viesti syötti tänään hyvin, he painostivat hyvin ja olivat tehokkaita. Pelaaminen oli vaikeaa, ja vaikka hyökkäystehot olivat hyviä, emme onnistuneet. Oli paljon pitkiä palloralleja ja hyviä puolustuksia, mutta vastustaja käänsi ne itselleen. Oma peli Venlan (Hyttinen) kanssa rupeaa löytymään, ja on helpompi pysyä pelissä sisällä. Passarin vaihtuminen vaikuttaa aina.

Kari Raatikainen:

- Osatotuus on se, että vieraiden alun pisteputki vaikutti peliin. Lopun kuuden pisteen putki harmittaa vielä enemmän. Vastustajan passari pelasi tänään sellaista peliä, jota emme osanneet odottaa. Viesti syötti hyvin väleihin, hyökkäys toimi paremmin ja siihen ottelu myös ratkesi. Meille tuli puolustuksia, ja senkin jälkeen jatkopallot sujuivat hyvin. Vastaanoton jälkeen pallo ei vain kuollut, raivoa tarvittaisiin enemmän. Hetkellisesti peli oli viihdyttävää pallon kaivamista. Keskiviikon hyvän Vampula-pelin jälkeen odotusarvo tähän peliin oli korkeampi, eikä Viestikään todennäköisesti tullut otteluun takki auki.

Anniek Siebring:

- Me aloitimme tänään alusta alkaen hyvällä tasolla, passit toimivat hyvin ja saimme hyviä hyökkäyksiä. Kaksi ensimmäistä erää toimi hyvin, kolmannessa erässä aloimme tehdä virheitä. Omaan peliini olen tyytyväinen, vaikka aina voi pelata paremminkin.

Tomi Lemminkäinen:

- Odotin tasaisempaa peliä, mutta ehkä ottelun kova alku vaikutti JymyVolleyn peliin pitkään, ehkä se jopa ratkaisi koko pelin. Toinen erä oli tasaisempi, kolmannessa meillä oli heikko hetki, ja JymyVolley pelasi pätkän hyvin. Erän lopun JymyVolley antoi meille virheillä. Ehkä pelaajien kokemus näkyi erän lopussa. Me pelasimme tänään kauden parhaan vierasottelun, ja myös parhaan Nurmohallilla koskaan pelaamamme pelin. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, ja myös laiturit pääsivät tänään pistekärkeen, mikä ei ole ollut tavallista. JymyVolleyn paritorjunnat olivat tänään aika vähissä, ja me saatoimme lyödä yhtä vastaan. Tänään pelasimme omalla tasollamme, ja pisteet ovat todella tärkeitä.

* LP Viesti nousi neljänneltä tilalta toiseksi
* JymyVolley on hävinnyt 3 viimeistä kotiotteluaan ja kaikkiaan 5/6 edellistä peliään
* LP Viesti on voittanut 7 edellistä otteluaan sekä 15/16 edellistä.
* LP Viesti on voittanut 4 edellistä vieraspeliään, edellinen vierashäviö 24.10.2020 LP Kangasalle
* LP Viesti on voittanut kaikki 15 joukkueiden kohtaamista, sarjapisteet ovat menneet 43-2.
* LP Viestin Anna Czakan on torjuntatilaston kärjessä (62). ja hyökkäys% 2. (57%) ja Netta Laaksonen vastaanottotilaston 2. (55%).
* JymyVolleyn Riikka Valkonen on pistetilaston 7. (331)

LP Kangasala jatkoi täydellistä sarjaansa Puijoa vastaan

Puijo Wolley laittoi kahdessa erässä pientä nukahdusta lukuunottamatta hanttiin sarjataulukkoa vahvemmin LP Kangasalle, mutta sillti ei sunnuntai-iltapäivän paremmasta joukkueesta ollut mitään epäilystä 0-3 (18-25, 19-25, 14-25). Näin vieraiden täydellinen sarja Puijoa vastaan sai jatkoa, kun kuudeskin liigakohtaaminen toi täyden pistepotin.

Puijolta avaukseen Lehto, Koivusaari, Hujanen, Kääntä, Kettunen, Smolander, Kerminen/ Sahlberg.
LP Kangasalta Kylmäaho, Larson, Roosa Heikkiniemi, Karhu, Mutka, Laakkonen ja Friberg.

Ottelun alussa Puijo otti muutaman pisteen johtomatkan, jonka vastusta kuroi nopeasti umpeen ja paineli ohi erän puoliväliin mennessä. Vastustajan syöttöpeli aiheutti Puijolle haasteita pelin alkumetreiltä lähtien, eikä hyökkäyksiä saatu upotettua Kangasalan kenttään. Erä vieraille 18-25.

Toiseen erään sama aloitus. Vierasjoukkue lähti viemään erää ja kulki koko ajan pienoisessa johdossa. Vaikka kotijoukkueen vastaanotto parani, ei vastaanoton jälkeisessä hyökkäyspelissä onnistuttu. Vastustaja hyökkäsi monipuolisesti ja kaivoi paremmin palloja peliin hyökäten niistäkin puolet pisteiksi. Vaihdotkaan eivät tuottaneet tulosta ja erä Kangasalle 19-25.

Kolmanteen erään tasaisempi alku ensimmäisissä palloissa. Sen jälkeen vieraiden syöttäjät alkoivat tehdä tuhojaan, hyökkäykset päätyivät useammin virheeksi kuin pisteeksi. Pian vastustaja oli saanut kurottua ison eron, eikä vaihdoistakaan saatu piristystä. Erä selvästi 14-25 Kangasalalle.

Tänään ei Puijo onnistunut joukkueena ja Kangasala näytti miksi se kuuluu liigan piikkipaikalle. Vastaanoton vaikeudet näkyivät kotijoukkueen hyökkäyspelaamisessa, ja liian monesti vieras pääsi hyökkäämään hajanaista torjuntaa vastaan. Puolustuspelissä Puijolle tuli onnistumisia kohtalaisen hyvin ja puolustuksen jälkeisessä hyökkäyspelaamisessa oli hyvää tekemistä. LP Kangasala oli tasaisen hyvä jokaisella osa-alueella, ja sieltä löytyi useampi pisteen tekijä. Pelin parhaana palkittiin kotijoukkueelta synttärisankari Pilvi Kettunen ja vastustajalta keskitorjuja Roosa Laakkonen.

Jukka Lehtonen Puwo

- Kaksi ensimmäistä erää ratkesi harmillisesti kumpikin yhteen syöttövuoroon.

Arttu Keränen LP Kangasala

- Olen tyytyväinen meidän syöttöpeliin, jossa 8 ässää ja vain 4 virhettä. Kauden paras lukema! Muutenkin onnistuttiin kohtuullisesn hyvin tehollisesti, jopa puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Roosa pelasi hyvän pelin yleispelaajana, ja Emma kauden parhaan pelinsä liberona ollen meidän paras vastaanottaja. Meillä on kaikki pelaajat pelanneet vähintään 3-4 peliä. Meillä oli, niinkuin aina, paikalla kaikki pelaajat, jotka olisi pystynyt laittamaan kentälle.

Pilvi Kettunen, Puwo

- Pelin kaksi ensimmäistä erää oli omissa käsissä. Niissä napsun verran paremmin pelattuna jatkuisi ottelu vieläkin..

Roosa Laakkonen, LP Kangasala

- Pelasimme tänään hyvällä rennolla fiiliksellä peruspeliämme. Rutiinipeli, meiltä löytyy 12 tosi hyvää pelaaja.

* Puijo Wolley on hävinnyt 8 edellistä peliä
* LP Kangasala on voittanut 6 edellistä otteluaan ja 18/19 edellistä
* LP Kangasala on voittanut kaikki joukkueiden 6 kohtaamista vieden myös kaikki sarjapisteet
* Kangasalan Roosa Laakkonen nousi torjuntatilaston jaetulle kärkipaikalle (65) ja hyökkäys% 2. (57%). Tiiamari Sievänen on vastaanottotilaston 1. (58%) ja Taija Tikka hyökkäys% 5. (51%). Tiiamari Sievänen johtaa PROliberokilpailua.
* Puijon Hilkka Hujanen on vastaanottotilaston 5. (51%)